نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

دلیل اضطراب ریاضیات دانش آموزان و درمان آن

منبع
نمناک
بروزرسانی
دلیل اضطراب ریاضیات دانش آموزان و درمان آن

نمناک/ اضطراب ریاضی یا ترس از ریاضی  به ترس فرد ازاعداد و توانایی خود در مواجه با حل مسائل ریاضی گفته می شود.  این نوع اضطراب یک وضعیت روانی شایع است که در آن فرد حتی هنگام انجام یک محاسبه ساده در حضور دیگران، ناگهان همه اعمال ریاضی از ذهنش پاک می شود. این ترس به سنین مدرسه محدود نمی شود، بلکه دانشجویان و بزرگسالان نیز ممکن است آن را تجربه کنند.

اضطراب ریاضیات چیست؟
به حس ترس و تنشی که بسیاری از افراد در زمان حل محاسبات ریاضی  تجربه می کنند، اضطراب ریاضی می گویند. اضطراب ریاضی در سراسر جهان بر افراد در سنین مختلف تأثیر می گذارد. بسیاری از دانش آموزان ادعا می کنند ریاضیات را دوست ندارند اما برای برخی این مسئله فراتر از آن است و انجام ریاضی برایشان احساسات منفی مانند ترس از شکست ایجاد می کند که به توانایی آنها در انجام کار آسیب می رساند. 

تشخیص علائم اضطراب ریاضیات
قبل از شروع به جلوگیری از اضطراب ریاضیات باید آن را به درستی تشخیص دهید ، زیرا درک علائم و نشانه های اضطراب ریاضی به دانش آموزان کمک می کند تا این مسئله را حل کنند .

اثرات فیزیولوژیکی
تحقیقات منتشر شده نشان می دهد دانش آموزان با علائم اضطراب ریاضی به طور غیرمعمول عصبانیت ، دستان سرد و تر، افزایش ضربان قلب ، ناراحتی معده و سر گیجه را تجربه می کنند.

احساس ماندگاری
وقتی ریاضیات نقطه قوت دانش آموزان نیست باور این که در زمینه ریاضی بد هستند و همیشه هم خواهند بود آسان است و لحظه ای که این دروغ را باور می کنند ، تسلیم می شوند و انگیزه خود را برای بهبود مهارت هایشان از دست می دهند.

واکنشهای شدید احساسی 
اضطراب ریاضی نه تنها از نظر فیزیولوژیکی و شناختی بلکه از نظر عاطفی بروز می کند. اگر در کلاس ریاضی دانش آموزی را مشاهده می کنید که دچار استرس و عصبانیت شده یا گریه می کند ، ممکن است اضطراب ریاضی داشته باشد. این علامت تا حد زیادی ریشه در این تصور غلط دارد که تنها راه مهارت در ریاضیات پاسخ سریع و صحیح به سوالات است.


گفتگوی منفی با خود
به احتمال زیاد بارها این نشانه را مشاهده کرده اید که فرزند یا دانش آموز شما با خود می گوید:
از ریاضی متنفرم
من نمی توانم ریاضی حل کنم
هرگز در ریاضیات خوب نخواهم بود
گفتگوی منفی درباره ی ریاضی درون دانش آموز رخ می دهد که بسیار منحرف کننده است و فارغ از پیچیده بودن درس ریاضی باور ناخوشایندی در او ایجاد می کند.

نتایج ضعیف
به دلیل عدم اعتماد به نفس دانش آموزان ، پاسخ مناسب به سوالات ریاضی یا عملکرد خوب در آزمون اتفاق نمی افتد. در صورت عدم انجام تمرینات ریاضی، عملکرد کلی آنها نیز کاهش می یابد و بدتر از آن ، دانش آموزان شروع به گرفتن نمرات ضعیف کرده و با آن هویت ضعف در ریاضی خود را تعیین می کنند.

اجتناب

متوجه خواهید شد که دانش آموزان با اضطراب ریاضی سعی دارند از رفتن به کلاس ریاضی در روزهای امتحان خودداری کنند و آنها در طول دوران تحصیل ، احتمالاً کمترین علاقه را به ریاضیات دارند. ناخوشایندترین و فراگیرترین گرایش در بین افراد با اضطراب ریاضی بالا ، طفره و کنار گیری از حضور در کلاس و حتی شرکت در امتحان است.


عدم پاسخ
چگونه اضطراب می تواند حافظه فعال ما را در یادگیری و حل مشکلات محروم کند؟ تا به حال فکر کرده اید که چگونه می توانید چندین مورد را همزمان بیاد بیاورید و به آنها فکر کنید؟ این بخشی از سیستم حافظه انسان را حافظه فعال می نامیم. تصور کنید دانش آموزی اضطراب ریاضی دارد و شما یک سوال ریاضی را با صدای بلند برای کلاس می خوانید و آنها به دلیل عدم پاسخ به موقع دچار اضطراب می شوند. محققان پیشنهاد می کنند این دانش آموزان به جای اینکه به اعداد و مراحل مربوط به حل مسئله فکر کنند از تمام حافظه اشان بهره مند شوند.

