یکی از خوشمزهترین شامهایی که شب عید میتوان خورد
برترین ها/ با آمدن عید نوروز، این جشن باستانی، در هر خانواده ایرانی کارهای زیادی انجام میشود. از خرید و نظافت و خانهتکانی گرفته تا آماده کردن سفره هفتسین و شیرینی عید و غذاهای عید نوروز . در هر شهر و منطقهای غذای عید نوروز متفاوت است و به سبک و سیاق آن محله طبخ میشود. هر غذایی برای مردم مفهوم خاصی دارد و به دلیل و فلسفه های متنوعی تدارک دیده میشود در ادامه لیستی از غذاهای مخصوص شب عید خواهید دید.
رشتهپلو
رشته پلو، یکی دیگر از غذاهای محلی و قدیمی ایرانی است که معمولا برای عید نوروز، شب یلدا یا چهارشنبه سوری تهیه و سرو میشود. فلسفه پخت آن در شب عید این است که رشته کار و زندگی به دستتان بیاید. بیدلیل نیست که گفتهاند: اگر اول سال رشته پلو خوردی، کل سال رشته امور دستته.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ پیمانه برنج
- ۱۰۰ گرم رشته پلویی
- روغن، زردچوبه و نمک به مقدار لازم
- یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خلالی خرد شده
- نصف پیمانه کشمش از قبل خیس شده
- ۱۰ عدد خرمای بدون هسته و از وسط نصف شده
- نصف قاشق چایخوری زعفران دمکرده
- یک عدد نان لواش، سنگک یا تافتون
- نصف قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه
برنج را بشویید و از دو ساعت قبل در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک، خیس کنید.
نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس یک قاشق غذاخوری سر خالی نمک در قابلمه بریزید. آب برنج را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. در این مرحله آب از جوش میافتد. شعله گاز را کم نکنید و اجازه دهید تا آب دوباره به جوش آید.
در پنج دقیقه آخر پخت برنج، قبل از آبکش کردن، رشتههای پلویی را با دست به سه قسمت تقسیم کنید و در قابلمه برنج بریزید. برنج و رشته پلویی را هم بزنید تا به هم نچسبند. پس از پنج دقیقه، یک دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید و اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود، برنج و رشته را آبکش کنید. یک دانه برنج را بچشید و اگر احساس کردید که شور است، کمی آب روی برنج داخل آبکش بریزید تا نمک آن متعادل شود.
قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن مایع یا زیتون در آن بریزید. برای تهدیگ از نان لواش، سنگک یا تافتون استفاده کنید. نان را بهاندازه کف قابلمه برش بزنید و در کف قابلمه قرار دهید. برنج و رشته را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا رشته پلو برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بهخوبی دم بکشد. برای بهتر دم کشیدن برنج، از دمکنی استفاده کنید. در ۱۵ دقیقه آخر، زعفران دمکرده را با مقداری روغن یا کره ترکیب کنید و روی پلو بریزید.
در ۱۵ دقیقه آخر دم کشیدن برنج، زعفران دمکرده را با روغن یا کره مخلوط کنید و روی رشته پلو بریزید.
در حین دم کشیدن برنج، مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه به پیازها زردچوبه و دارچین اضافه کنید و مواد را کمی با هم تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید.
کشمشهای خیس شده را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند. سپس کشمشها و خرماهای بدون هسته را به پیازها در تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا نرم شوند. تابه را از روی حرارت بردارید.
رشته پلو را در دیس بکشید و روی آن را با پلوی زعفرانی و مخلوط کشمش و خرما تزئین کنید. تهدیگ نان را فراموش نکنید.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید