تهیه اطلس زنان/ تصویب 18 طرح درحوزه بانوان در سفر گیلان
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ معاون رئيس جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: تصويب 18 طرح در حوزه بانوان از دستاوردهاي سفر دکتر روحاني به گيلان بوده است.
شهيندخت مولاوردي در جلسه کارگروه تخصصي بانوان و خانواده در سفر استاني رياست جمهوري به گيلان که در فرمانداري رشت برگزار شد، سال 94 را منور به نور فاطمي دانست و اظهار کرد: شعار امسال نويدبخش سالي پر از همدلي و همرباني بين دولت و ملت است.
وي به انجام مذاکرات هستهاي و رسيدن به يک چارچوب مفهومي اشاره کرد و افزود: اميدواريم اين موفقيتها تا پايان اين فرايند سخت و پيچيدهاي که در مسير ملت ايران قرار گرفته، تداوم يابد و با شکستن قفل تحريمهاي ظالمانه و زورمدارانه و همينطور برداشتن سايه قطعنامههاي ناعادلانه شوراي امنيت در کنار برنامهريزيهاي اساسي گامهاي بلندي براي حفظ حقوق صلحآميز هستهاي ملت و منافع کشور برداشته شود.
مولاوردي از بررسي وضعيت 31 استان کشور طي 18 ماه گذشته خبر داد و تصريح کرد: خلاصهاي از وضعيت زنان و خانواده متناسب با گزارشات طبقهبندي شده ادارات کل امور بانوان استان ها قبل از سفرهاي استاني خدمت رياست جمهوري و معاونت اجراي ارائه ميشود و بر اساس آن چالشها، مشکلات و نهايتا راهکارهاي پيشنهادي مورد بررسي قرار ميگيرد. تصويب 18 طرح در حوزه بانوان از دستاوردهاي سفر دکتر روحاني به گيلان بوده است.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکيد بر اينکه دولت از ارائه وعدههاي کارشناسي نشده و غير قابل اجرا پرهيز ميکند، ادامه داد: قطعا آثار و برکات ناشي از تخصيص اعتبار 895 ميليارد توماني به گيلان در اين سفر استاني شامل حال حوزه زنان و خانواده خواهد شد.
وي با بيان اينکه بسياري از آسيبهاي اجتماعي ريشه در فقر اقتصادي دارد، اضافه کرد: مقام معظم رهبري مسئله اقتصاد ملي را چالش مهم کشور دانستند و بر همين اساس اقتصاد مقاومتي را مطرح نمودند. لذا معتقديم اگر سياستهاي داخلي در حوزه اقتصاد تحقق پيدا کند، قطعا بخش قابل توجهي از مشکلات مربوط به حوزه زنان و خانواده رفع ميشود.
مولاوردي بر پرهيز از موازيکاري و پراکندهکاري تاکيد کرد و گفت: يکي از کارهاي خوبي که طي چند سال اخير در حوزه بانوان و خانواده صورت گرفته، بررسي عملکردهاي حوزه زنان در عرصههاي مختلف و تهيه اطلس وضعيت زنان است. متناسب با اين گزارشات، نشستهاي منطقهاي را براي ترويج و تبليغ همکاريهاي شبکهاي بين دولت و دستگاههاي دولتي، دولت با سمنها و سمنها با سمنها تعريف کرديم و تاکنون دو نشست برگزار شده است. به زودي نشست منطقهاي مربوط به استانهاي گيلان و گلستان و استانهاي همجوار که داراي مشکلات مشابه و مشترک از نظر آسيبهاي اجتماعي هستند، برگزار خواهد شد.
وي ادامه داد: با بررسي عملکردها به اين نتيجه رسيديم که از نظر قوانين و مصوبات کم و کاستي نداريم، اما وقتي به اجرا ميرسيم، قوانين اثربخشي لازم را ندارند؛ لذا نيازمند يک هماهنگي بين فعاليتهاي جزيرهگونه دستگاههاي اجرايي هستيم.
وي از بررسي وضعيت ازدواج و طلاق در جلسه اخير شوراي انقلاب فرهنگي خبر داد و عنوان کرد: همگرايي و همافزايي بين دستگاههاي اجرايي، حلقه مفقوده در بحث پيشگيري و کاهش طلاق است. اگر بتوانيم با ايجاد هماهنگيهاي لازم در کنار مديريت منابع مالي و انساني که يکي از چالشهاي ساسي جامعه ماست، قدمهاي درستي برداريم، قطعا حرکت پيشرو و سازندهاي را آغاز کردهايم.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده سال 94 را سال خاصي از حيث سند چشمانداز خواند و خاطرنشان کرد: امسال به نيمه راه سند چشمانداز بيستساله نظام رسيدهايم و يک دهه را پشت سر گذاشتهايم. در واقع 10 سال با اهداف بلند ترسيم شده در اين سند فاصله داريم و بايد وضعيت موجود تا رسيدن به نقطه مطلوب را ارزيابي کنيم. همچنين سال 94 سال پاياني برنامه پنجم توسعه و آغاز برنامه ششم است. اکنون پيشنويس سياستهاي کلي برنامه ششم در حال بررسي است و مقدمات ساختار برنامه فراهم شده؛ برنامه ششم يک برنامه جامعنگر به موضوعات خاص خواهد بود.
مولاوردي با بيان اينکه بر اساس مولفهها و مشخصههاي اعلام شده، محيط زيست و آب جزو موضوعات خاص برنامه ششم هستند، يادآور شد: تم اصلي برنامه ششم توسعه، افزايش توليد رقابتي مبتني بر دانش و بهرهوري در چارچوب اقتصاد مقاومتي و فرهنگ اسلامي – ايراني در تعامل سازنده با جهان است. اميدواريم بتوانيم مسائل مورد نظر در حوزه بانوان را در اين برنامه بگنجانيم.
وي با ابراز تاسف از اجرايي شدن تنها 30 درصد پنجم برنامه توسعهاي گذشته، ادامه داد: سند ملي امنيت زنان و کودکان در روابط اجتماعي يکي از اسناد مطرح شده در برنامه پنجم بود که تا سال گذشته هيچ اقدامي درخصوص آن صورت نگرفته بود، اما اکنون پيشنويس آن آماده است. بررسيها براي تدوين يک برنامه توسعهاي و متوازن که مسئلهمحور و پروژهمحور باشد، در دستور کار قرار دارد.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به نامگذاري سال «دولت و ملت؛ همدلي و همرباني» از سوي مقام معظم رهبري، خاطرنشان کرد: همدلي و همرباني در مرحله اول بايد از خانوادهها آغاز شود و بعد به سطح جامعه برسد. انشاءالله با اين همدلي و همزباني بين دولت و ملت در سطح جهان اثرگذار باشيم.