احساس تنهایی 
دانش آموز احساس می کند تنها کسی است که قادر به یافتن راه حل نیست ، حتی اگر مسئله ی پیش رویش بسیار پیچیده و برای همه دانش آموزان دشوار باشد.

عدم اعتماد به نفس
دانش آموز از خود انتظار ندارد که بتواند به سوالات ریاضی پاسخ دهد و همیشه در حل مسائل به دیگران تکیه می کند و این یعنی او هیچ اعتماد بنفسی برای حل مسائل ریاضی ندارد.

دلایل عمده اضطراب ریاضی
شاید دانش آموزان پس از پاسخ نادرست شما به یک سوال ، خندیدند و یا اینکه معلم نتواسته آن را به طور مو ثر آموزش دهد و یا نگرش ناپسند والدین شما نسبت به ریاضیات باعث شده است. عوامل زیادی می تواند بر دیدگاه کودکان در مورد ریاضی تأثیر منفی بگذارد و بیان یک علت تقریبا غیر ممکن است .لحظه ای به تجربه مستقیم یا غیرمستقیم خود در مورد اضطراب ریاضی و اینکه چه عواملی باعث آن شده است فکر کنید.

ترس از اشتباه بودن
اگر معلم یا دانش آموزان دیگر شخصی که پاسخ اشتباهی می دهد را سرزنش کنند یا به آن بخندند ، می توانند اضطراب ریاضی او را تحریک یا بدتر کنند.

دیدگاه منفی والدین
بررسی ها نشان می دهد احساس والدین در مورد ریاضیات یکی از دلایل اضطراب ریاضی در دانش آموزان است. ممکن است یکی از والدین بگوید من در ریاضی مهارت ندارم و اگر تو هم در ریاضیات مهارت نداشته باشی مهم نیست این سیگنالی به کودکان می فرستد که نمی توانند موفق شوند. "
علاوه بر این ، کودکان ممکن است والدین خود را بدون ماهر بودن در زمینه ریاضیات موفق بدانند ، بنابراین این ایده را در آنها تقویت می کند که به ریاضیات نیاز ندارند. 

تاثیر معلم
معلمان می توانند از روش های زیادی استفاده کنند تا بر دانش آموزان تأثیر بگذارند. مانند والدین که اگر از این موضوع هراس داشته باشند یا برای آن ارزش قائل نباشند این حس به فرزندشان منتقل می شود.وقتی دانش آموزی برخی از مفاهیم را متوجه نمی شود به معلمی نیاز دارد که به او در فهم و تغییر استراتژی های تدریس کمک کند. 

عدم اهمیت به درک مطلب
معلمانی که به حفظ بیش از درک اهمیت می دهند به بسیاری از دانش آموزان صدمه می زنند زیرا بدون تلاش برای فهم مسائل ریاضی حل  آن مشکل خواهد بود و این امر به افزایش سطح اضطراب ریاضی کودک کمک می کند.

راه کارهایی برای غلبه بر اضطراب ریاضی
با احترام به درخواست برخی از شما کاربران نمناکی ، برای غلبه بر استرس و اضطراب ریاضیات راه کارهایی پیشنهاد می شود که توصیه می کنیم حتما از آنها بهره ببرید.

از گروه بندی با توانایی های مختلط استفاده کنید
این روش به گروه بندی همسالان با توانایی های مختلف اشاره دارد. معلمانی که از گروه بندی با توانایی های مختلط استفاده می کنند خروجی بهتری دارند. گروه بندی دانش آموزان با توجه به توانایی های آنها - یعنی قوی  با قوی  و ضعیف  با ضعیف      به دانش آموزان در سطح پایین صدمه می زند زیرا این شکل از انحصار پذیری درک منفی آنها از ریاضیات را تقویت می کند اما ، گروه بندی با توانایی های مختلط دانش آموزان با توانایی های بالاتر آنها را تشویق می کند تا عمیق تر در مورد راه حل های جایگزین برای درک افراد گروه های "پایین" فکر کنند.

همکلاسی قوی پیدا کنید
همکلاسی و دوستی در کلاس داشته باشید که در صورت غیبت یا عدم یادگیری شما بتواند به شما کمک کند و جزواتش را در اختیارتان قراردهد. این روش علاوه بر اینکه به یادگیری کمک می کند به پیشرفت روابط مثبت می انجامد.

