بعد از ترک شیشه به مشکلات شدید روحی مبتلا شدم
خراسان/جوانی هستم که چند سال پیش به شیشه مبتلا شدم. باور نمیکردم که بتوانم آن را ترک کنم اما موفق شدم. الان نزدیک ۷ ماه است که پاک هستم. اما بعد از ترک، دیدم که چندین سال از عمرم هدر رفته است. این روزها مشکلات روحی، فکری و ذهنیام شدید شده به طوری که با هیچ فردی صحبت نمیکنم و دست و دلم به هیچ کاری نمیرود. چه کنم؟
پاسخ مشاور:
مخاطب گرامی، بسیار خوشحالم که موفق به ترک ماده مخدر شیشه شدید. همین که اذعان میکنید بیش از ۷ ماه است که شیشه را ترک کردهاید، خود موفقیت بسیار بزرگی است. شما موفق به انجام کاری شدهاید که خیلی از افراد گرفتار، از انجام آن عاجزند. تا همین مرحله، دست به کار بزرگی زدهاید و از این بابت باید خود را تحسین کنید. در ادامه چند توصیه هم به شما داریم.
درگیر عوارض پس از ترک هستید
مواردی که شما در پیامکتان درخصوص عوارض پس از ترک مطرح کردید، جزو پیامدهای طبیعی فرایند ترک شیشه است. فرض کنید وقتی شما به یک بیماری جسمانی دچار میشوید، دردهای ناشی از این بیماری (مانند آمپول زدن، خوردن داروها یا شربتهای تلخ و حتی عمل جراحی) و دوران نقاهت آن را به امید بهبود مجدد میپذیرید زیرا تعریفی که از این بیماری و دوران نقاهت پس از آن دارید، موجب میشود راحتتر با این درد و محدودیتهای آن کنار بیایید. به نظر میرسد اگر شما واقعبینانه به فرایند ترک مواد بنگرید، سختیها و مشقات این فرایند برای شما قابل تحملتر میشود.
هرچه زودتر شاغل شوید
یکی از عوامل مهم بیحوصلگی شما و مشکلات روان شناختی ذکر شده در سوالتان، به بیکاری ارتباط پیدا میکند. بیکاری حتی برای افراد کاملا سالم که درگیر فرایند ترک مواد نیستند هم بسیار آسیبزننده است به طوری که بیشتر این افراد همین علایمی را که شما ذکر میکنید (مشکلات روحی، فکری و ذهنی، گوشهگیری) گزارش میکنند. اشتغال متناسب با شرایط روانشناختیتان میتواند کمک زیادی به کنترل و توقف افکار مخرب شما کند. علاوه بر این شما با اشتغال میتوانید اعتماد به نفس از دست رفته خود را بازیابی کنید و گام بلندی را در مسیر موفقیت بردارید.
فعالیتهای جسمانی را فراموش نکنید
منظور از ورزش و فعالیتهای جسمانی الزاما شرکت در باشگاههای مختلف نیست بلکه حتی یک پیادهروی ساده میتواند یکی از روشهای مقابلهای موثر با محرکهای اعتیاد باشد. فعالیت جسمانی روزانه علاوه بر کمک به شما در بازیابی سلامت جسمانی، در کاهش آلام روانشناختیتان هم میتواند بسیار راهگشا باشد.
نویسنده: مصطفی نجمی | پژوهشگر حوزه اعتیاد