آش پاییزی «ترخینه کرمانشاهی» به سبک مامان بزرگ ها
آخرین خبر/ در خیلی از مناطق سردسیر ایران، اول پائیز که میشه تا آخر زمستان فصل آش ترخینه است، یک آش ساده اما پر خاصیت به خصوص برای جلوگیری از سرماخوردگی.
.
ترخینه ماده اصلی خیلی از آش ها و غذاهای اصیل و قدیمیه ایرانه، در واقع خودش یک پیش غذا یا غذای نیمه آماده است که در بیشتر مناطق مرکزی و غرب ایران درست میشه.
.
در ساده ترین حالتش چند تا ترخینه داخل آب میندازن تا بجوشه و از هم باز بشه، بعد هم یه کم سبزی، پیاز و دیگه تمام، یک آش فوری و ساده و پر خاصیت آماده است.
.
البته اسمش، ترکیبش و طعمش در جاهای مختلف فرق داره، بیشتر از ترکیب بلغور گندم و دوغ درست میشه ولی میدونم بعضی جاها به جای دوغ از شیر استفاده می کنند، بعضی زردچوبه می زنند و بعضی گل زرد یا گلرنگ استفاده می کنند.
.
ترخینه ای که در فیلم می بینید به سبک کرمانشاهی از ترکیب بلغور گندم و دوغ و کمی زردچوبه درست شده، خانم نامداری عزیز از کردهای کلهر کرمانشاه هستند که توی یک خانه زیبا حوالی بازار تهران این آش ترخینه رو همراه مریم خانم درست کردند.
.
اگه شما هم این خوراکی رو در شهر و دیارتون دارید، بگید که اونجا بهش چی میگین و از چه ترکیبی درست شده.
از صفحه «دورنیست»