برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

رابطه آمادگی‌جسمانی کودکان و نوجوانان با سلامت ‌روان

منبع
خراسان
بروزرسانی
رابطه آمادگی‌جسمانی کودکان و نوجوانان با سلامت ‌روان

خراسان/ بر اساس مطالعه‌ای که به‌تازگی در نشریه طب کودکان «جاما» منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علایم افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) محافظت کند. مطالعه‌ جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیت‌های قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های روانی اشاره‌شده مرتبط هستند. به گزارش «زومیت»، محققان این ارتباط را «وابسته به هم اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد».
  
نحوه انجام این پژوهش
این مطالعه جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، داده‌های دو مجموعه‌ اطلاعاتی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمون‌های ملی تناسب‌اندام دانش‌آموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانش‌آموزان را در مدارس اندازه می‌گیرد و پایگاه‌داده‌ تحقیقات بیمه‌ ملی که دعاوی پزشکی، نسخه‌ها‌ی تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت می‌کند. محققان به نام دانش‌آموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از داده‌های بی‌نام‌ونشان برای مقایسه نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانش‌آموزان استفاده کنند. خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمام‌کردن یک دوی ۸۰۰ متر توسط دانش‌آموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشست‌های انجام‌شده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازه‌گیری شد. بهبود عملکرد در هر 3 فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت‌روان مرتبط بود.
نتایج جالب این پژوهش
به عنوان مثال، کاهش ۳۰ ثانیه‌ای در زمان دوی ۸۰۰ متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلا‌ی کمتر اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی همراه بود. افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود. محققان در مقاله نوشتند: «این یافته‌ها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد».

بحران سلامت روان کودکان و نوجوانان
دکتر «ویویک اچ. مورتی»، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیین‌کننده‌ زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. برخی از سیاست‌گذاران و محققان، استفاده‌ زیاد از شبکه‌های اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت‌روان می‌دانند، اما تحقیقات محدود و یافته‌ها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح می‌کنند که استفاده زیاد از صفحه‌نمایش به‌ جای خوابیدن، ورزش و فعالیت‌های حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحت‌تاثیر قرار داده است. مطالعه جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی می‌کند. نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافته‌ها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامه‌های آمادگی جسمانی هدفمند تأکید می‌کند. چنین برنامه‌هایی قابلیت قابل‌توجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره