برترين ها/ تصورش را بکنيد وقتي دو معمار به هم برسند و بخواهند ايدههايشان را براي ساخت يک خانه مشترک اجرا کنند با انفجار بمبي از خلاقيت در يک خانه مواجه ميشويد. خانهاي حوالي خيابان دلاوران که آدمهايش خيلي بههم نزديکند. وقتي وارد خانهشان ميشوم بوي عود همهجا را برداشته و موسيقي ملايمي در حال پخش است. مريم و فريورِ جوان خانهاي 56 متري را با کلي ذوق و عشق بازسازي کردهاند. آنها خانه نقليشان را با ترفندهاي زيرکانه به فضايي بزرگتر از واقعيت تبديل کرده و با خوشسليقگي تمام فضايهاي خانه را از هم مجزا کردهاند.
حالا آن خانه 12 سال ساختِ پر از اشکال، به يک مکان دنج براي زندگي و پذيرايي از مهمانها تبديل شده است. اين بازسازي حدود 15 ميليون توماني خرج روي دستشان گذاشت اما خودشان ميگويند که «ارزشش را داشت». آنها همهچيز خانه را تغيير دادند؛ از کابينت و کفپوش گرفته تا شيرآلات و گچبريهاي اضافي. فريور اصالتا اصفهاني است و فضاي سنتي و آبي فيروزهاي چشمنوازي در کل خانه جريان دارد. ديوارها هم کار خانم خانه است. اينجا همهچيز براي يک عاشقانه آرام مهياست. شما هم با ما همراه شويد تا در جريان ايدههاي ريز و درشت اين زوج جوان براي طراحي داخلي خانهشان قرار بگيريد.
ديوارهاي بخش ورودي و پذيرايي را با کاغذديواريها تفکيک کرديم. ورودي خانه بايد روشن باشد و ما هم براي همين از کاغذ سفيد با راههاي آبي استفاده کرديم. در چوبي قهوهاي را از داخل سفيدرنگ کرديم تا تناسب بيشتري داشته باشد. کفپوشهاي خانه گرما را زياد ميکنند و در کنارشان فرشهايي با طرح اصيل ايراني اين حس گرم خانه ايراني را دوچندان ميکنند.
ما خانه را در ذهنمان طراحي کرده بوديم. محل قرارگيري تمام وسايل را روي کاغذ آورديم و ميدانستيم آنها دقيقا قرار است در کجا قرار بگيرند. ايده اصليمان تفکيک فضاهاي داخلي خانه از يکديگر بود. ميخواستيم تا ميتوانيم از نظمدهندهها براي وسايل و خردهريزهاي زندگيمان استفاده کنيم.
براي همين اين کمد-کتابخانه را سفارش داديم. محل اصلي قرارگيري تلويزيون هم همينجاست و مبل تختخوابشو را روبهروي آن گذاشتيم. هر بار که بخواهيم فيلم ببينيم يا مهمان داشته باشيم، مبل را باز ميکنيم و يک فضاي اساسي براي لم دادن و استراحت کردن به وجود ميآيد.
بين هال و آشپزخانه، فضايي بدون کارکرد و بدون استفاده بود. فريور تصميم گرفت اين بخش را به آشپزخانه هديه دهد و فضاي آنجا را بزرگتر کند. براي اينکه کف را همسطح کنيم، حدود 10سانت ارتفاع آن را به وسيله سيمان بالا آورديم و آن را با کاشيهاي لاجوردي پوشانديم.
در خط پاياني هم از آجرها استفاده و حد فاصل آنها را رنگآميزي کرديم. چون جعبه برق روي ديوار کنار آشپزخانه بود و نميتوانستيم براي حذفش از روي ديوار بلايي سرش بياوريم با کمک چوب و همين آجرها يک قاب برايش درست کرديم تا هماهنگي بيشتري بين کف و ديوار ايجاد شود.
قفسه کتابخانه و ميز تلويزيون را سفارش داديم و خودمان آن را سرهم کرديم؛ يعني يک ديوار کامل را با اين قفسههاي چوبي پوشانديم تا هم بتوانيم از فضاي داخل کمدها حسابي استفاده کنيم و هم مهمانهايمان در اين بخش از خانه با انواع وسايل تزييني و نوستالژيکمان سرگرم شوند.
ما علاقه فراواني به کتاب داريم و کتابخانه پر و پيماني ترتيب داديم. تلويزيون پارس قديمي را هم از انباري بيرون آورديم و کلي خاطره را براي همه زنده کرديم. انواع تيله و دوربينهاي نگاتيوي هم خاطرات خوشي را از کودکي و نوجوانيمان به يادمان ميآورد و توجه هر مهماني را به خودش جلب ميکند.
در دو طرف ميز چهار نفر مينشينند و دو، سه صندلي با طرح گبه را هم براي مواقعي که مهمان بيشتري داريم به دور ميز اضافه ميکنيم. قبلا در ورودي آشپزخانه ديوار گچبري شده طاقمانندي قرار داشت که در اولين قدم آن را کوبيديم و حذف کرديم. فضاي ميز و نيمکتمان دقيقا در کنار کابينتي قرار دارد که به جاي آن طاق در نقش جداکننده فضاي آشپزخانه از هال، بازي ميکند. گاهي اگر براي صرف غذا به فضاي بيشتري احتياج داشته باشيم از اين پيشخوان استفاده ميکنيم.
ايده اصليمان براي سرويس بهداشتي صاف کردن کف و کمک به بزرگتر نشان دادن آن بود. براي همين از کاشيهاي استخري استفاده کرديم و در اطراف ديوار کف را به سمت بالا ادامه داديم. اينطوري با يک خطاي بصري فضاي کف بزرگتر نشان داده ميشود.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar