هیچوقت به جوش های این ناحیه ها دست نزنید!
فرارو/ بر طبق گفته متخصصان پوست هرگز نباید به جوشهایی که در «مثلث مرگ» صورت ایجاد شدهاند، دست زد.
دکتر مارک استروم، متخصص پوست مستقر در نیویورک، به تازگی درباره دست زدن و ترکاندن جوشهای صورت هشدار داده است. دکتر استروم از مرکز صورت به عنوان «مثلث مرگ» یاد میکند که به عنوان مثلث خطر نیز شناخته میشود. دست زدن به جوشهایی که در این منطقه بوجود میآیند بدون نظارت پزشکی میتواند به شدت خطرناک باشد.
جوش زدن در مرکز صورت میتواند به ویژه خطرناک باشد. این ناحیه از صورت شامل بینی تا گوشههای دهان میشود و دارای سیاهرگهایی است که مستقیماً از طریق یک رگ خونی به نام سینوس غاری به مغز متصل میشود. استروم توضیح میدهد که دستکاری پوست در این ناحیه حیاتی میتواند باعث ایجاد عفونت در جریان خون شود. این عفونت میتواند مستقیماً به مغز منتقل شود و باعث عفونت مغزی و در موارد نادر حتی مرگ شود.
فشردن یک جوش میتواند زخمی باز بر روی پوست ایجاد کند که در تماس با دستان کثیف یا باکتریهای موجود در هوا عفونی شود. سپس سیاهرگها میتوانند لختههایی حاوی عفونت ایجاد کنند که بر مغز فشار وارد میکنند و منجر به فلج جزئی یا کامل و در برخی موارد حتی مرگ میشود. در صورت عدم درمان، این عفونت نیز میتواند باعث از دست دادن کامل بینایی، آبسه مغزی و مننژیت شود. این بیماری که به عنوان ترومبوز سینوسی حفرهای شناخته میشود، ۳۰ درصد از مبتلایان را میکشد.
استروم خاطرنشان میکند اگرچه احتمال مرگ و میر بالا نیست، اما همین ریسک کوچک نیز باید برای افراد کافی باشد تا از دست زدن به جوشهای خود در ناحیه مثلث مرگ دست بکشند. برای مثال یکی از کاربران شبکه اجتماعی تیک تاک به تازگی فاش کرده است پس از ترکاندن جوشی در این ناحیه به عفونت استافیلوکوکوس مبتلا شده است. او توضیح داد: «این عفونت بدتر از درد زایمان بود و من اکنون یک جای زخم از آن بر روی صورتم باقی مانده است.» او به دیگران هشدار داد تا سریعاً از ترکاندن جوشهای صورتشان دست بکشند.
فراتر از خطر مرگ و عفونت، بهتر است بر طرف کردن جوشها را بهتر به متخصصان سپرده شوند تا از ایجاد زخم یا بدتر شدن جوشها جلوگیری شود. جوشهای عمیق، قرمز، ملتهب و بسیار دردناک هیچوقت نباید لمس شوند. دست زدن به این جوشها خطر قرمزی و التهاب را تشدید میکند. فشار دادن یک جوش ملتهب میتواند به پار شدن دیواره فولیکولهای زیر پوست ختم شود، باکتریهای عامل آکنه را پخش کنید و در نتیجه وضعیت پوست را بدتر کند یا آکنههای بیشتری ظاهر شوند. اگر التهاب در نتیجه ضربه ناشی از فشردن بدتر شود خطر به جا ماندن جای زخم دائمی بیشتر میشود. در غیاب جوش، متخصصان یک درمان نقطهای را برای جوشها توصیه میکنند که شامل یک محصول مبتنی بر گلیکولیک و به دنبال آن یک ژل ضد التهابی برای کاهش قرمزی و تحریک است.