آسیب باورنکردنی استفاده زیاد والدین از گوشی
![آسیب باورنکردنی استفاده زیاد والدین از گوشی](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/08/7625f479-84fc-47bd-95a0-430645138ef5.jpeg)
خراسان/ در حالی که والدین بخش زیادی از زمانی را که کنار فرزندانشان هستند، با گوشی خود مشغولاند یک مطالعه جدید نشان میدهد عادت والدین در استفاده از گوشی در حضور کودکان با دسترسی آنها به محتوای نامناسب برای سن شان ارتباط دارد. این مطالعه که نویسنده اصلی آن دکتر جیسون ناگاتا، استادیار رشته اطفال دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیاست و در مجله «بیامسی پزشکی اطفال» منتشر شده، دریافته است که بین مدت زمان استفاده والدین از تلفن همراه و تبلت و تمایل و دسترسی کودکان به محتوای مخصوص بزرگ سالان و تماشای فیلمهای نامناسب و بازیهای ویدئویی بزرگ سالان، ارتباط وجود دارد.
بررسی ۱۰هزار نوجوان ۱۲ ساله
به گفته دکتر ناگاتا، «ما میخواستیم بررسی کنیم قوانین والدین درباره استفاده از رسانهها و مواجهه نوجوانان با محتوای مناسب برای بزرگ سالان چه ارتباطی دارد، زیرا تحقیقاتی که بتواند والدین نوجوانان را در زمینه استفاده از رسانهها راهنمایی کند، کم است و توصیهها به صورت کلی برای سنین پنج تا ۱۸ سال ارائه میشود؛ در حالی که نوجوانی مرحلهای منحصربهفرد از رشد است و آنها نه کودک به شمار میروند و نه بالغ». به گزارش سیانان، ناگاتا و سایر محققان دادههای مطالعه «توسعه شناختی مغز نوجوانان(ABCD)» روی بیش از ۱۰ هزار نوجوان ۱۲ تا ۱۳ ساله را بررسی کردند. نوجوانان در این مطالعه به دو سوال پاسخ دادند؛ این که «چند وقت یکبار فیلمهای با درجه سنی ویژه بزرگ سالان(غیراخلاقی) تماشا میکنید؟» و «چندوقت یکبار بازیهای ویدئویی با درجه سنی بزرگ سال بازی میکنید؟» محققان پاسخها را در مقیاسی از صفر (هرگز) تا ۳ (همیشه) دستهبندی کردند. والدین هم به یک پرسشنامه ۱۴ سوالی پاسخ دادند و میزان موافقتشان را با عباراتی مانند «من سعی میکنم زمانی که با فرزندم هستم، استفاده از گوشی و ابزارهای مشابه را محدود کنم» در مقیاسی از ۱ (کاملا مخالفم) تا ۴ (کاملا موافقم) ارزیابی کردند.
نتایج این پژوهش
نتایج نشان داد با هر واحد افزایش استفاده والدین از گوشی، احتمال مواجهه کودکان با بازیهای ویدئویی و فیلمهای بزرگ سالان به میزان ۱۱ درصد افزایش مییابد. دکتر کارا آلایمو، استاد ارتباطات در دانشگاه فیرلی دیکنسون در نیوجرسی، میگوید این نتایج نشان میدهد نظارت و محدود کردن استفاده فرزندان از گوشی و ابزارهای مشابه، حتی اگر سخت و ناخوشایند باشد، ضروری است. طبق این مطالعه، استفاده مکرر از گوشی و ابزارهای مشابه هنگام غذاخوردن و استفاده زیاد از آنها قبل از خواب با افزایش مواجهه با محتوای بزرگ سالان ارتباط زیادی دارد.