ریاضی را به نوعی سرگرمی تبدیل کنید 
معلمان از بازی های ریاضی برای افزایش تعامل کودکان استفاده می کنند. علاوه بر این ، آنها می توانند ریاضیات را به سرگرمی تبدیل تا دانش آموزان را برای ایجاد مهارت و تسلط تحریک کنند.  یادگیری با بازی می تواند این واقعیت را تقویت کند که شکست نه عقبگرد است و نه نتیجه بلکه نشانگر این است که برای تسلط بر مهارت یا دانش موجود به تلاش بیشتری نیاز خواهد بود.
هرگز به تکالیف به عنوان انتخاب فکر نکنید این مهمترین روشی است که دانش آموزان می توانند بر مفاهیم درسی تسلط  یابند پس زمان و مکان مناسبی را مهیا کنید تا تکالیف خود را انجام دهید.

دانش آموزان را تشویق کنید
هرگز تأثیرات کلمات تشویقی بر کودک را دست کم نگیرید. محققان دریافتند افرادی که مورد تشویق قرار می گیرند ،  به طور قابل توجهی ضربان قلب پایینی دارند. بنابراین  به جای تنبیه ، والدین و معلمان می توانند از طریق پاداش به آنها انگیزه دهند تا به بهبود یادگیری و موفقیت تحصیلی دانش آموز کمک کنند.

معلم خصوصی بگیرید
محققان بیان می کنند جلسات تدریس خصوصی می تواند به درمان بچه های بسیار مضطرب کمک کند.یک مطالعه هشت هفته ای شامل 46 کودک هفت تا نه ساله که در هفته 40 تا 50 دقیقه در تدریس خصوصی ریاضی شرکت می کردند نشان داد اضطراب ریاضی در آنها کاهش یافته است.

 اضطراب را مجدد ارزیابی کنید
شاخص ترین افراد در زندگی کودک والدین و معلمان هستند ، به این معنی که آنها بیشترین تأثیر را در تربیت آنها دارند.اگر هر یک به طور مرتب نگرش منفی خود را در مورد ریاضیات ابراز کنند ، کودکان تصور می کنند توانایی ریاضی ذاتی است و برای موفقیت باید استعدادهای  درخشان داشت در صورتی که این چنین نیست.افراد می توانند برای حس اضطراب خود نام دیگری بگذارند مثل هیجان  ، زیرا برسی ها نشان داده افرادی که اضطراب را به عنوان هیجان ارزیابی کرده اند بهتر آواز می خواندن ، طولانی تر و متقاعد کننده تر صحبت می کردند و در آزمون ریاضی عملکرد بهتری نسبت به دیگران داشتند. جالب است بدانید که تغییر جزئی نگرش منجر به عملکردهای مثبت تر می شود. 

مفاهیم را درک کنید
مطالعات نشان می دهد  کمترین میزان موفقیت را افرادی کسب  میکنند که به جای درک مفهوم از استراتژی های حفظ استفاده می کنند و همچنین استفاده از آن به عنوان تنها راه انجام ریاضی مسئله ساز و متوقف کننده رشد است و سرانجام نسلی از دانش آموزان را تولید می کند که از نظر فکری بسته اند اما اگر درک را جایگزین حفظ کنید دانش آموزان زودتر مهارت های عددی و ریاضی را پیدا می کنند.

برای پاسخ به سوالات وقت بگذارید 
اضطراب ریاضی زمانی رخ می دهد که دانش آموزان احساس می کنند باید بلافاصله پاسخ دهند زیرا سوالات زمان کافی ندارند و دانش آموز را دچار استرس می کند پس اگر معلمان زمان بیشتری به پاسخ ها اختصاص دهند تا حدی مشکلشان رفع می شود.

ذهن آگاهی را تمرین کنید
مطالعه ای در زمینه یادگیری و تفاوتهای فردی نشان می دهد که تنفس تا حدی بر  بر اضطراب ریاضی تاثیر دارد و هنگامی که دانش آموزان بسیار مضطرب ، تمرین های تنفسی آگاهانه را انجام می دهند ، احساس می کنند که بسیار آرام ترند و عملکرد بهتری در تست های به موقع دارند. این روش ذهن آگاهی ممکن است به دانش آموزان کمک کند حواس پرتی را رفع کنند. 

ابراز احساسات کنید
شاید از خود بپرسید نوشتن احساسات چه ارتباطی با ریاضیات دارد .در آزمایشی روانشناسان ، از دانش آموزان خواسته اند اندکی قبل از شروع امتحان  افکار و احساسات خود را یادداشت کنند این دانش آموزان در مقایسه با دیگران نمره بالاتری کسب کردند زیرا  نوشتن می تواند به دانش آموزان کمک کند تا احساسات خود را منعکس کرده و در نتیجه ، اضطراب ریاضی را کاهش دهند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره