زندگي ايده آل/ فريز کردن يکي از راه ها براي نگهداري مواد غذايي است. اما در اين بين بايد بدانيد که هر کدام از مواد غذايي را چه مدت مي توانيد درون فريزر نگهداري کنيد.
برخي غذاها نسبت به خوراکيهاي ديگر براي انجماد و دوباره ذوب شدن، مناسبتر هستند. غذاهاي گوشتي، سوپها و خورشها را ميتوان به راحتي منجمد کرد. هنگام منجمد کردن خوراکيها، دانستن اينکه هر کدام از خوراکيها را چقدر ميتوان در فريزر نگهداشت تا مواد مغذياش حفظ شود، مهم است. در اين بخش مدت زمان نگهداري برخي از مواد در فريزر آورده شده است:
• نان و انواع دسرها را ميتوان بين دو تا سه ماه در فريزر نگهداشت. بهترين زمان ماندگاري کيک يخ زده در فريزر يک ماه ميباشد.
• شيرينيها و ميوههاي پخته شده را ميتوان به مدت سه ماه در فريزر نگهداشت. نگهداري کلوچه پس از يک ماه در فريزر توصيه نميشود.
• گوشت گوسفند تا 9 ماه و گوشت گوساله بين 4 تا 6 ماه ميتواند منجمد بماند.
• گوشت مرغ و بوقلمون حتي تا يکسال هم در فريزر دوام ميآورد.
• جگر، دل، زبان، قلوه تا چهار ماه در فريزر سالم ميمانند.
• درخصوص غذاهاي دريايي مانند ماهيها، بايد گفت که ميتوان ماهيهاي کم چرب را تا 6 ماه و ماهيهاي پرچرب را تا 3 ماه در فريزر نگهداشت.
• ميگوها هم تا 6 ماه در فريزر سالم ميمانند، به شرط اينکه وقتي تازه هستند به سرعت منجمد شوند. غذاهاي دريايي کنسرو شده را پس از باز کردن درب قوطي ميتوان تا دو ماه در فريزر نگهداشت.
• تخم مرغ خام و بدون پوسته را ميتوان به مدت يک ماه در فريزر نگهداشت.
• مرکبات را بيشتر از سه ماه نبايد به حالت انجماد نگهداشت . ماندگاري ساير ميوهها بين 9 ماه تا يکسال ميباشد. انواع سبزيجات را ميتوان تا 12 ماه در فريزر حفظ کرد.
• شير تا سه ماه و آب ميوههاي خانگي را تا 6 ماه ميتوان در حالت انجماد نگهداري کرد، اما اگر غلظت آب ميوه بالا باشد ماندگاري آن در فريزر بمدت 10 ماه تا يک سال افزايش مييابد.
خوراکي هايي که نبايد فريزري کرد
تخم مرغ آبپز، قهوه، سس مايونز، دوغ (دوغ پس از گرفتن کره)، پنيرخامهاي، پودينگ، انواع سالادها، پاستاي پخته نشده، غلات، سيب، خربزه، کنگر فرنگي، بادمجان، کاهو، عسل، روغن زيتون، نان، پياز، سيب زميني، سير، گوجه فرنگي، تربچه و جوانه هاي گياهان موادي هستند که هرگز نبايد منجمد شوند چرا که مواد مغذي و طعم شان از بين مي رود.
نکاتي در خصوص منجمد کردن غذاها
• هرگز غذايي را که يکبار منجمد شده، حتي اگر به صورت خام باشد، پس از انجماد زدايي دوباره منجمد نکنيد. با اين کار کيفيت مواد مغذي و طعمش کاهش مييابد.
• فرآيند انجماد، ميکروارگانيسمهاي موجود در ميوه و سبزيجات را از بين نميبرد، بلکه آنها را غير فعال ميکند. بنابراين کاهش دماي محيط بدليل قطع برق يا باز ماندن درب فريزر سبب فعاليت دوباره ميکروبها و فساد مواد غذايي ميشود.
• اگر منجمد کردن مواد غذايي را طبق اصول صحيح انجام دهيد، نه تنها غذايي سالم در دسترس خواهيد داشت، بلکه هنگام مصرف از شکل ظاهري و طعم شان مانند قبل از انجماد لذت خواهيد برد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار