تهیه «قورمه خراسانی» به روش سنتی و اصیل با فوت مامان بزرگ های روستایی
آخرین خبر/ قورمه کردنِ گوشت در واقع یک روش نگهداری گوشتِ که اصالتِ کاملا ایرانی داره و گفته میشه آریاییها اولین کسایی بودن که با این کار، روش جدیدی برای نگهداری گوشت تو تمام فصول بوجود آوردن !
اونا گوشت رو تو ابعادِ کوچیک خرد میکردن و میپختن ؛ داخلِ یک کیسه که از شکمبه گوسفند درست شده بود و چربیِ زیادی داشت، میریختن. وقتی گوشت خشک میشد، چربی رویِ اون میبست و کارِ کنسرو رو انجام میداد ! اینطوری نمیذاشتن میکروب و باکتری به گوشت نفوذ کنه. این روش برای عشایر خیلی مناسب بود و افرادی که محل سکونت ثابتی داشتن هم گوشت رو داخل یه کوزه میذاشتن، درش رو با دنبهی گوسفند میپوشندن و میذاشتن تو سردآبِ خونههاشون…
تو سفری که به شهر مشهد داشتم، تصمیم گرفتم یکی از غذاهایی که تعریف زیادی ازش شنیده بودم رو امتحان کنم…
رفتیم به روستای پلکانیِ کنگ و اقامتگاهِ کنگِ کهن که یک خونه با قدمتِ ۳۰۰ ساله بود.
خانومی که تصویر میبینین رو خالهجون صدا میزدیم، ازشون خواستیم قورمه خراسانی رو به روش و دستپخت خودش برامون درست کنه.
البته این نکته رو بگم که قورمه کردنِ گوشت از قدیم به چندتا راه و روش انجام میشده که نتیجه تو همه حالتها نزدیک به هم درمیاد. بعضی آب میریزن روش یهکم، خیلیا هم نمیریزن … بعضی حرارت رو کمِ کم میکنن و از اول دربِ قابلمه رو میذارن. یه عده هم اول حرارت رو زیاد میکنن تا بخار آب دربیاد و بعد درب ظرف رو میذارن.
وقتی گوشت رنگش عوض شد ؛ بهش فقط نمک اضافه کردن و به مدت ۳ ساعت درب ظرف رو گذاشتن بعد از این که گوشت با حرارت بخار و داخل چربی خودش پخت؛ اون رو تو روغنِ بدنِ گوسفند سرخ کردن.
🍽تجربهی من: بوی گوشت تا حد زیادی گرفته میشه، مزهی گوشت ساده و نمکیه، بافتِ گوشت بخاطر پخته شدن داخل چربی بسیار نرم و آبدار درمیاد …
خراسان رضوی ، ٢٧ کیلومتری غرب مشهد ، بعد از شهر طرقبه ، روستای کنگ
از صفحه لقمه