نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دخترونه زنونه

تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»

منبع
خراسان
بروزرسانی
تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»

خراسان/سرمربی موقت پرسپولیس گفته که من به سرمربیگری فکر نمی‌کنم‌ چون تجربه لازم را ندارم، دیدگاهی که یکی از رویکردهای گمشده در پذیرفتن مسئولیت‌هاست؛ اما چطور به چنین پیشنهادی نه بگوییم؟ 
​​​​​​​«کریم باقری» در نخستین نشست خبری به عنوان سرمربی موقت پرسپولیس گفته: «تشکر ویژه‌ای از خوان کارلوس گاریدو و ژاوی اولیوا دارم. آن ها زحمات زیادی در پرسپولیس کشیدند تا موفق باشند. من زیاد به سرمربیگری فکر نمی‌کنم‌. حرفی است که در این ۱۰ سال زیاد زده‌ام و علاقه‌ای به این کار نداشتم. باید با کسب تجربه این فرایند دقیق را طی کنید. در این زمینه تجربه لازم را ندارم. جایگاه من سرمربیگری پرسپولیس نیست. به عنوان مربی می‌توانم به سرمربی تیم کمک کنم و این کار را راحت‌تر می‌توانم انجام بدهم. از باشگاه هم انتظار انتخاب یک سرمربی خوب در حد نام پرسپولیس را دارم.» این دیدگاه مدیریتی، یکی از رویکردهای گمشده در پذیرفتن مسئولیت‌هاست. افرادی که بدون تجربه و سواد کافی به خاطر قدرت‌طلبی، خود را همه فن حریف و لایق هر جایگاه و مسئولیت در کشور می‌دانند و ضربات سنگینی به کارآمدی سازمان‌ها، ادارت و ... می‌زنند. اما چطور باید به این دیدگاه و شجاعت دست یافت؟
فواید دو جانبه گفتن «بلد نیستم»
شجاعت می‌خواهد وقتی پیشنهادی به ما برای پذیرفتن یک مسئولیت در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... می‌شود و خودمان می‌دانیم در سطح آن کار نبوده و اطلاعات و تجربه کافی نداریم، نپذیریم و جواب منفی بدهیم. اما بعضی از ما قبول نداریم که در برخی چیزها اطلاعات‌مان کم است یا اصلاً اطلاعاتی نداریم. حالا ممکن است حالت‌های مختلف دیگری داشته باشد مثلا اطلاعات‌مان قدیمی باشد، کامل نباشد، اصلاً‌ غلط باشد و ... . اما گفتن جمله «بلد نیستم» و نپذیرفتن آن مسئولیت، هم برای شما فایده دارد، هم برای اطرافیان که می‌تواند، کارفرمای شما باشد، مردم باشند، طرفداران یک تیم باشند و ... . همچنین باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. وقتی شما کاری را که بلد نیستید و در آن تبحر کافی ندارید، می پذیرید، مجبور می‌شوید زمان زیادی را برای پیشرفت آن حوزه اختصاص بدهید. تازه این مربوط به زمانی است که به موفقیت برسید وگرنه هم زمان را هدر دادید و هم کار به شکست انجامیده است. از آن طرف، عمر خودتان هم هدر رفته است و شاید در همان فرصت، می‌توانستید به پیشنهادهای دیگری جواب مثبت بدهید که تخصص بیشتری در آن حوزه‌ها داشتید.
افزایش اعتماد دیگران به شما
وقتی یک نفر کاری را قبول می‌کند که با کیفیت پایینی آن را انجام می‌دهد، حتی نمی‌تواند به عنوان یک روزمه موفق از آن جلوی دیگران یاد کند. در ضمن، گفتن «بلد نیستم» یا «هنوز نیاز به یادگیری بیشتری برای پذیرفتن فلان مسئولیت دارم» باعث افزایش اعتماد اطرافیان به شما می شود. وقتی دیگران می‌بییند شما در مورد کارهایی که بلد نیستید، اظهار نظر نمی‌کنید و دنبال پذیرفتن مسئولیت انجام آن‌ها نیستید، با خودشان می‌گویند پس می‌توانیم به این آدم اعتماد کنیم چون اگر چیزی را بلد نباشد، می‌گوید بلد نیستم ولی اگر در کاری تخصص داشته باشد، می‌توان روی توانمندی‌اش حساب باز کرد و کار را به او سپرد.

چه‌طور این شجاعت را یاد بگیریم؟
این ماجرا چند حالت دارد. یا شما مهارتی در آن مسئولیتی که به شما پیشنهاد شده، دارید و لازم است بعضی جوانبش را تقویت کنید یا کلاً‌ مهارتی ندارید. اگر مهارت ندارید که توصیه اکید این است که آن را قبول نکرده اما اگر به آن حوزه علاقه مند هستید، حتماً به سمت یادگیری مهارت‌هایش پیش بروید. اما اگر مهارت دارید ولی در یک یا چند جنبه از مهارت نیاز به دانش بیشتری احساس می‌کنید، باید تقاضای زمان کنید. یعنی بگویید مثلاً یک ماه به من زمان بدهید تا من در این خصوص اطلاعات کسب کنم، بعد در خدمت شما هستم. خلاصه اینکه اگر کاری را بلد نیستیم، بگویم بلد نیستیم. شجاعت می‌خواهد ولی در نهایت به سود ما و اطرافیان‌مان خواهد بود.
نویسنده: دکتر الناز علوی | متخصص روان‌شناسی سلامت

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»

تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»
00:00
00:00
تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»
1 / 1
تصمیم درس‌آموز آقا «کریم»
00:00
00:00
0 MB