نماد آخرین خبر

پذیرایی در مراسم خواستگاری

منبع
تبيان
بروزرسانی
پذیرایی در مراسم خواستگاری
تبيان/ پوشاک و لباس شما در همان نگاه اول، ناخواسته معرف شما خواهد بود. بنابراين نبايد اين مسئله ي مهم را ناديده بگيريد و به سادگي از آن بگذريد. هر لباسي راکه براي روز خواستگاري خود انتخاب مي کنيد، گذشته از مدل و رنگ بايد برازنده ي سن و اندام شما باشد. يکي ازاصول پذيرايي قديمي و سنتي درمجلس خواستگاري، مراسم چاي گرداندن است. در قديم از طريق اين رسم، دختر براي نخستين بار اجازه مي يافت که در جمع خانواده ي داماد حضور يابد. از سوي ديگر حسن سليقه ي دختر نيز به طور کلي در نحوه ي پذيرايي کردن او با چاي سنجيده مي شد. امروز گرچه اين سنت دگرگون شده است و در بسياري از موارد به مفهوم اجازه ي ورود دختربه مجلس خواستگاري نمي با شد، اما همچنان پا بر جاست. بهتر است پس از ورود و جاي گزين شدن ميهمانان و احوال پرسي هاي اوليه، سيني چاي را خود عروس خانم بياورد و به ميهمانان تعارف کند. در دم کردن چاي موارد زير را در نظر بگيريد چاي مرغوب با رنگ وعطر خوب تهيه کنيد. پيش از مراسم، چاي مورد نظر را استفاده کرده و آزموده باشيد. مراقب باشيد که چاي دم نکشيده و کهنه جوش نباشد. در نظر بگيريد که حدود بيست دقيقه براي دم کشيدن يک چاي خوب ضروري است. تعداد ميهمانان را در پيمانه کردن چاي درنظر بگيريد، طوري که در هر دور بتوانيد از تمامي آن ها پذيرايي کنيد. توجه داشته باشيد که سيني چاي، استکان ها و قاشق هاي چايي خوري بدون لکه و خشک باشد. از دستگيره ها و دستمال هاي تميز و بدون کرک براي خشک کردن وسايل چاي خوري استفاده کنيد. براي بدست آوردن کيفيت بهتر، چاي را در قوري چيني دم کنيد. در ريختن چاي، ابتدا استکان ها را بيرون از سيني قرار دهيد و پس از گذاشتن ته هر استکان روي پارچه ي خشک آن را داخل سيني بچينيد. چاي را از لبه ي کناره ي استکان، با فاصله ي کم و به آرامي بريزيد تا کف نکند. در صورت کف کردن چاي با قاشق کف ها را جمع کنيد يا کمي صبر کنيد تا از بين برود. براي جلو گيري از ريختن احتمالي چاي در نعلبکي ها، آن ها را جداگانه در سيني کنار استکان بچينيد. نيم بند انگشت از سر استکان چاي را خالي بگذاريد. به گمان آن که نوشيدن چاي در فنجان رسمي تر است، زيرا بسياري طبق سنت ديرين ما دوست دارند که رنگ چاي ببينند و نوشيدن چاي در استکان هم سنتي تر است. پس از ريختن چاي براي ميهمان ها، بي درنگ قوري ديگري دم کنيد، سپس کتري يا سماو را پر از آب نماييد. سيني چاي را با فاصله ي کمي از خود و زير سينه بگيريد. چاي را به ترتيب سن تعارف کنيد. يکي از زنان جوان خانواده ي دختر مي تواند همراه با گرداندن سيني چاي، عروس را با تعارف قند همراهي کند. بهتر است به صورت سنتي قند کله اي خورد شده مورد استفاده قرار گيرد. از پر کردن قند دان با قند هاي خيلي درشت يا خيلي ريز خودداري کنيد. از گذاشتن قنددان متعدد در محل پذيرايي خودداري کنيد. پس از تعارف يک قنددان و گذاشتن آن در يک سوي ميز، کافيست. تعارف را از مسن ترين زن خانواده ي داماد که مي تواند مادر يا مادر بزرگ او باشد، آغاز کنيد. در تعارف سيني چاي و نعلبکي به ديگران پشت نکنيدواز يک سوي ميهمان سيني را به او تعارف کنيد. تا از بر داشتن کامل چاي و نعلبکي مطمئن نشده ايد، از جاي خود حرکت نکنيد و سراغ ميهمان بعدي نرويد. حين پذيرايي با چاي سعي کنيد از صحبت کردن خودداري نماييد تا حواستان جمع باشد و تعادل خود را از دست ندهيد. در تعارف چاي به داماد بيش از ديگران در برابر او درنگ کنيد با سرعت از مقابلش نگذريد. اگر بچه اي در جمع حضور دارد، خودتان براي او چاي بگذاريد. مي توانيد با قرار دادن يک گلدان بلوري کوچک و يک شاخه ي گل کوتاه در سيني چاي، منظره ي بديعي به وجود آوريد. افزودن برخي مواد مطعر ماننده هل کوبيده يا دارچين به چاي صلاح نيست، زيرا برخي آن را نمي پسندند. مي توانيد با ريختن يک سر قاشق چايي خوري وانيل در قنددان، قند هارا خوشبو وخوش طمع کنيد. توجه کنيد که چاي شما کم رنگ يا پر رنگ نباشد.براي ريختن يک چاي خوش رنگ، ريختن يک چهارم چاي دم کشيده و سه چهارم آب جوش معمولا کافي است. اگر چاي ميهمانان بر اثر مشغول شدن سرد شد، به آن توجه نشان دهيد وبپرسيد از آن ها برايشان چاي داغ بياوريد. نگذاريد مدتي طولاني استکان هاي خالي چاي روي ميز باقي بماند وحداکثر پس از ده دقيقه آنها را جمع کنيد. کمي پس از صرف چاي اول، مادر عروس از ميهمانان سۆال کند که آيا چاي ديگري ميل دارند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد