سلامت نيوز/ نتايج مطالعهاي که در نشريه وال استريت ژورنال منتشر شد، نشان ميدهد که مطالعه ميتواند به بهبود مجموعه سه گانه هوش - هوش عاطفي، هوش متبلور و هوش سيال کمک کند.
شايد عجيب به نظر برسد، اما يکي از پرسشهاي رايج در مصاحبههاي شغلي مربوط به سرگرميهاي مورد علاقه افراد است. شايد متوجه نباشيد، اما سرگرميهاي مورد علاقه شما چيزي فراتر از اشکال آرامش بخش سرگرمي هستند.
سرگرميهايي که به سوي آنها جذب ميشويد به واقع بر هوش شما تاثيرگذار هستند و شواهد علمي نشان دادهاند که مسيرهاي عصبي جديد را شکل ميدهند که موجب عملکرد سريعتر و بهتر مغز ميشود. در ادامه با برخي از سرگرميها که ميتوانند هوش را افزايش دهند بيشتر آشنا ميشويم.
مطالعه
نتايج مطالعهاي که در نشريه وال استريت ژورنال منتشر شد، نشان ميدهد که مطالعه ميتواند به بهبود مجموعه سه گانه هوش - هوش عاطفي، هوش متبلور و هوش سيال کمک کند. به گفته دانشمندان، اين سه نوع هوش که با مطالعه تقويت ميشوند بر تمام انواع قدرت مغزي مانند عزت نفس بهتر، همدلي بهتر با احساسات ديگران، حل مساله و تشخيص الگو ارتقا يافته، مديريت زندگي بهتر و استرس کمتر تاثيرگذار است.
ورزش
بيشتر مردم براي بهرهمندي از فوايد جسماني مانند قدرت بهتر، استقامت، سلامت قلبي عروقي ارتقا يافته يا مديريت وزن ورزش ميکنند. با اين وجود، وزش کردن ميتواند بر هوش افراد نيز تاثير مثبت داشته باشد.
مطالعه موسسه ملي سلامت آمريکا نشان ميدهد که تعريق هنگام دويدن، دوچرخه سواري يا پياده روي ميتواند توانايي ما در تشخيص اشيا از حافظه را به لطف افزايش BDNF، پروتئيني که حافظه را تقويت ميکند، بهبود ببخشد.
مديتيشن
مطالعهاي که در سال ۲۰۱۵ توسط پژوهشگران دانشگاه کاليفرنيا، لس آنجلس (UCLA) انجام شد، نشان داد که مديتيشن در دستيابي به روشنفکري و هوش بالاتر نقش دارد. پژوهشگران با استفاده از تصويربرداري MRI کشف کردند، افرادي که مديتيشن انجام ميدادند به طور قابل توجهي از بخش خاکستري بيشتر و بافت ضخيمتر در قشر پيش پيشاني (مسئول کنترل و توجه) در مقايسه با شرکت کنندگاني که مديتيشن انجام نميدادند، برخوردار بودند.
فراگيري زبان جديد
اگر قصد مسافرت به کشوري خارجي را داريد، فراگيري زباني جديد به طور قطع ميتواند سودمند باشد. اين در شرايطي است که فراگيري زبان جديد ميتواند در افزايش هوش شما نيز تاثير مثبت داشته باشد. مطالعات صورت گرفته توسط مرکز پزشکي دانشگاه جورج تاون نشان داد، افرادي که از مهارتهاي دو زباني بهره ميبرند کنترل بهتري بر عملکرد مغز خود دارند. به عنوان مثال، آنها ميتوانند برنامه ريزي، حل مساله، مديريت و تغيير وظايف را با توجه و تمرکز بهتر در مقايسه با افرادي که تنها يک زبان بلد هستند، انجام دهند.
نواختن يک ساز
پژوهشي که در سال ۲۰۱۴ توسط بيمارستان کودکان بوستون انجام شد، نشان داد، کودکاني که يک ساز مينوازند از پردازش فکر و مهارتهاي رواني کلام بهتر سود ميبرند. مطالعهاي ديگر نيز نشان داد که نواختن يک يک ساز تقويت جسم پينه اي، پيوند بين نيمکرههاي خلاق و تحليلي در مغز، را موجب ميشود. هر چه در سن کمتر نواختن ساز را فرا بگيريد، بهتر است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار