پلو «مطنجنه» هندی

چی بپزم/ مواد لازم
برنج 3 پیمانه
روغن دو ق غ
پیازداغ عسلی 3 ق غ
قیسی زردآلو حدودا هر نفر 3 تا 4 عدد
کشمش پلویی شسته شده 1/4 پیمانه
گردو خرد شده 1/4 پیمانه
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده 1/4 پیمانه
در صورت تمایل گوشت گوسفند یا گوساله و یا مرغ برای همراهی با برنج
طرز تهیه
برنج را نطابق معمول همیشگی آبکش میکنیم .
قیسی ها را شسته و سپس با مقداری کره تفت میدهیم .
گردو خرد شده و بعد کشمش را نیز اضافه میکنیم تا تفت بخورند . هنگام دم کردن برنج این مایه را لابلای برنج میپاشیم ودم میکنیم . هنگام سرو روی آن گشنیز خرد شده و برنج زعفرانی می ریزیم .
نکته : در صورت تمایل میتوان آنرا بدون گوشت هم سرو کرد . به همگام همراهی با گوشت , گوشت را بصورت معمول به اندازه دلخواه خرد کرده و با کمی روغن تفت میدهیم و سپس پیاز و گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت میدهیم و بعد با کمی ادویه دلخواه و کمی آب اجازه میدهیم تا بپزد. دربرخی ایالت های هند به آن بادام هندی و بادام بو داده نیز اضافه میکنند . آنرا با ماست سرو میکنند .
اگر این مایه مطنجنه را به جای لای پلو بعنوان خورش تهیه کنند به آن خورش مطنجن میگویند . ( متنجن )