طرز تهيه مرحله به مرحله «ورقه بادمجان گيلاني» خوشمزه و پرطرفدار

کوروش مگ/ انواع طرز تهيه کدو و بادمجان را که بلد باشيد خيالتان از بابت شام چي بپزم و ناهار چي بپزم در روزهاي شلوغ راحت است. براي مثال طرز پخت ورقه بادمجون گيلاني يکي از خوشمزهترين غذاهاي محلي استان گيلان است. شايد از نظر ظاهري اين غذاي ساده گيلاني خيلي خوشمزه به نظر نميرسد. اما اين موضوع واقعيت ندارد! ورقه بادمجون يا ورقه بادمجان جزو غذاهاي ساده، اما فوق العاده خوش طعمي است که آماده کردنش در يک زمان کوتاه ميتواند علاوه بر يک سرگرمي جديد، باعث کشف طعمهاي تازه شود. طرز تهيه ورقه کدو و بادمجان ورقهاي گيلاني مثل طرز پخت ورقه سيب زميني و ورقه گوجه دستورالعملهاي پخت مختلفي دارد، اما بهترين طرز پخت و تهيه ورقه بادمجان گيلاني را در اين مقاله ميخوانيد.
مواد لازم
نمک: به ميزان لازم
زردچوبه: به ميزان لازم
تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد
فلفل: به ميزان لازم
بادمجان بزرگ: ۴ عدد
روغن زيتون (براي سرخ کردن بادمجان): ۲/۱ ليوان دسته دار
گوجه فرنگي: ۳ عدد بزرگ
سير (دلخواه): ۲ حبه
مراحل طرز تهيه ورقه بادمجان خوشمزه گيلاني
ورقه بادمجان گيلاني مثل ميرزا قاسمي و يتيمچه گيلاني و خوراک خاوريار بادمجان گيلاني يکي از سالمترين و خوشمزهترين و آسانترين غذاهاي گيلکي است. بعد از انتخاب بادمجانهاي سالم و قلمي و شستن بادنجانها، نوبت به طعم دار کردن آنها ميرسد. بعد از اينکه بادمجانها به مدت حدوداً ۲ تا ۱ ساعت در نمک طعم دار شد، حالا آنها رو خوب بشوييد و روي کاغذ مناسبي که کاملاً تميز باشد، پهن کنيد تا آب و نمک اضافي بادمجان گرفته شود.
در دستور پخت ورقه بادمجون سعي کنيد از بادمجان نازک براي اين غذا استفاده کنيد. اگر مايل باشيد، ميتوانيد بادمجانها را بدون پوست گيري آماده کنيد. حالا تابه مناسبي را برداريد و کمي روغن براي سرخ کردن بادمجان در آن بريزيد. اجازه دهيد تا روغن به حد کافي داغ شود. در اين صورت بادمجان روغن کمتري نياز خواهند داشت. حالا بادمجانها را در روغن بچينيد و تا سرخ شدن آنها صبر کنيد.
نمک، زردچوبه، فلفل، سير رنده شده و تخم مرغهايي که در ظرف جداگانهاي آنها را شکستيد، با هم خوب ترکيب کنيد. يک ظرف مناسب ترجيحاً تابه نچسب را انتخاب کنيد و حالا آن را روي حرارت قرار دهيد. حرارت را کم کنيد. بادمجانهايي که سرخ کرده بوديد را کف تابه که البته از پيش چرب شده، بريزيد. گوجه فرنگي را برش دهيد و روي بادمجان بچينيد. ترکيب تخم مرغ را روي مواد بريزيد. بعد از پنج دقيقه غذاي محلي گيلاني يعني ورقه بادنجون آماده سرو است!
نکات و فوت و فنهايي براي طرز تهيه ورقه بادمجان گيلاني
* براي خوش رنگ شدن ورقه بادمجان گيلاني حتماً از زعفران استفاده کنيد.
* سرو اين غذاي محلي با برنج يا با نان هيچ تفاوتي در طعم عالي آن ايجاد نميکند.
* طرز تهيه ورقه کدو هم مشهور است. اگر طعم کدو را بيشتر از طعم بادمجان دوست داريد، هيچ محدوديتي براي جايگزين کردن کدو نخواهيد داشت. به جاي ورقه بادمجان در اين صورت ورقه کدوي گيلاني خواهيد داشت.
* حذف گوجه از اين ترکيب کاملاً سليقهاي است.
* شويد خشک هم انتخاب خوبي براي طعم دهي به ورقه بادمجون گيلاني است.
* بادمجانهايي که پوست سفت و براقي دارند، انتخاب مناسبترين براي پخت غذا هستند.
* نگهداري بادمجان در يخچال و در ظرف درب بسته از شل شدن پوست و تغيير رنگ آن جلوگيري ميکند.
* براي برش دادن و خرد کردن بادمجان از چاقو ضد زنگ استفاده کنيد، در غير اين صورت بادمجانها سياه خواهند شد.
*اگر به طرز پخت انواع خوراک با بادمجان و کدو مثل ورقه بادمجون و ورقه کدو علاقه داريد بد نيست طرز تهيه رتتويي يا راتاتويي را هم بلد باشيد.
*طرز تهيه ورقه سيب زميني، ورقه گوجه و ورقه قارچ دقيقا شبيه طرز تهيه بادمجان ورقهاي و کدو ورقه است.
خواص باورنکردني بادمجان که حتماً بايد بدانيد
* بادمجان يکي از انواع سبزيجات کم کالري است.
* ورقه بادمجان گيلاني جزء غذاهاي رژيمي و گياهي پرطرفدار محسوب ميشود.
* بادمجان يکي از موثرترين ترکيبها در پيشگيري از سرطان پستان است.
* ترکيبات موجود در اين سبزيجات به بهبود جريان خون کمک ميکند.
* ترکيبات فنلي در بادمجان حاوي آنتي اکسيدانهاي خاصي هستند.
* اين آنتي اکسيدانها به از بين بردن راديکالهاي آزاد کمک ميکنند.
* بادمجان منبع غني از فيبر و انواع ويتامينهاي C، B و پتاسيم است.
* مصرف غذا رژيمي حاوي بادمجان نقش موثري در کاهش التهاب بدن دارد.
* احتمال ابتلا به بيماريهاي در مصرف کنندگان بادمجان بسيار کمتر از ساير افراد است.
* وجود آنتي اکسيدان اسيد کلروژنيک در بادمجان، به دفع کلسترول بد خون کمک ميکند.