ايسنا/ يک طراح مد و لباس اسلامي گفت: شيکپوشي حق بانوان محجبه است و اين قشر به طور قطع در جامعه مظلوم واقع شدند و چون خودم در بين اين قشر بودم؛ ميخواهم براي آنان خدمات ارزندهاي را ارائه دهم.
سحر تلقاني ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: از سال 2001 مقيم کشور امارات بودم و در آنجا به فعاليت ميپرداختم، اما اکنون 5 سال است که در ايران فعاليتم را آغاز کردم و در حال حاضر نيز مديريت اولين مرکز تخصصي در زمينه طراحي چادر و متعلقات حجاب را بر عهده دارم و اين يک اتفاق بسيار خوبي بود که توانستم، در اجلاس سراسري حجاب و عفاف نشان "عين" طلايي و رتبه برتر در بخش چادر را دريافت کنم.
وي ادامه داد: حوزه کاري من حجاب است؛ محصولات اين عرصه پس از طي مراحل مختلف طراحي، نشان طرح شيما و مالکيت معنوي گرفته و در نهايت به خط توليد وارد ميشود و مورد استفاده مردم قرار ميگيرد و روند کاري من نيز به اين صورت است که با بنياد مد و لباس اسلامي وزارت فرهنگ و ارشاد که ساماندهي مد و لباس را بر عهده دارند همکاري ميکنم.
اين طراح برگزيده در ايران و امارات خاطرنشان کرد: طرح ارائه شده در اجلاس سراسري حجاب و عفاف طرح چادر قجري مدرن شماره يک و داراي المانهاي کاملا ايراني بود، کاري تلفيقي از لباسهاي ادوار تاريخي ايران و ويژگي آن مانتو، چادر بودن آن است، در واقع يک ست کامل را شامل ميشود و زماني که يک خانم اين لباس را ميپوشد، پوشيدگي کامل دارد و داراي راحتي است؛ به گونهاي که وزن چادر بر روي اندام تقسيم شده و ميتواند مورد استفاده بانوان جوان نيز قرار گيرد.
وي افزود: نوع طرح چادر بهصورت شماره يک و دو عرضه ميشود؛چراکه سعي بر آن شد، مخاطب را به اين فضا نزديک کنم و به همين دليل اسامي آن نيز نزديک به هم برگزيده شد.
اين طراح مد و لباس اسلامي اظهار کرد: با توجه به مخاطباني که در شبکههاي اجتماعي دارم، قصد نداشتم، آنها را به گونهاي گمراه کنم و در واقع به نوعي آموزش در صفحات مجازي نيز پرداختم که تقريبا با اين نوع تلفيق آشنا شوند که اين نوع طرحها، چادر ايراني هستند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر اينگونه چادر به ثبت رسيده و داراي نشان شيما و در حال توليد است گفت: زماني که طرحي نشان شيما و مالکيت معنوي ميگيرد، کارشناسي مذهبي شده و بعد از اين مرحله امتيازات لازم را نيز کسب ميکند و در نهايت وارد خط توليد ميشود، اما در اين ميان، در بخش توليد حامي نداريم و به صورت شخصي به توليد ميپردازم.
تلقاني عنوان کرد: اصل موضوع حيطه فعاليت من، زنان ايراني نيستند، بلکه همه زنان مسلمان جهان هستند که به دليل جنگ و مهاجرتهايي که در حال اتفاق افتادن است، از لحاظ پوشش اسلامي دچار مشکل شده و نميتوانند، اين نوع نياز خود را که در واقع همان لباس است را تامين نمايند.
ايران ميتواند به عنوان صادر کننده قوي مد اسلامي در دنيا ظاهر شود
اين طراح برگزيده در ايران و امارت تصريح کرد: در بحث مد اسلامي، طرحهاي مختلفي ارايه کردم که در اين ميان اگر حمايتهايي بهصورت پررنگ وجود داشته باشد، حتي امکان موفقتر عمل کردن در اين حوزه نيز وجود دارد؛ چراکه ايران ميتواند به عنوان صادر کنندهاي بسيار قوي در دنيا ظاهر شود، به اين شرط که اين فعاليتها به خوبي هدايت شود.
تلقاني ادامه داد: من تنها يک طراح هستم و بيشتر از اين در توانم نيست و اميدوارم مسؤولين صداي من را بشنوند؛ چراکه من 5 سال است در ايران بهطور مداوم در حال فعاليت هستم و بايد شرايطي فراهم شود که اين نوع طرحها به گونه مطلوب ديده شوند؛ چراکه اين فضا آنقدر گسترده است که هر اندازه نيز در عرصه توليد، ورود پيدا کنيم، بازار باز هم تشنه اين فعاليتهاست.
