بازیگوشها در کنارآمدن با بحرانهای زندگی موفقترند؟
![بازیگوشها در کنارآمدن با بحرانهای زندگی موفقترند؟](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/15/c5e8c4d9-5dc4-4e9d-bd1c-e98341a8c816.jpeg)
خراسان/ بر اساس یک مطالعه جدید، افرادی که رویکردی بازیگوشانهتر دارند، در یافتن راهحلهای خلاقانه برای مقابله با سختیها موفقترند. با این حال کارشناسان معتقدند حتی اگر واکنش فوری شما در برابر مشکلات این نباشد که «وقتی زندگی به شما لیمو میدهد، لیموناد درست کنید»، بازیگوشتر شدن و مهارت یافتن در «لیموناد درست کردن» قابلیتی است که میتوان روی آن کار کرد و به کمک ترفندهایی مانند لذت بردن از مسیر، اولویت دادن به شادکامی، جایگزینی افکار مثبت با افکار منفی و دعوت از دیگران برای همراه شدن در بازیگوشی به آن دست یافت.
نحوه انجام این پژوهش
در فوریه ۲۰۲۱، پژوهشگران از ۵۰۳ بزرگ سال آمریکایی نظرسنجی و از آنها درباره تجربیاتشان در دوران همهگیری کووید۱۹ سوال کردند. این سوالها درباره میزان حمایت اجتماعی، درک آنها از خطر ابتلا، این که آیا فکر میکردند اوضاع بهتر خواهد شد و همچنین واکنشهای عاطفی و رفتاری آنان بود. علاوه بر این، از شرکتکنندگان خواسته شد میزان بازیگوشی خود را بر اساس عواملی مانند خودانگیختگی، میزان احساس بازدارندگی در زندگی روزمره و انگیزهشان برای جست وجوی تفریح ارزیابی کنند. پژوهشگران تجربیات افراد با بیشترین میزان بازیگوشی را با کسانی که کمترین میزان بازیگوشی را داشتند، مقایسه کردند تا ببینند که دوران همهگیری را چگونه پشت سر گذاشتهاند. آنها دریافتند شرکتکنندگان بازیگوشتر به آینده و بازگشت زندگی به حالت عادی خوشبینتر بودند و در عین حال، در مواجهه با خطرات کووید۱۹ و اثربخشی اقدامهای محافظتی واقعبینانهتر برخورد میکردند و اگرچه هر دو گروه در دوران همهگیری احساس آسیبپذیری و انزوا را گزارش کردند، افراد بازیگوشتر برای کنار آمدن با شرایط، کارهای خلاقانهتری انجام دادند و فعالتر بودند.
بازیگوشی، جعبه ابزار روان شناختی
شیانگیو شارون شن، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشمند اجتماعی در دانشگاه ایالتی اورگان، به یاهولایف میگوید که ویژگیهای بازیگوشی احتمالا مانند «جعبه ابزار روان شناختی» عمل میکنند و به افراد بازیگوش امکان میدهند تا با هدایت افکار و اعمالشان به سمت راهحلهای خلاقانه، با مشکلات بهتر کنار بیایند. شن توضیح میدهد: «آن همکارتان را تصور کنید که در دل کارهای روزمره و کسلکننده اداری، لحظههایی لذتبخش پیدا میکند، یا آن دوستتان که وقتی پروازش تاخیر دارد، خود را با تماشای مسافران مشغول میکند. افراد بازیگوش بهطور ذاتی در نحوه مدیریت موقعیتهای چالشبرانگیز مهارت دارند» و تاکید میکند که این به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست. «تحقیقات ما نشان میدهد اتفاقا افراد بازیگوش در مواجهه با چالشها کاملا واقعبیناند. موضوع این است که آنها این توانایی را در خود تقویت کردهاند که حتی زمانی که زندگی آنها را با چالشهای دشواری روبه رو میکند، فرصتهایی برای تجربیات مثبت شناسایی یا خلق کنند».