ايرنا/ محققان دانشگاه علم و فناوري نروژ دريافتند کودکان نوپايي که والدين آنها را بيش از هشت ساعت در روز به مهد کودک مي سپارند، يک سوم بيشتر از ساير کودکان در معرض ابتلا به استرس هستند.
به گفته محققان، کودکان کم سن و سالي که تمام طول روز را به همراه مادر خود سپري ميکنند، آرامش بيشتري دارند، اما کودکاني که بيشتر ساعات را در دوران رشد خود در مهدهاي کودک سپري ميکنند، بيشتر دچار استرس ميشوند.
محققان براي اين مطالعه نمونه بزاق گروهي از کودکان خردسال را گرفتند و سطح کورتيزول -هورمون استرس- نمونهها را بررسي کردند؛ آنها دريافتند کودکاني که بيش از ۸ ساعت در روز به مهد کودک سپرده ميشوند، داراي بيشترين ميزان استرس هستند و علت آن دلتنگي و دوري از والدين و يا اختلافاتي است که درگير آن با ساير کودکان مي شوند.
براساس اين گزارش، استرس در سنين اوليه زندگي ميتواند مسير رشد مغزي کودکان نوپا را تغيير دهد و باعث خجالتي شدن و يا کاهش اعتماد به نفس در آنها شود.
کارشناسان در اين زمينه حمايت عاطفي پدر و مادر از کودک را توصيه ميکنند و معتقدند که والدين پس از بازگرداندن کودک به خانه، بايد زمان مفيد و باکيفيتي را به فرزند خود اختصاص دهند و در کنار او باشند تا برخي از اثرات منفي حضور طولاني او در مهد کودک جبران شود.
محققان دانشگاه علم و فناوري نروژ در اين مطالعه ۱۱۲ کودک خردسال تقريبا ۱۲ تا ۱۸ ماه را در مدت بالغ بر شش ماه بررسي کردند و دريافتند که سطح کورتيزول در اين کودکان به طور خاص پس از هشت ساعت حضور در مهد کودک به بيشترين حد رسيد، به واقع، اين کودکان کم سن و سال که هنوز اجتماعي نشدهاند و مهارت تکلم ندارند، در مهد کودک دچار استرس ميشوند، به واسطه دوري از والدين در مهدهاي کودک احساس دلتنگي دارند و شرايط سختي را تحمل ميکنند.
ماريام بريت درگ لي نويسنده اصلي اين تحقيق گفت: ما نميدانيم استرسي که به اين کودکان وارد ميشود، مضر است يا خير، اما والدين ميتوانند با صرف وقت بيشتر در کنار کودکان خود در بعد از ظهرها و ايام تعطيل، استرس آنها را کاهش دهند.
اختصاص زمان مفيد با کودک ميتواند در قالب شرکت دادن او در تهيه غذا، همنشيني با بکديگر و همراهي با او در مشاهده تصاوير کتابهاي داستان باشد تا از اين طريق تاثير احساسي که در زمينه از دست دادن پدر و مادر در مهد کودک تجربه ميکند، کاهش يابد.
اين مطالعه که در مجله Early Child Development and Care منتشر شد، همچنين نشان ميدهد خجالتي بودن، ضعف اعتماد به نفس و احساسات منفي کودکان ميتواند با افزايش سطح کورتيزول در کودکان بزرگتر در مهد کودک ارتباط داشته باشد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد