جيم/ اين روزها در هر کوچه و خياباني چندين و چند فروشگاه برند سبز شده است! فروشگاههايي که شايد در همان نگاه اول متوجه تقلبي بودن اجناسش نشويد و پس از استفاده تازه يکي يکي عيب و ايرادهايش را پيدا کنيد و از خريدتان پشيمان شويد. تشخيص جنس اصلي از تقلبي مشکل است و نميتوان براي برطرف کردنش يک نسخه کلي پيچيد، اما ميتوان با رعايت چند نکته ساده، کمي حرفهايتر خريد کرد.
اصلا برند چيست؟
منظور از برند يا مارک، نام تجاري که روي محصول ميچسبانند نيست. همه لباسها نام تجاري دارند ولي همه آنها برند نيستند. براي اينکه يک محصول تبديل به يک برند شود بايد وقتي اسم آن ميآيد در ذهن مشتري معنا داشته باشد. يک نام تجاري سالها بايد وقت صرف کند و در توليد يک محصول حضور فعال داشته باشد، مشتريهايش را راضي نگه دارد و محصولش را با ويژگيهاي خاص و باکيفيت عرضه کند و متنوع و به روز باشد تا نامش اعتبار يک محصول و تبديل به يک برند شود.
فروشگاه معتبر، راز خريد مارک!
اولين چيزي که بايد در خريد پوشاک مارک حواستان به آن باشد خريد از فروشگاه معتبر است. برندها معمولا فروشگاههايشان را در مراکز خريد شناخته شده و معتبر تاسيس ميکنند. بنابراين ميتوانيد نمايندگي برندها را در خيابانها و پاساژهاي معروف پيدا کنيد. البته با توجه به محدوديتها فقط بعضي از برندها در تهران و شهرهاي بزرگ نمايندگي فعال دارند. اگر در بازارهاي معمولي اجناس روز نايکي، لوئيز ويتون، چنِل، سيکاسکو و آرماني را ديديد شک نکنيد که تقلبي هستند. اجناس روز اين برندها به تعداد محدود توليد و در نمايندگيها توزيع ميشود.
برندها شناسنامه دارند!
در دفترچه 4 يا 8 برگي همراه برندهاي معروف مشخصات لباس، نحوه شستوشو، محصولات جديد، جوايز يا نشانهايي که کسب کرده، تاريخ توليد، محل توليد، محل کارخانه و کد لباس درج شده و در واقع شناسنامه آن لباس است. گاهي اين شناسنامه داخل لباس دوخته ميشود مانند شلوارهاي ليوانز که برچسب شناسنامه را در پشت شلوارهاي جينش دوخته است، برچسبي که قد، دور کمر، کد و مدل شلوار جين روي آن حک شده است.
از طرفي تقريبا همه برندهاي معروف سايت اينترنتي دارند که با استفاده از آن ميتوان قيمت، تعداد توليد از آن نوع پوشاک و ساير اطلاعات لباس را چک کرد. اگر کد لباس در سايت نباشد شک نکنيد مارک لباستان تقلبي است.
برش و دوخت بايد تميز و ظريف باشد
اگر يک شلوار معمولي را برگردانيد براي يکي کردن دو قسمت پارچه از چرخ استفاده شده، ولي در بسياري از لباسهاي مارک دوخت رو و زير لباس يکي است. از طرفي چون سايز بندي در لباس مارک اهميت زيادي دارد نميشود آن را دست خياط سپرد تا تنگش کند. چون اين لباسها جوري برش ميخورند و دوخته ميشوند که نشود به راحتي سايز آن را تغيير داد. اگر هم تنگ کنيد ديگر زيبايي اوليه را نخواهد داشت. از طرفي دوخت جيبها و مارکها بايد پايدار و منظم باشد. تعداد دوخت در واحد سانتيمتر هم بايد بالا باشد. معمولا برندها دوختهايشان ريزتر است. تعداد دوخت لوگو يا مارک روي لباس بايد با تعداد دوخت خود لباس يکي باشد.
به زيپها و دکمهها توجه کنيد
زيبهاي لباسهاي مارک بايد به راحتي و نرمي باز و بسته شود. همه قسمتهاي آن بايد سنگين و از يک رنگ ساخته شده باشد. رنگ قسمت سگگ بايد طبيعي باشد. لباسهاي مارک معمولا دکمه و زيپ زاپاس دارند. مثلا پيراهن علاوه بر دکمههايي که روي لباس دوختهاند دو دکمه اضافي دارد.
در دکمههاي اصلي نام برند روي تمام دکمهها درج شده که کپي برداري از آن کار سخت و پرهزينهاي است. علاوه بر اين دکمهها بايد محکم دوخته شده باشند.
لوگو را با دقت ببينيد
برندهاي معتبر معمولا براي لوگو از فونتهاي ساده و کلاسيک استفاده ميکنند و اين لوگو را در دکمهها يا حتي روي زيپ درج ميکنند. محل قرارگيري لوگوي شرکت يکي از چيزهايي است که بايد به آن دقت کرد هر شرکتي لوگويش را در جاي مخصوص خود قرار ميدهد. جنس لوگو ممکن است کاغذي و يا پارچهاي و يا فلزي باشد. از اسپل صحيح کلمات در روي لوگوها، تگها، برچسبها هم مطمئن شويد. در بستهبندي مارکهاي اصل اگر دستمال، کيسه يا وسايل جانبي هست بايد همگي لوگو رويشان درج شده باشد.
کشور توليد کننده چه نقشي دارد؟
بيشتر برندها محصولات خود را ديگر در کشورهاي اصلي نميدوزند و به دليل ارزاني کارگر و هزينه پايين مواد اوليه دوخت را در کشورهاي جنوب شرقي آسيا مانند سنگاپور و مالزي انجام ميدهند. پس محل دوخت و محل توليد پارچه ممکن است با هم متفاوت باشند. البته در کشورهاي واسطه، نمايندگيهاي رسمي از همان شرکتها وجود دارد و جاي نگراني نيست. پس اگر روي يکي از تيشرتهاي نايکي (NIKE) نوشته شده sengpoor آن جنس هم اصل است.
قيمت مارک چقدر است؟
براي اينکه مطمئن باشيد حتما مارک اصل ميخريد ميتوانيد قبل از خريد به سايت مراجعه کنيد و مشخصات لباس و قيمت آن را ببينيد. همه ميدانند لباس مارک بسيار گران است و دليلي ندارد تيشرت آديداس که مثلا قيمت آن 200 هزار تومان است را با قيمت 40 هزار تومان به شما بفروشند مگر اينکه اصل نباشد. شايد بهتر باشد که پوشاک ايراني با مارک ايراني و قيمت مناسب بخريد به جاي اينکه به همان لباس با مارک خارجي چند برابر پول بدهيد. اگر حواستان به بازار باشد برندهاي بزرگ معمولا سالي دو بار حراج دارند که تخفيفهاي خوبي ميدهند و ميتوانيد از آن استفاده کنيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار