روش نگهداري از مربا به صورت صحيح

بيتوته/ مربا يکي از خوراکي است که خانمهاي با سليقه با ميوههاي گوناگون درست ميکنند. ولي بعد از درست کردن مربا نياز به نگهداري مناسب دارد با ما همراه شويد تا شما را با چند نکته مهم در مورد نگهداري از مربا آشنا کنيم.خيلي از خانمها به جاي خريدن مرباهاي آماده از مغازهها و سوپر مارکتها، خودشان در خانه با استفاده از انواع ميوههاي فصل مبادرت به تهيه مربا کنند.
به همين علت هم آنها با گذاشتن وقت و زحمت و سعي زياد به پختن مرباهاي گوناگوني مانند آلبالو، گيلاس، زردآلو، توت فرنگي، شاه توت، انجير، سيب، به، هويج، کيوي و... ميپردازند. تهيه مربا در خانه نه فقط به دليل استفاده نکردن از مواد افزودني سالمتر است بلکه از نظر اقتصادي نيز با صرفهتر است.
روش نگهداري از مربا
شيشههاي استريليزه
از ظرفهاي خود بايد کاملا مطمئن باشيد که تميز باشند. براي انجام اين کار، ظرفهاي شيشهاي را در آب جوش حداقل ۱۰ دقيقه قرار دهيد. سپس ظرفها را در آب سرد بگذاريد تا خنک شوند. آنگاه ميتوانيد شيشهها را با يک چنگال يا يک وسيلهاي برداريد (همينطور براي پيشگيري از آلودگي دوباره استريل ميشوند).
بطريهاي شيشهاي را بر روي يک حوله تميز بگذاريد به همين ترتيب براي دربها هم همين کار را انجام دهيد، چون آنها زود تيره ميشوند.
به قوام شربت مربا توجه کنيد
قوام شربت مربا خيلي اهميت دارد و براي آنکه متوجه شويم شربت قوام آمده قدري از شربت را با قاشق بر ميداريم و ميگذاريم تا سرد شود، چنانچه شربت حالت کشدار مثل عسل بود و به سختي از قاشق ريخته شد قوام آن خوب است.
کپک زدن مربا
از ميوه سالم براي درست کردن مربا استفاده کنيد، ميوه کپک زده يا له شده يا شل و پوسيده سبب خراب شدن مربا ميشود.دليل اصلي کپک زدن مربا، وجود آب اضافي در آن و رقيق بودن مربا است. چنانچه مربا کپک زد از آن استفاده نکنيد.
نگذاريد مربا شکرک بزند
علت اينکه مربا شکرک زده جوشيدن بسيار است که براي برطرف کردن آن بايد قدري آب جوش داخلش بريزيد و مربا را دو سه جوش دهيد تا يکدست و شکرک برطرف شود.
مرباي گرم را در شيشه نريزيد
بهترين شيوه اين است که مرباي پخته شده را، يک شب نگه داريم و سپس آن را در شيشههاي تميز بريزيم، چون بعد از يک شب مشخص ميشود که شربت آن رقيق است يا غليظ. توجه کنيد که مربا را پس از آماده شدن و سرد شدن، بايد داخل شيشهي در بسته و در جاي خنک نگهداري کرد.
ظروف مناسب نگهداري از مربا کدامند؟
نکته مهم ديگر اينکه ظرف مناسب براي نگهداري مربا بايد از جنس شيشهاي يا پيرکس باشد. برخي از خانمها مربا را براي مدت طولاني در ظروف پلاستيکي نگهداري ميکنند که اين کار نيز ميتواند در فاسد شدن مربا اثر گذار باشد، چون ظروف پلاستيک هر چند به طور تميز شسته شوند باز هم در خود آثاري از مواد قبلي را که در آنها نگهداري شده است، حفظ ميکنند و اين کار بر کيفيت و مزه مربا تاثير ميگذارد.
دقت کنيد که پيش از ريختن مربا در درون شيشهها بايد از تميز و خشک بودن آنها مطمئن شويد. در شيشهها هم بايد سالم بوده، محکم بسته شوند تا هوا به داخل ظرف نرود.
استفاده از کاغذ آلومينيوم يا شمعي
يکي از شيوههاي درست براي بستن در شيشههاي مربا استفاده از کاغذ آلومينيوم يا فويل است؛ البته کاغذ شمعي نيز براي پوشاندن در شيشه مربا مناسب است.
براي درست کردن کاغذ شمعي ميتوانيد، کاغذ معمولي تميزي را داخل قدري شير قرار دهيد، آنگاه بگذاريد خشک شود سپس آن را به اندازه مناسب در شيشه مربا ببريد و سپس روي آن در شيشه مربا را بگذاريد و محکم کنيد.
گذاشتن فويل آلومينيوم يا کاغذ شمعي اين برتري را هم دارد که به جز پيشگيري از نفوذ هوا، از نفوذ آب يا زنگ زدگي در فلزي برخي از شيشهها و يا بوي بد در بعضي از درهاي پلاستيکي به مربا پيشگيري ميکند.
نکته آخر اينکه چنانچه کاغذ آلومينيومي در دست نداشتيد ميتوانيد از بستههاي آلومينيومي آب ميوه مصرف شده استفاده کنيد، به اين ترتيب که بسته را از يک طرف قيچي کنيد، آنگاه آن را خوب بشوييد و خشک کنيد، بعد به اندازه دور در شيشه مربا ببريد (قدري بزرگتر ببريد تا بتوانيد در شيشه آن را محکم کنيد.)