سيمرغ/ نتايج يک تحقيق جديد نشان مي دهد زنان با خوردن سيب در دوران بارداري به جلوگيري از ابتلاي فرزندشان به آسم و علائم مربوط به آن کمک مي کنند.
به گزارش مدلاين پلاس محققان هلندي و اسکاتلندي رژيم غذايي دو هزار زن باردار و کنترل سلامت ريه فرزندان آنها را مورد بررسي قرار دادند.
در ميان تنوع زياد غذاهاي مورد مصرف زنان باردار فقط مصرف سيب اثر حفاظت بخشي را در ارتباط با وقوع خس خس و آسم در کودکان نشان داد.
اين محققان دريافتند که احتمال وقوع خس خس سينه در کودکاني که مادرانشان در هفته بيش از چهار سيب مي خوردند ۳۷درصد و اين احتمال در مورد آسم تاييد شده توسط پزشک در اين کودکان ۵۳ درصد کمتر بود.
اين ارتباط اختصاصا در مورد سيب ونه مصرف کل ميوه و سبزي مشاهده شد که احتمالا به علت محتواي فيتوکميکال هاي اين ميوه مانند فلاونوئيدهاست که مشخص شده در عملکرد ريه هم اثرات مفيدي دارند.
خوردن ماهي در دوران بارداري نيز نشان داده شده خطر حالت اگزماي پوستي را در کودکان کاهش مي دهد.
به گفته محققان در صورت تاييد اين يافته ها توصيه هاي مربوط به تغيير برنامه غذايي طي بارداري ممکن است به جلوگيري از آلرژي و آسم دوران کودکي کمک کند.