فارس/ در بخشي از کتاب «فاطمه (س) الگوي همه» درباره «بهترين و بدترين زنان در کلام رسول خدا (ص)» ميخوانيم: زن عفيف وقتي در کوچه و خيابان گام بردارد، چنان با وقار و متانت راه ميرود هيچ انسان باغيرت و با وجداني اجازه به خود نميدهد که نگاه بد به چنين زناني نمايد و از ته دل خوشحال است که حياء و عفاف در جامعه ترويج مي شود، چون زن با عفت هر چه زيبايي و دلربايي دارد براي شوهرش نگه ميدارد و در خلوت در محضر معشوق قرار ميگيرد.
بدترين زنان: در مقابل اين گونه زنان خوب، زناني هستند که دخل و خرج شوهر را در نظر نميگيرند و بدون حساب و کتاب خرج ميکنند و اگر شوهرش ناراحت شود يا او عصباني گردد، روحيه انعطاف و عذرخواهي به شوهر ندارد، در برابر ديگران آرايش ميکند و نشاط و خنده را در بيرون از منزل و در حضور غير شوهر نشان ميدهد، هر چه شوهرش تلاش ميکند باز ناراضي است و دائم از همسرش توقعات و انتظارات بالا دارد و توجه به حرفهاي شوهرش ندارد و سعي ميکند شوهر را پلي براي رسيدن به غرايز جنسي و مادي خود قرار دهد.
رسول خدا (ص) درباره اين گونه زنان فرمود: ميخواهيد بدترين زنان را به شما معرفي کنم؟ اصحاب گفتند: بله يا رسول الله! آن حضرت فرمود: بدترين زنان، زناني هستند که:
۱: بسيار کينه توزند.
۲: ورع و پرهيز از کارهاي زشت و گناه ندارند.
۳: هنگامي که شوهرش نيست به آرايش و خودنمايي (براي ديگران) بهاء ميدهد، اما وقتي شوهرش حضور دارد خودآرائي نميکند.
۴: گوش به حرف شوهرش نميدهد.
۵: دستورات او را اطاعت نميکند.
۶: زماني که با شوهرش خلوت ميکند، نميگذارد شوهرش از او بهره ببرد.
۷: اگر اشتباه کرد، از همسرش عذرخواهي نميکند.
۸: از گناهش هم طلب آمرزش نميکند.
در بخش ديگري از اين کتاب درباره «مقام حضرت زهرا (س) در کلام امام خميني (ره) ميخوانيم: تمام ابعادي که براي زن متصور است و براي يک انسان متصور است در فاطمه زهرا (س) جلوه کرده و بوده است.
او يک زن معمولي نبوده است. يک زن روحاني، يک زن ملکوتي، يک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان، اين زن معمولي نيست يک موجود ملکوتي است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است، بلکه موجودي الهي و جبروتي در صورت يک زن ظاهر شده است. زني که تمام خاصههاي انبياء در اوست.
زني که اگر مرد بود، نبي بود. زني که اگر مرد بود، به جاي رسول الله بود؛ جلوههاي ملکوتي، جلوههاي الهي، جلوههاي جبروتي، جلوههاي مُلکي و ناسوتي همه در اين موجود مجتمع است.
زني که فضايل او همطراز از فضايل بينهايت پيغمبر اکرم (ص) و خاندان عصمت و طهارت (ع) بود. زني که هر کس با هر بينش درباره او گفتاري دارد و از عهده ستايش او برنيامده است. احاديثي که از خاندان وحي رسيده به اندازه فهم مستمعان بوده است. و دريا را در کوزهاي نميتوان گنجاند و ديگران هر چه گفتهاند به مقدار فهم خود بوده است نه به اندازه مرتبت او، پس اولي آن که از اين وادي شگفت در گذريم».
حضرت صديق طاهره (س) از ديدگاه علامه شهيد مطهري: «در تاريخ خود اسلام، زنان قدسيه و عاليقدر فراوانند، کمتر مردي به پايه خديجه (ع) ميرسد و هيچ مردي جز پيغمبر (ص) و علي (ع) به پايه حضرت زهرا (س) نميرسد. حضرت زهرا (س) بر فرزندان خود که امامند و بر پيغمبران غير از خاتم الانبياء برتري دارد».
در برشي ديگر از کتاب «فاطمه (س) الگوي همه» درباره «وظيفه اصلي بانوان در کلام رهبر فرزانه»، آمده است: «اسلام با کار کردن زن نه تنها موافق است بلکه تا آنجايي که مزاحم مهمترين اصليترين شغل او يعني تربيت فرزند و حفظ خانواده نباشد، شايد لازم ميداند.
يک کشور نميتواند از نيروي کار زنان در عرصههاي مختلف بينياز باشد. اما اين کار نبايد با کرامت و ارزش معنوي و انساني زن منافات داشته باشد، نبايد زن را تذليل کند، نبايد زن را وادار به تواضع و خضوع کند.
تکبر از همه انسانها مذموم است مگر از زنان در مقابل مردان نامحرم. زن بايد در مقابل مرد نامحرم متکبر باشند «فلا تخضعن بالقول» اين براي حفظ کرامت زن است».
«مسأله خانواده بسيار مهم است يکي از مهمترين گرهها، در خانواده است. لذا توجه داشته باشيد که در خانوادهها چه خبر است. خود شماها ببينيد چه چيزي اين نابسامانيها را به وجود ميآورد و ريشههاي آن را پيدا کنيد.
طرحهاي بلند مدت بريزيد تا آن نابسامانيها برطرف شود. مسأله مادري، مسأله همسري، مسأله خانه و خانواده از مسائل بسيار اساسي و حياتي است. در همه طرحهايي که ما داريم بايد که خانواده مبناي اصلي باشد.
يعني شما (بانوان) اگر بزرگترين متخصصين پزشکي يا در هر رشته ديگر شويد اگر چنان چه زن خانه نباشيد اين براي شما نقص است شما ميتوانيد زن خانه، يعني کدبانوي خانه هم باشيد.
مادر از هر سازندهاي سازندهتر و با ارزشتر است. بزرگترين دانشمندان ممکن است ابراز بسيار فوق پيچيده الکترونيکي يا موشکهاي قاره پيما و وسايل تسخير فضا را به وجود بياورند ولي هيچ کدام از اينها اهميت اين را ندارد که کسي يک انسان والا به وجود بياورد چنين کاري تنها از مادر ساخته است. اين، آن الگوي زن اسلامي است».
«اگر چه خانواده از مرد و زن تشکيل ميشود و هر دو در تشکيل و موجوديت خانواده مؤثر هستند، اما آسايش فضاي خانواده و آرامش و سکوتي که در فضاي خانواده وجود دارد به برکت زن و طبيعت زنانه است».