وي به قشرخاکستري در جامعه اشاره و تصريح کرد: در واقع قشر خاکستري در جامعه وجود ندارد و مخاطبان من تنها بانوان محجبه نيستند، بلکه مخاطبان من افرادي را شامل ميشود که وقتي از طريق صفحات اجتماعي با من در ارتباط هستند، عنوان ميکنند اگر در موضوع حجاب اين اقدامات به طور واقعي و قطعي پيگيري ميشود، ما حاضر به چادري شدن نيز هستيم که پوشش کاملتري داشته باشيم، در صورتي که حتي در پروفايل صفحات اجتماعيشان عکسي با حجاب به چشم نميخورد و اين تغيير رويکرد در حجاب ميتواند بسيار خوشايند باشد.
اين طراح مد و لباس اسلامي اضافه کرد: در واقع ميتوان گفت، نيازي به هدايت اين افراد نيست؛ چراکه خودشان جذب اين پوشش ميشوند، اينگونه طرحها را مشاهده ميکنند، حق انتخاب دارند و اين اجازه به مخاطب داده ميشود که طرحها را ديده و در خصوص آنها فکر کرده و در ادامه انتخاب نمايد.
تلقاني اظهار کرد: در واقع اين معضلات و آسيبشناسي را من به تدريج از طريق نمايشگاههايي که در ايران برپا ميشد و شرکتکردم، توانستم کسب کنم، ما ميتوانيم مسائل و مشکلاتي که در اين خصوص وجود دارد را رفع نماييم، اما به هر حال بايستي کمي مهندسيتر در اين حوزه ورود پيدا کنيم.
وي تصريح کرد: بايد به توليدات صنعتي روي آوريم؛ چراکه در حال حاضر توليدات خانگي و در ابعاد محدود هستند و در اين خصوص بايد کارخانههاي بزرگي ايجاد شود که طراحان با کساني که در بخش توليد پارچه و نساجي به فعاليت ميپردازند در ارتباط بوده و در صورت وجود شرايط لازم بتوانند بازار را به دست گرفته و به توليد لباسهايي که کاربردي هستند بپردازند.
اين طراح مد و لباس اسلامي خاطرنشان کرد: در اين بين وزارت فرهنگ و ارشاد نميتواند حمايت مالي داشته باشد؛ چراکه اين شرايط برايش مهيا نيست و من به عنوان يک طراح اين حمايت را توانستهام از طريق نمايشگاههايي که برپا ميشود داشته باشم، در واقع افرادي که به برگزاري نمايشگاهها ميپردازند، هدايتگر هستند و من زماني که به عنوان يک طراح و توليدکننده در اين نمايشگاه حضور مييابم، مخاطب در رسانه متوجه برپايي اين نوع نمايشگاهها ميشود و ميتواند حمايتهاي لازم را داشته باشد.
وي اظهار کرد: با توجه به اينکه در کشور امارات نيز به فعاليت ميپردازم، در حوزه مد و لباس طرحهايي ارايه دادم، اما چون چادر متعلق به ايرانيان است، ملاحظاتي را در اين خصوص اعمال کردم که به جايگاه ويژه چادر ايراني تحت هيچ شرايطي خدشهاي وارد نشود؛ چراکه چادر لباس ملي ايران است.
تلقاني با بيان اينکه نيازمند تنوع و نيز استفاده از رنگهاي بيشتري در طراحي هستيم که مطابق با شرايط روز باشد، اظهار کرد: در واقع بايد با جوان امروزي سازگاري داشته باشد و با توجه به اينکه اين قشر ناديده گرفته شدهاند خوشبختانه رصدنماي ملي "عين" تحقيقي بر روي اين قضيه انجام داده و به اين قشر به صورت پررنگتر پرداخته است.
وي در بخش ديگري از اين گفتوگو به فعاليت گذشته خود در کشور امارات اشاره کرد و گفت: از طريق کشور امارات نيز رايزنيهايي در کشور ايتاليا و شهر ميلان در حال انجام است که موضوع پوشش اسلامي براي زنان مسلمان دنيا بتواند به صورت گستردهتري دنبال شود.
اين طراح مد و لباس اسلامي در خصوص طراحي و ارائه لباسهايي متناسب با فصل تابستان براي بانوان گفت: هر زمان در بحث چادر، صنعت نساجي توانست تنوع پارچههاي گوناگون با عرض و طولي که مدنظر ماست را به بازار ارائه و عرضه کند، ما نيز ميتوانيم طرحهاي متناسب با شرايط فصلي و اقليمي مناطق مختلف را ارائه دهيم.
تلقاني عنوان کرد: اميد است در بحث مد و لباس اسلامي در آينده نزديک اطلاعرساني مطلوب به استانهاي مختلف به خصوص تهران صورت گيرد؛ چراکه مدسازي از شهر تهران آغاز ميشود و بنابراين بايد مرکز و قلب توليد محصولات و مدسازي نيز از اين شهر دنبال شود.
اين طراح برگزيده در ايران و امارات اضافه کرد: در واقع ميتوانيم هفته مد داشته باشيم و اين شرايط و امکان وجود داشته باشد که حتي جشنوارههاي مدهاي اسلامي برگزار و واژه مد در فرهنگ ما تعريف شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد