نوشيدني ها/ طرز تهيه «اسموتي گلابي» و راز خوشمزه شدن اين نوشيدني مقوي

همشهري آنلاين/ گلابي ميوهاي خوشمزه است بهويژه اگر آن را به شکل اسموتي دربياوريم طعم آن دوچندان دلچسبتر از پيش خواهد شد. در ادامه طرز تهيه اسموتي گلابي را آموزش دادهايم؛ خود را براي يک نوشيدني دوستداشتني و دلپذير آماده کنيد که سرشار از مواد مغذي سالم است.
گلابي بهخوديخود ميوهاي خوشمزه است و اگر آن را به شکل اسموتي دربياوريم، طعم آن دوچندان دلچسبتر از پيش خواهد شد. انواع اسموتي گزينهاي عالي براي شروع روز هستند، بهخصوص اگر صبحها وقت زيادي نداريد و از طرفي هم نميخواهيد روز خود را بدون صبحانه آغاز کنيد؛ اسموتي يک انتخاب کلاسيک است و يک جايگزين ويژه براي همه افراد خانواده و راهي سرگرمکننده براي آشنا کردن بچههاي کوچک با طعمهاي جديد است.
طرز تهيه کمپوت گلابي و راز خوشمزه شدن آن
در اين مطلب طرز تهيه اسموتي گلابي را آموزش دادهايم؛ اسموتي ما بدون لبنيات است و پايه مايع آن شير بادام است، اما شما ميتوانيد نوع شير را مطابق با سليقه خود و آنچه در خانه و در دسترس داريد، تغيير دهيد. براي درست کردن اين اسموتي توصيه ميکنيم از گلابي سبز استفاده کنيد زيرا اغلب طعمي شيرين دارند و آبدار هستند. البته از هر نوع گلابي رسيده فصل نيز ميتوان استفاده کنيد.
گلابي منبع خوبي براي ويتامينهاي گروه ب، ث، آهن، کلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم و روي است و در درمان فشارخون و همچنين بيماريهاي کليه و التهاب پروستات بسيار موثر خواهد بود. گلابي رسيده ميتواند به رفع تشنگي و سوزش و مثانه کمک کند.
در ادامه طرز تهيه اسموتي گلابي را آموزش دادهايم. اگر طبق اين دستورالعمل پيش برويد با تهيه اسموتي گلابي علاوه بر اينکه انواع ويتامين و مواد مغذي را به بدنتان ميرسانيد، با نوشيدن اين طعم متنوع لذت دوچندان خواهيد برد. خود را براي يک نوشيدني دوستداشتني و دلپذير آماده کنيد که سرشار از مواد مغذي سالم است.
مواد لازم
يک موز رسيده متوسط، برشخورده
يک گلابي متوسط، خرد شده
۲/۳ فنجان شير بادام
۲ تا ۴ برش زنجبيل تازه پوست کنده ( يا ۱/۲ قاشق چايخوري پودر زنجبيل)
۲ قاشق غذاخوري عسل
۱/۲ قاشق چايخوري عصاره وانيل خالص
۱/۴ قاشق چايخوري دارچين آسياب شده
يک فنجان و نصفي کلمپيچ خرد شده
يک فنجان يخ
طرز تهيه اسموتي گلابي
۱- موز، گلابي، شير بادام، زنجبيل، عسل، عصاره وانيل و دارچين را در مخلوطکن بريزيد. کلمپيچ و سپس يخ را به آن بيفزاييد.
۲- مواد را باهم مخلوط کنيد تا کاملا يکدست شوند. بسته به مخلوطکن شما، ۲ تا ۳ دقيقه ممکن است براي مخلوط کردن مواد کافي باشد. براي بهتر مخلوط شدن مواد گاهي لازم باشد مخلوطکن را خاموش کنيد و مواد را با قاشق به پايين فشار دهيد و هم بزنيد تا مطمئن شويد همه آنها خوب ترکيب شدهاند و دوباره مخلوطکن را روشن کنيد.
۳- پس از مخلوط شدن مواد، اسموتي حاضر است بلافاصله آن را سرو کنيد و از نوشيدن آن لذت ببريد.
کدام کلمپيچ براي اسموتي مناسب است؟
همه انواع کلمپيچ ارزش غذايي فوق العادهاي دارند و سرشار از ويتامينها و آنتياکسيدانها هستند، اما بسياري از افراد طعم تلخ سبزيجات را دوست ندارند و فکر ميکنند که افزودن آن به يک اسموتي شيرين نوشيدنيشان خراب و بدطعم خواهد شد. با اين حال، همه کلمها يکسان نيستند. کلمپيچ فرفري و کلمپيچ دايناسوري برگهاي بسيار محکمي دارند و داراي طعم تلخ خاکي هستند؛ اين نوع کلمپيچ براي پختوپز بهتر است و خامخوري آن چندان مطابق مذاق و سليقه ما نيست. کلمپيچ قرمز يا کلمپيچ روسي برگهاي نرم و طعم شيريني دارند و افزودن آنها به سالاد و اسموتيها شگفتانگيز است.
اگر ميتوانيد کلمپيچ قرمز را براي دستور غذا پيدا کنيد، خوب بشوييد، ساقهها را برداريد و خشک کنيد تا از پژمردگي آن جلوگيري شود. اگر کلم را لاي حولههاي کاغذي بپيچيد تا چهار روز در يخچال تازه ميمانند. براي نگهداري طولانيمدت، کلمپيچ را فريز کنيد و از آن براي درست کردن اسموتيها استفاده کنيد.
روشها و نکات پيشنهادي براي تهيه اسموتي گلابي
ميتوانيد دستورالعملي را که آموزش داديم، متناسب با نياز و آنچه در يخچالتان داريد تغيير دهيد:
اگر زنجبيل تازه نداريد از ۱/۲ قاشق چايخوري پودر آن استفاده کنيد.
ميتوانيد از سبزيجات سبز ديگري مانند اسفناج نيز براي اسموتي استفاده کنيد.
ميتوان به جاي عسل از شهد آگاو يا شربت افرا استفاده کنيد.
به جاي شير بادام ميتوانيد از شير لبني يا ساير نوشيدنيهاي گياهي استفاده کنيد. آب نارگيل نيز جايگزين مناسبي است. اگرچه براي خامهاي شدن اسموتي ميتوانيد از شير نارگيل استفاده کنيد.
ميتوانيد به جاي شير از ۱/۲ فنجان ماست ساده، ماست يوناني يا ماست گياهي استفاده کنيد.
اضافه کردن ميوههايي مانند توت، انبه و هلو اسموتي را خوشمزه ميکنيد.
براي افزودن اسيدهاي چرب و فيبر به اسموتي، ۱/۲ قاشق غذاخوري دانه چيا يا دانه کتان اضافه کنيد.
به جاي موز ميتوان از ۱/۲ آووکادو استفاده کرد.
ميتوان يک قاشق غذاخوري رزماري و چند قاشق غذاخوري آب پرتقال تازه اضافه کنيد اما بايد دارچين و زنجبيل را کنار بگذاريد و آنها را از مواد اسموتي حذف کنيد.
از موز يخزده براي خامهاي شدن اسموتي استفاده کنيد.
روي اسموتي خود را با خلال بادام يا آجيل خرد شده تزئين کنيد.