کدام ظروف برای کدام مواد غذایی؟
خراسان/ بسیاری از ما بدون فکر کردن به نوع ظرفی که استفاده میکنیم، ماست و ترشیها را در ظروف فلزی نگهداری میکنیم. اما آیا این انتخاب خوبی است؟ اصلا هر ظرفی به درد نگهداری کدام مواد غذایی میخورد؟ قرار است اینها را با هم یاد بگیریم.
ترشی و شوری
نگهداری مواد غذایی ترش و اسیدی در ظروف فلزی به دلیل واکنشهای شیمیایی که ممکن است بین اسیدها و فلزات رخ دهد، مناسب نیست. برای نگهداری ترشی، ظروف شیشهای بهترین انتخاب هستند، زیرا هیچ واکنش شیمیایی با مواد اسیدی موجود در ترشی نشان نمیدهد و طعم و بوی آن را تغییر نمیدهد. ظروف پلاستیکی ممکن است با اسیدهای ترشی واکنش نشان دهد و مواد شیمیایی مضری را آزاد کند که این موضوع طعم ترشی و سلامت شما را تحت تأثیر قرار میدهد. برای نگهداری ترشی، ظروف شیشهای بهترین انتخاب هستند، زیرا هیچ واکنش شیمیایی با مواد اسیدی موجود در ترشی نشان نمیدهد و طعم و بوی آن را تغییر نمیدهد.
ماست مایه زدن
انتخاب ظرف مناسب برای ماست زدن بسیار مهم است تا کیفیت و طعم مطلوب ماست حفظ شود. ظرفهای ساختهشده از سفال و سرامیک برای ماست زدن بسیار مناسب هستند؛ زیرا این ظروف واکنش شیمیایی با مواد لبنی ندارند، بنابراین طعم و کیفیت ماست حفظ میشود. سرامیک و سفال به دلیل داشتن خاصیت خنککنندگی طبیعی، به تعادل دما کمک می کنند و فرایند تخمیر ماست را بهبود میبخشند. ظروف رویی نیز برای ماست زدن مناسب هستند، البته به شرطی که پوشش قلع آنها سالم و بدون آسیب باشد.
مرباهای شیرین
ظروف نگهداری از مربا باید از قبل شسته شده و تمیز باشند و بهتر است برای این مورد سراغ ظروف پلاستیکی نروید. بنابراین برای حفظ تازگی مربا بهتر است که در ظرف شیشهای دردار و در دمای معمولی نگهداری شود. همچنین قرار دادن مربا در یخچال نیز مانع از تیرگی زیاد مربا میشود؛ هرچه ظرف نگهداری از مربا تیرهتر باشد، احتمال نفوذ نور و تیره شدن رنگ آن در اثر ماندگاری طولانیمدت هم کاهش پیدا میکند.