نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

حمایت از خواهر با قتل داماد؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
حمایت از خواهر با قتل داماد؟

خراسان/ پربازدید شدن ماجرای مردی که دامادشان را به‌خاطر داشتن اختلاف و اذیت‌کردن خواهرش کشت، بهانه‌ای شد از واکنش اصولی در این مواقع بگوییم
شاید برای همه ما پیش بیاید که متوجه شویم خواهر عزیزمان در زندگی‌مشترک با شوهرش دچار اختلاف و مشکلاتی شده است. واکنش‌های ما در این مواقع برای حمایت و کمک به خواهرمان متفاوت است. به تازگی ماجرای مرد جوانی که وقتی فهمید دامادشان با خواهرش اختلاف دارد و او را اذیت کرده است، در اقدامی کینه‌جویانه او را با چاقو به قتل رساند، پربازدید شده است. در بررسی‌های به عمل آمده توسط مأموران پلیس آگاهی، مشخص شد فردی با ضربات متعدد چاقو شوهر خواهرش را که فردی ۴۰ ساله بود به قتل رساند. قاتل در بازجویی‌هایی تخصصی انگیزه خود را از ارتکاب به این جنایت اختلافات خانوادگی مقتول با همسرش و آزار و اذیت‌های او و همچنین حمایت از خواهرش عنوان کرد. اما واکنش اصولی در این مواقع برای حمایت از خواهر چیست؟
حمایت باید به حل مشکل منجر شود نه بیشتر شدنش
وجود اختلاف در همه خانواده‌ها یک امر غیر قابل انکار است ولی نحوه مواجهه افراد با مشکلات و تعارضات خانوادگی است که تعیین کننده میزان تبعات و آسیب‌های بعدی آن است. کمک کردن به اعضای خانواده امری پسندیده است مشروط به این که واقعا کمک باشد و مشکلات آنان را کمترکند و باری از دوش آن ها بردارد نه این که گرفتاری‌ها و دردسرهای بیشتری برایشان ایجاد کند. درباره این خبر قتل و نحوه حمایت برادر این خانم، سوالات زیادی وجود دارد. مثلا این که آیا واقعا با قتل داماد، مشکلات خواهرش را کمترکرده است؟ آیا این خانم به قتل شوهرش راضی بوده؟ و ... 
 راهکارهای اصولی برای دخالت در اختلافات خانوادگی
اگر از منظر تخصصی و آسیب‌شناسی به این اتفاق بنگریم، متوجه می‌شویم که یکی از دلایل اصلی چنین رخدادهایی نداشتن آگاهی کافی درباره مهارت‌های اساسی زندگی از قبیل مهارت کنترل خشم، مهارت حل تعارض، مهارت ارتباطی و گفت‌وگوی موثر، مهارت تصمیم‌گیری و ... است. بنابراین اگر بحث مهارت‌آموزی به عنوان یکی از نیازهای اساسی افراد مورد توجه خانواده‌ها و سازمان‌های مختلف و مرتبط قرار گیرد از اتفاقات زیادی پیشگیری می‌شود. اما چند راهکار اصولی برای افرادی که قصد دخالت در مشکلات و اختلافات خانوادگی دارند، در ادامه مطرح می‌کنم.
1 بررسی مزایا و معایب هر رفتاری
قبل از هر اقدامی مزایا و معایب تصمیم خود را یک بار مرورکنید. بدون شک اگر فردی بتواند تبعات مثبت و منفی رفتارهای خود را بشناسد، قادر خواهد بود رفتارهایش را بهتر مدیریت کند و از اقداماتی که معایب آن بیشتر از مزایای آن بیشتر است، خودداری کند.
2 کاسه داغ‌تر از آش نبودن
متاسفانه در موارد زیادی شاهد اقدامات غیر مسئولانه و افراطی برخی از افراد در حل تعارضات خانوادگی هستیم که مصداق همین مفهوم کاسه داغ‌تر از آش بودن است و به عبارتی اگر از آن ها خواسته شود که کلاه بیاورند، کلاه را با سر می‌آورند؛ بنابراین رفتارهای تند و خشن، بی‌ادبانه و ... نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد که عواقب بدی هم خواهد داشت.
3شناخت جایگاه خود
جایگاه خود را در موقعیت‌های مختلف بشناسید. به‌طور طبیعی پدر و مادر این خانم و شوهرش برای دخالت کردن در دعواهای زناشویی آن ها مقدم‌تر بوده‌اند و این که برادر این خانم اقدام به این نحوه حمایت کرده است یعنی حد و حدود اختیارات و مسئولیت‌ها رعایت نشده و تداخل در نقش‌ها وجود دارد.
4 گفت‌وگو به جای روش‌های خشونت‌بار
شأن و کرامت انسان‌ها اقتضا می‌کند که اختلافات و تعارضات بین فردی را  از طریق گفت‌وگو کردن حل کنند و اگر به‌جای حرف زدن و مطرح کردن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز از روش‌های خشونت بار و آسیب‌رسان استفاده شد یعنی رفتارهایی خارج از منزلت انسانی را شاهد هستیم که صحیح نیست.
5 دخالت احساسی و جانبدارانه ممنوع
تا حد امکان از دخالت‌های احساسی و جانبدارانه خودداری کنید. بدیهی است که در میانه مشاجرات زن و شوهری هر کدام از خانواده‌ها تحت تاثیر عواطف و احساسات خود از فرزند و عضو خانواده خویش حمایت می‌کنند اما این جانبداری باعث تشدید تنش‌ها می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود اگر زمانی مجبور به اظهارنظر و دخالت در اختلافات اعضای خانواده شدید، تا حد امکان از ابراز نظرات جانبدارانه پرهیز کنید و به دنبال محکوم کردن یکی از طرفین دعوا و حاکم کردن طرف دیگر نباشید.
6 کمک گرفتن از خدمات تخصصی مشاوره
بدون شک بهترین و موثرترین اقدامی که اعضای خانواده در چنین مواقعی می‌توانند انجام دهند، آرام‌سازی طرفین دعوا و فراهم کردن امکان استفاده از خدمات تخصصی مشاوره برای آن‌ها است تا دست به رفتاری نزنند که در آینده غیرقابل جبران بوده و به پشیمانی ختم شود.

نویسنده : دکتر حسین محرابی | ‌ روان شناس و مدرس دانشگاه

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره