ني ني سايت/ خوردن چغاله بادام براي بانوان باردار مفيد است يا خير؟خانم هاي باردار بايد در مصرف آن مراقب باشند تا دچار مشکل نشوند و حواسشان باشد در مصرف اين نوبرانه بهاري زياده روي نکنند
فصل بهار با خودش ميوههاي نوبرانه ميآورد. نوبرانههايي که شکل اوليه و نرسيده ميوههاي ديگر هستند و در همان حالت نرسيده و کال خود خاطرخواهان زيادي دارند. تا جايي که بايد قيمتهاي بالايي براي چشيدن طعم آنها پرداخت کرد. يکي از اين نوبرانهها که اين روزها هم فراوان اين طرف و آن طرف روي چرخ دستيها و سينيهاي کوچک و بزرگ فروخته ميشود، چغاله بادام است.
اما خوردن اين نوبرانهها خوب است يا خير؟ اصلا اين ميوهها خاصيت دارند يا فقط براي طعم و ترديشان اين همه هواخواه دارند؟ اين سوالات را با دکتر مهديه عالي، کارشناس تغذيه مطرح ميکنيم و او در پاسخ به ما ميگويد: چغاله بادام، ميوه کال و نارس بادام است که ميتوان گفت در اين مورد يا به طور کلي در مورد ميوههاي نارس مواد مغذي کمتر از ميوههاي رسيده است و از نظر کلسيم، آهن و به طور کلي املاح معدني در مقايسه با بادام در سطح پايينتري قرار دارد. بادام خواصي دارد که از بيماريها و مشکلاتي مانند پوکي استخوان، افزايش کلسترول، کمخوني و چسبندگي رودهها جلوگيري ميکند، اما اين خواص در چغاله بادام وجود ندارد يا بسيار ضعيف است. بنابراين نميتواند جايگزين بادام باشد.
عالي با بيان اينکه زيادهروي در مصرف اين خوراکي خوشمزه ميتواند براي معده و دستگاه گوارش مضر باشد، توضيح ميدهد: چغاله بادام به علت اينکه يک ميوه کال است بافت فيبر آن کامل نشده است و به همين دليل هضم آن براي دستگاه گوارش دشوار است و ميتواند باعث مشکلات سوءهاضمه مانند دل درد، دلپيچه و نفخ شود. علاوه بر اين به دليل وجود ترکيبات اسيدي در اين ميوه به بافت معده آسيب ميرساند.
عالي در مورد مقدار و نحوه مصرف اين ميوه در اين ايام اعتقاد دارد: براي کساني که دستگاه گوارش بدنشان با اين ميوه سازگاري دارد و دچار مشکل نميشود خوردن اين نوبرانه به مقدار محدود ضرري ندارد. البته بايد توجه داشت که اين ميزان بيشتر از يک پياله کوچک در هفته نباشد و بايد از مصرف روزانه و مداوم آن جلوگيري کرد چون در آن صورت گرفتار عواقب بعدي خواهيد شد. نکته بعدي در مورد نحوه مصرف اين ميوه است که در اين مورد بايد به چند مورد توجه داشت. اول اينکه اين ميوه اصولا از دستفروشان خياباني تهيه ميشود و آنها هم براي تازه نگهداشتن آن، مدام در حال مرطوب کردن چغاله بادام هستند.
اما از آنجايي که ممکن است آب مورد استفاده آنها بهداشتي نباشد بايد حتما آن را قبل از مصرف خوب شسته و ضدعفوني کنيد. برخي دچار اين اشتباه ميشوند که به محض تهيه چغاله بادام اقدام به خوردن آن ميکنند در صورتي که ممکن است آب مصرفي دستفروشان از جوي يا فاضلاب گرفته شده باشد و چون پوست اين ميوه نيز همراه با آن خورده ميشود ميتواند مشکلات جدي و مسموميت ايجاد کند يا حتي باعث بيماريهايي مانند حصبه شود.
نکته دوم در مورد مصرف نمک همراه با اين ميوه است. بسياري از افراد همراه با چغاله بادام نمک زيادي مصرف ميکنند و طعم شور را با اين ميوه ميپسندند که اين مقدار زياد نمک ميتواند مشکلات سلامتي را براي افراد ايجاد کند. بايد توجه داشت که در صورت مصرف چغاله بادام از نمک استفاده نشود يا مقدار آن محدود شود.
مهديه عالي، کارشناس تغذيه در مورد مصرف چغاله بادام در خانمهاي باردار که اصطلاحا ويار چغاله بادام دارند، ميگويد: به علت مشکلاتي گوارشي و احتمال نفخ و اسهال در اثر مصرف زياد توصيه ميشود خانمهاي باردار در صورت تمايل به استفاده از اين ميوه در مصرف آن محتاط باشند چون دچار شدن به اسهال و مشکلات دستگاه گوارشي در دوران بارداري بيش از هر زماني خطرناک است. همين طور در مورد مصرف نمک نيز بايد توجه داشته باشند که فشار خون خود را کنترل و از مصرف نمک زياد بپرهيزند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار