بعد از دعوا با خانمم، بچههایم را تنبیه میکنم

خراسان/مردی هستم دارای ۲ فرزند. یک پسر ۶ و یک دختر ۸ ساله. خودم ۳۱ ساله ام. بعد از یک دعوای شدید با همسرم، مدام دچار اضطراب و استرس میشوم. این احساس به شدت عصبیام کرده است و مدام بچههایم را تنبیه بدنی و کلامی میکنم. لطفا کمکم کنید.
مخاطب گرامی، اختلاف نظر و مشکلات در هر خانواده و زندگی مشترکی وجود دارد اما مسئله مهم این است که وقتی ما دچار تنش با همسرمان میشویم، چطور شرایط را مدیریت و خودمان را کنترل کنیم. پرخاشگری، اضطراب و استرس پیامدهایی هستند که این بگومگوها برای ما باقی میگذارند و نتیجه آن قهر با همسر، به هم ریختن اعصاب خودتان و خالی کردن خود بر سر بچهها میشود، همانطور که خودتان بیان کرده بودید. با این حال، چند توصیه به شما دارم که امیدوارم در حل مشکلات تان، راهگشا باشد.
مهارت حلمسئله را یاد بگیرید
اولین نکتهای که باید بدانید این است که شما قبل از هر چیز باید مهارت حل مسئله را آموزش ببینید تا در مواقعی که با همسرتان دچار مشکل میشوید، بتوانید با مهارت و خونسردی تمام مشکل را برطرف و رفتار خودتان را کنترل کنید. مهارت حل مسئله به شما آموزش میدهد که در این مواقع ابتدا همه جوانب موضوع و مشکل را مد نظر بیاورید و از بین آنها بهترین راه را انتخاب و با خونسردی تمام مشکل را برطرف کنید.
دلیل خشمتان را پیدا کنید
دومین مهارتی که باید آموزش ببینید، مهارت کنترل خشم است. اصلیترین اقدامی که برای کنترل خشم لازم است، شناختن موقعیتهای ایجادکننده خشم برای هر فرد است.
تحقیقات نشان دادهاند که در بیشتر مواقع علت اصلی خشم، ناکامی است. ناکامی حالتی است که وقتی فرد به دلایلی نتواند به خواسته خود برسد، ایجاد میشود. عللی که معمولا افراد برای خشم خود بیان میکنند، شامل این موارد است: ناکامی و به هدف نرسیدن، مورد ظلم واقع شدن و گول خوردن، مسخره یا تحقیر شدن، مورد بیاعتنایی یا بیتوجهی قرار گرفتن، آسیبدیدن از طرف دیگران(عمدی یا غیرعمدی)، تجاوز به مالکیت افراد و قرار گرفتن در معرض پرخاشگری از طرف دیگران.
اندیشههای مثبت را جایگزین افکار منفی کنید
این یک روش قدرتمند در تکنیک مدیریت استرس و اضطراب است. وقتی افکار منفی و نگرانی بیش از حد شما را اذیت میکند، میتوانید نیروی فکریتان را بر موضوعی خوشایند و لذت بخش متمرکز بسازید چراکه بلافاصله شروع به احساس بهتر و آرامتری خواهید کرد. در ضمن، در صورت نیاز، حتما به یک روان شناس مراجعه کنید چراکه آسیب رفتارهای شما روی فرزندان تان، آینده آنها را تهدید خواهد کرد.