طرز تهیه تاس کباب با به و گوشت تکهای؛ خوشمزه و رژیمی

اکالا/ تاس کباب یکی از غذاهای سنتی است که از مواد اصلی آن میتوان به گوشت، سیب زمینی، پیاز و بِه اشاره کرد. تاس کباب را میتوان با گوشتهای مختلفی از جمله گوشت خورشتی، گوشت مرغ و گوشت چرخ کرده آماده کرد اما جالب است بدانید که این غذای خوشمزه را حتی میتوان بدون گوشت نیز آماده کرد.
مواد لازم برای تهیه تاس کباب
گوشت گاو یا گوسفند ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۳ عدد
هویج ۴ عدد
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
گوجه فرنگی گیلاسی ۸ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو خشک ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین، نمک و فلفل به میزان لازم
بِه بزرگ ۲ عدد
آب به میزان لازم
بادمجان ۲ عدد
آلو بخارا یا قیصی به تعداد دلخواه
طرز تهیه تاس کباب:
در اولین مرحله باید مواد اولیه را به صورت مرتب و یک اندازه خُرد کنیم.
اگر از گوشت در تهیه تاس کباب استفاده میکنید لازم است که آنها را به صورت نازک برش دهیم.
هویجها را پوست کنده و به صورت هلالی و حلقه حلقه برش میدهیم. در ادامه پیازها را نیز به صورت حلقهای و متوسط خُرد میکنیم.
باید توجه داشت که در زمان تهیه تاس کباب لازم است که پس از پوست کندن بِه، آنها را به صورت هلالی برش داده و همینطور نیاز است که بادمجانهای مورد استفاده به صورت حلقهای خُرد شود.
برای استفاده از آلوها لازم است در ابتدا به خوبی شسته شود و در ظرفی که آب داخل آن قرار دارد، خیس کنیم.
قابلمه مناسبی را برای تهیه تاس کباب خانگی و خوشمزه آماده میکنیم و در درون آن مقداری روغن زیتون میریزیم سپس پیازهای حلقه شده را در کف قابلمه و در دو طرف آن میچینیم. بر روی ردیف آخر پیازها، برشهای گوشت را قرار میدهیم و در آخر هویج و بهِای را که از قبل به صورت حلقه شده و دانه گرفته آماده کرده بودیم، به ترتیب بر روی آلوها قرار میدهیم.
نکته کلیدی: اگر مواد اولیه پس از چیدن داخل قابلمه، اضافی ماند نگران نباشید! باقی مانده مواد اولیه را به ترتیبی که گفته شد بر روی هم میچینیم و پس از اینکه مواد اولیه را بر روی هم قرار دادیم، آلوهایی که از قبل خیس خورده بود را بر روی آنها قرار میدهیم.
پس از انجام تمامی موارد بالا، سپس دو لیوان آب در درون قابلمه ریخته و درب آن را میبندیم و قابلمه را بر روی حرارت ملایم گاز قرار میدهیم تا مواد تاس کباب به خوبی پخته شود.
بعد از اینکه گوشت و مواد اولیه که در درون قابلمه قرار دارند به طور کامل پخته شدند، سیب زمینی و گوجه فرنگی را به صورت حلقهای برش داده و بر روی مواد تاس کباب قرار میدهیم تا پخته شوند.
زمانی که سیبزمینیها نیمپز شدند، رب گوجهفرنگی را به همراه نمک، فلفل، دارچین، پودر لیموی خشک و یا لیموی تازه، با زردچوبه تفت میدهیم. لازم است چاشنیهای ذکر شده را با مقداری آب مخلوط کنیم و بر روی مواد اولیهای که در قابلمه قرار دارد، بریزیم. پس از انجام این موارد، صبر میکنیم تا به مدت ۳۰ دقیقه مواد با رب گوجه به طور کامل پخته شوند تا تاس کباب به خوبی جا بیفتد.
با انجام تمامی مراحل ذکر شده میتوانیم تاس کباب خانگی خوشمزه را که آماده شده، میل کنیم. شاید با خود بگویید که مراحل آماده سازی تاس کباب بسیار طولانی و زمانبر است اما باید در جواب بگوییم که صرف زمان برای تهیه این غذای خانگی و دلچسب، ارزشش را دارد پس از پخت این تاس کباب غافل نشوید.