ترفندهای نرم کردن گوشت کبابی
چی شی/ کباب یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که قدمت آن به زمان قاجار بازمیگردد. ناصرالدین شاه قاجار در سفری به قفقاز از یکی از غذاهای آنجا خوشش آمد. او دستور پخت این غذا را به آشپز شخصی خود داد و آشپز هم با کمی تغییرات برای اولین بار کباب درست کرد. امروزه هم انواع مختلفی از کباب طبخ میشود، اما کبابِ اصل همان کبابی است که با تکههای گوشتِ قرمز پخته میشود. کباب پختن، قلقهای مخصوصی دارد که یکی از مهمترین قلقهای آن نرم کردن گوشت کبابی است. ما در اینجا چند راهکار برای شما آوردهایم.
چگونه گوشت کباب را نرم کنیم؟
قسمت مناسب گوشت برای پختن کباب نرم
قبل از دانستن نکات نرم کردن گوشت کبابی، خوب است بدانید که بعضی از قسمتهای گوشت بسیار نرم هستند و کاملاً برای پخت کباب مناسب است. در گوشت گوسفندی و گوساله، راسته و فیله آنها بسیار مناسب برای پختن کبابی نرم هستند.
روش های نرم کردن گوشت کبابی
کباب از جمله غذاهایی است که مردم ایران حساسیت بسیار زیادی در روش پخت آن دارند. نرم بودن گوشتِ کباب یکی از آن مواردی است که نکات ریزی دارد. با رعایت این نکات کباب شما لذیذ تر خواهد شد.
درست کردن سس مخصوص
در هر کدام از شهرهای ایران ادویهها و سبزیهای معطر خاصی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید سسی لذیذ آماده کنید تا هم کباب شما نرمتر شود و هم کباب خوشمزهتری میل کنید. برای مثال در شمال ایران توسط رب انار، گردو و سبزیهای معطر، سسی مخصوص درست میکنند و گوشت را در آن استراحت میدهند که گوشتِ کباب را تا حد زیادی نرم میکند.
استفاده از میوه برای نرم کردن گوشت کبابی
میوههایی که از آنها برای نرم کردن گوشت کبابی استفاده میشود، کیوی و انجیر هستند. این دو میوه دارای آنزیمهایی هستند که باعث شکسته شدن بافت گوشت میشوند. میتوانید با چاقو چند سوراخ در گوشت ایجاد کنید تا آبِ میوهها در بافتِ گوشت نفوذ کند. سعی کنید گوشت، بیش از یک ساعت در میوه نماند چرا که باعث میشود گوشت بیش از حد نرم شود و از روی سیخ بریزد.
معجزه پیاز را دست کم نگیرید
آبِ پیاز در کباب از آن دسته ترفندهایی است که کبابیهای قدیمی خیلی به آن اعتقاد دارند. آبِ پیاز علاوه بر نرم کردن گوشت کبابی، باعث ترد شدن بافت گوشت هم میشود.
از ضربه زدن به گوشت غافل نشوید
یکی دیگر از ترفندهای نرم کردن گوشت کبابی ضربه زدن به گوشت است. برای این کار هم میتوانید از چکشهای مخصوص استفاده کنید و هم میتوانید بهوسیله یک چاقو به گوشت ضربه بزنید تا بافت آن از هم باز شود و هنگام پختن کاملا مغز پخت شود.
مخلوط سرکه و روغن زیتون
یک قاشق سرکه را در مقداری روغن زیتون بریزید و به مدت یک ساعت به گوشت زمان بدهید تا در این مخلوط استراحت کند. بعد از پخت گوشت کاملا متوجه میشوید که چه قدر در نرم شدن بافت گوشت تاثیر داشته است.
جوش شیرین
جوش شیرین یک روش بسیار ساده برای پختن کبابی نرم است. بدین صورت که مقدار کمی جوش شیرین را روی تمام سطح گوشت پخش کرده و اجازه دهید چند ساعت استراحت کند تا از معجزه جوش شیرین بر نرم شدن گوشت لذت ببرید. البته این مسئله را هم در نظر بگیرید که هیچ ماده غذایی را بیش از اندازه مصرف نکنید.
چربی در کنار گوشت
شاید بارها در کبابیها دیده باشید که در منوی غذایی خود آیتمی دارند به نام چنجه دنبه. این کار به نرم شدن گوشت شما بسیار کمک میکند. بعد از اینکه چربی روی حرارت قرار میگیرد بلافاصله مقداری از آن آب میشود و به بافت گوشت نفوذ میکند که باعث نرم شدن گوشت و همچنین لذیذتر شدن کباب شما خواهد شد.
گوشت تازه نرمتر از گوشت فریزری
بهتر است برای کباب از گوشت تازه استفاده کنید چراکه بافت نرمتری نسبت به گوشت فریزری دارد.
آناناس گوشت میخورد!
از نظر علمی این مسئله ثابت شده است؛ چرا که آناناس آنزیم بروملانین دارد که باعث تضعیف بافت گوشت میشود. در مورد نرم شدن گوشت کبابی هم باید این مورد را مد نظر داشته باشید که اگر به گوشت آناناس زدید باید در عرض نیم ساعت گوشت را مصرف کنید وگرنه ممکن است گوشت به طور کامل از هم بپاشد.
مواد غیرطبیعی برای نرم کردن گوشت کبابی
امروزه اکثر کبابی ها برای نرم کردن گوشت، از پودر آنزیمهایی که باعث تضعیف بافت گوشت میشود استفاده میکنند. البته از آنجایی که این آنزیم ها به طور طبیعی در میوههایی مثل کیوی، انجیر و آناناس وجود دارند پیشنهاد ما به شما این است که از آنزیم های طبیعی استفاده کنید.
اضافه کردن نمک
اگر نمک را ابتدای کار به گوشت اضافه کنید، کباب شما سفت میشود. بهتر است که دقایقی قبل از طبخ غذا به گوشت اضافه کنید.
از سس سویا غافل نشوید
این روش نسبت به روشهای دیگر زمان بیشتری برای آماده شدن نیاز دارد. بعد از اینکه گوشت را به طور کامل به سس سویا آغشته کردید، باید تقریبا ۶ ساعت به آن زمان بدهید تا کاملا نرم شود.
به گوشت خود سس مایونز بزنید
هنگام مزه دار کردن گوشت به آن سس مایونز بزنید. گوشت را در یخچال قرار دهید و در عرض چند ساعت یک گوشت ترد و نرم تحویل بگیرید.
گوشت را چنگال بزنید
برای نرم کردن گوشت کبابی، قبل از مزه دار کردن و یا اضافه کردن میوه به گوشت، با چنگال چند سوراخ در گوشت ایجاد کنید تا مواد به طور کامل داخل گوشت نفوذ کند.
روش مرینیت کردن گوشت
بعد از اینکه گوشت را به مواد آغشته کردید با سلفون روی ظرفِ گوشت را بپوشانید تا دمایی که ایجاد میشود به نرمتر شدن گوشت کمک کند.