راهحلهای کاربردی برای استفاده از ظروف استیل
خراسان/ظروف استیل یکی از سالمترین ظروف آشپزی محسوب میشود، چون در ساخت آنها از هیچ پوشش نچسبی استفاده نشده؛ در نتیجه هیچ گونه مواد شیمیایی وارد غذا نمیشود و تاثیری روی طعم و مزه غذا نمیگذارد. این ظروف ماندگاری و مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خطوخش دارند و خرید آنها را میتوان یک سرمایهگذاری برای سلامت دانست اما خیلیها با پختوپز در ظروف استیل مشکل دارند. قرار است فوتوفن آشپزی با این نوع قابلمهها را برایتان رو کنیم.
تابه را حسابی گرم کنید| از آنجایی که ظروف استیل اغلب بدون پوشش نچسب هستند باید قبل از پختن غذا، قابلمه یا تابه استیل را به کمی روغن یا کره آغشته کنید. سپس روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی داغ شود و بعد، مواد غذایی را به ظرف اضافه کنید تا از چسبیدن غذا به ظرف جلوگیری شود.
به مواد غذایی منجمد فرصت بدهید| برای پختن غذاهای یخزده و سرد مثل مرغ یا ماهی و... در ظروف استیل باید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا این مواد غذایی به دمای اتاق برسند و سپس آن ها را درون ظرف بریزید، زیرا ظروف استیل در برخورد با مواد غذایی سرد، به سرعت منقبض شده و باعث چسبیدن مواد غذایی به ظرف میشوند. در واقع به جز زمانی که قصد گرم کردن غذا در تابه استیل را دارید، هرگز نباید غذا را در قابلمه یا تابه سرد بریزید. قبل از شروع آشپزی و قبل از ریختن مواد غذایی حتی روغن، آن را کامل گرم کنید.
از شعله ملایم و متناسب استفاده کنید| هنگام پختن غذا در این ظروف از حرارت ملایم استفاده کنید چراکه حرارت زیاد میتواند باعث چسبندگی مواد غذایی به ظروف استیل شود. بهترین دما برای پختوپز در ظروف استیل، دمای متوسط یا کم شعله گاز است. همچنین هنگام استفاده از ظروف استیل دقت کنید که قابلمه یا تابه را روی شعله بزرگ تر از ظرف قرار ندهید، چون این کار باعث آسیب به بدنه آنها میشود.
حواستان به نمک و جنس قاشقها هم باشد| برای جلوگیری از آسیب به ظروف استیل بهتر است نمک داخل غذا را هنگامی استفاده کنید که غذا در مراحل پایانی پخت قرار دارد البته یادتان باشد غذاهای نمکدار را داخل این ظروف نگهداری نکنید. همچنین برای تهیه غذا در ظروف استیل و همزدن آن بهتر است از قاشقهای چوبی و سیلیکونی استفاده کنید.