نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

جشنواره تهیه باقلوای سنتی قزوین

منبع
ايرنا
بروزرسانی
جشنواره تهیه باقلوای سنتی قزوین

ایرنا/ مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان قزوین از برگزاری نخستین جشنواره و مسابقه تهیه خلاقانه باقلوای سنتی قزوین در آذرماه سال جاری خبر داد. محسن مددی  با اعلام این خبر افزود: این مسابقه و جشنواره با حضور بانوان و آقایان به مناسبت شب یلدا در روزهای ۲۰ تا ۲۵ آذرماه برگزار خواهد شد. باقلوا از معروف ترین شیرینی های سنتی قزوین به شمار می رود. باقلوای قزوین دارای سه مدل باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف‌ترین نوع خود یعنی باقلوای پرچمی است که با ترکیب قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد ساخته می‌شود. وی با بیان اینکه این مسابقه در دانشگاه فنی و حرفه ای بقیه الله قزوین برگزار می شود، گفت: شرکت شهرک های صنعتی و یکی از آموزشگاه های شکلات و شیرینی پزی، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین را در برگزاری این رخداد یاری می کنند. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین یادآور شد: خلاقیت در شکل باقلوا، بسته بندی خلاقانه، رعایت اصول بهداشتی، طبی و رژیمی از اصول و شاخص های این مسابقه به شمار می رود. وی با بیان اینکه باقلوا از معروف ترین سوغاتی های قزوین به شمار می رود،افزود: ارتقای مهارت تهیه این شیرینی سنتی از اهداف برگزاری این مسابقه و جشنواره به شمار می رود. مددی اظهار داشت: شرکت کنندگان می توانند محصولات خود را در نمایشگاه سوغات و صنایع دستی که در این ایام در قزوین برگزار می شود به نمایش بگذارند. وی همچنین گفت: به نفرات برگزیده این مسابقات ضمن اهدای جوایز، گواهی حضور در مسابقات ارایه خواهد شد. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین گفت: علاقه مندان جهت شرکت در این مسابقه و جشنواره می توانند تا پیش از ۱۸ آذر ماه جاری از طریق تماس با مرکز شماره ۱۰ فنی و حرفه ای خواهران قزوین اقدام کنند.

مواد لازم برای تهیه خمیر باقلوا گل رز
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱/۴ پیمانه
کره ۱ ق سوپ خوری
آرد ۷۵ تا ۱۰۰ گرم
بیکینگ پودر ۱/۴ ق چای خوری
کره اضافی ۲۰ گرم
مواد لازم برای تهیه مواد میانی باقلوا
پودر پسته ۱ پیمانه
پودر بادام ۱ پیمانه
پودر قند ۱/۲ پیمانه
گلاب ۱ ق غذا خوری
پودر هل ۱/۲ ق چای خوری
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا گل رز
شکر ۱ پیمانه
آب ۱/۲ پیمانه
گلاب ۱ ق چای خوری
 
طرز تهیه باقلوای پسته خانگی خوشمزه و مجلسی با خمیر باقلوا آماده
باقلوای پسته یکی از شیرینی سنتی کشور ترکیه و ایران و عربستان می باشد. قدمت باقلوا به دو قرن قبل از میلاد میسج در روم …
 
طرز تهیه باقلوا گل رز
مرحله اول : تهیه خمیر باقلوا
ابتدا کره ۱ ق غذا خوری کره را ذوب کنید سپس با شیر ولرم و زرده تخم مرغ و بیکنیگ پودر داخل یک کاسه ریخته و با چنگال بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا مانند خمیر جمع شود بسته به آرد شما ممکن است کمی بیشتر یا کمتر از مقدار خواسته شده استفاده شود این خمیر را به مدت ۲ ساعت در دمای محیط قرار داده تا کمی استراحت کند.
 
مرحله دوم : تهیه مواد میانی باقلوا گل رز
پودر پسته و بادام را که از قبل آسیاب کردید را داخل یک ظرف ریخته بهتر از برای اینکه پودر قند یکدست باشد و دانه های درشت درمیانش نباشد یک بار الک کنید سپس به پودر پسته و بادام اضافه کنید و در انتها گلاب و هل را اضافه کنید و این مخلوط را کنار بگذارید.
 
مرحله سوم : پیچیدن باقلوا گل رز در دو نوع
خمیر را بعد از استراحت روی سطح کار که از قبل آردپاشی کردید خیلی نازک باز کنید، سپس با کمک یک کاتر گرد ساده روی خمیر بزنید و ۲۰ گرم کره را از قبل ذوب کنید و با کمک قلمو مقدار کمی در مرکز خمیر قالب زده بزنید سپس ۱/۲ ق غذا خوری از مواد میانی مرکز خمیر ریخته و خمیر را جمع کنید و به صورت گل بپچید یا می توانید چند تا خمیر دایره ای کنار هم قرار دهید به طوری که لبه های هر دایره روی هم قرار بگیرند و از مواد میانی در دایره اول قرار دهید و شروع کنید به رول کردن آن کنید سپس با چاقو انتهای خمیر را ببرید تا صاف شود و با دست لبه های گل را حالت بدید تا گلتون باز تر شود.
 
مرحله چهارم : پخت باقلوا گل رز
فر را از قبل بمدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا گرم شود سپس باقلوا گل رز را در سینی فر که از قبل کاغذ روغنی انداخته قرار دهید و روی باقلوا ها را با کمک قلمو کره ذوب شده بمالید و بمدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه فر قرار دهید تا خمیر پخته شود و لبه های باقلوا تغییر رنگ دهد.
 
مرحله پنجم : تهیه شربت باقلوا
شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید وقتی شکر و آب را روی حرارت می گذارید هم نزدید اجازه دهید خود شکر شروع به ذوب شدن کند وقتی کمی غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
 
مرحله آخر
وقتی باقلوا گل رز را از فر بیرون درآوردید از روی سینی فر جدا کنید و اجازه دهید کاملا سرد شود سپس باقلوا ها را در شربت گرم بمدت ۳ ساعت قرار دهید تا جذب هم شوند از شربت خارج کنید و به دلخواه تزنین کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره