فارس/ رئيس مرکز تحقيقات و سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشکي شيراز گفت: به دليل شکلگيري شبکه بهداشت کودک و مادر، نرخ مرگ و مير مادران باردار در کشور از 5 هزار نفر به 280 نفر در سال کاهش يافته است.
کامران باقريلنکراني بعدازظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: کاهش مرگومير مادران باردار يکي از اهداف هزاره سوم بود که بر همين اساس کشورهاي جهان متعهد شده بودند تا سال 2015 نرخ اينگونه مرگها را به کمتر از نصف برسانند.
وي خاطرنشان کرد: کشور در زمينه کاهش مرگومير زنان باردار بسيار زودتر از موعد و در سال 2008 ميلادي به اين هدف رسيد که جاي تقدير از نظام سلامت کشور را دارد.
باقريلنکراني ضمن اعلام برگزاري چهارمين سمينار بينالمللي سلامت زنان از 30 تا 31 ارديبهشتماه در شيراز اضافه کرد: با وجود برخي بيماريهاي مشترک بين زنان و مردان مانند بيماريهاي شايع قلبي و عروقي، الگوي زنان با مردان متفاوت است و مواردي مانند بيماري اسکلتي، کمردرد و افسردگي در زنان بيشتر از مردان مشاهده ميشود.
وي همچنين با بيان اينکه رشد مصرف دخانيات بين خانمها در سالهاي اخير افزايش چشمگيري يافته است، گفت: يکي از موارد مصرف دخانيات پديده قليانکشي در بين زنان است که عوارض آن در سالهاي آينده بيشتر ديده خواهد شد.
رئيس مرکز تحقيقات و سياستگذاري سلامت دانشگاه علوم پزشکي شيراز تصريح کرد: زنان ايراني بيشتر از مردان دچار چاقي و افزايش وزن هستند و 10 درصد آنان سالانه مبتلا به سرطان سينه ميشوند.
وي با اشاره به نقش زنان در سلامت رواني خانواده افزود: بخش مهمي از مراحل آمادگي کودک و نوجوان براي ايفاي نقشهاي مناسب در جامعه با الگوپذيري از مادران شکل ميگيرد و داشتن سواد سلامت در اين زمينه نقش مثبتي را ايفا ميکند.
باقريلنکراني با اعلام اينکه نرخ افراد بالاي 65 سال در کشور در حال افزايش است، اظهار کرد: بايد به سمت سالمندي سالم در جامعه برويم و يکي از محورهاي بحث اين سمينار نيز سالمندي سالم زنان است.
وي يادآور شد: هشت درصد مبتلايان به بيماري «اچ آي وي» در کشور را خانمها تشکيل ميدهند.
باقريلنکراني همچنين در تشريح مختصات چهارمين سمينار سلامت زنان گفت: از ميان 760 مقاله رسيده به دبيرخانه سمينار، 354 مقاله پذيرفته شده به صورت پوستر، 30 سخنراني و چهار ميزگرد ارائه خواهد شد؛ همچنين در کنار سمينار نيز نمايشگاهي از محصولات مرتبط با سلامت زنان ترتيب خواهد يافت.