پارسه گرد/
آزمون شناور شدن
تخم مرغ را درون کاسهاي از آب سرد قرار دهيد. ارتفاع آب بايد 2 برابر ارتفاع تخممرغ باشد؛ در اين صورت:
تخم مرغهاي تازه به سمت ته ظرف رفته و احتمالاً به پهلو باقي ميمانند.
تخم مرغهاي کمي قديميتر (حدود يک هفته) نيز به کف ظرف ميروند اما سپس کمي بالاتر ميآيند.
اگر تخممرغي روي قسمت نوک تيزش تعادل يافته و سر بزرگترش رو به بالا بود احتمالاً نزديک به 3 هفته از عمرش گذشته است.
تخم مرغهايي که روي سطح آب شناور ميشوند، خوب نيستند و نبايد خورده شوند.
آزمون صدا و نوسانات
تخم مرغ را کنار گوشتان نگه داريد و به آرامي آن را تکان دهيد و به صداي نوسانات آن گوش کنيد. اگر صداهايي را از داخل تخممرغ شنيديد، نشانه خوبي نيست و بهتر است تخممرغ را نخوريد. اگر صدايي شنيده نميشود تخم مرغ سالم است و ميتوانيد آن را مصرف کنيد.
در اين آزمون و آزمون قبل، کيسه هواي داخل تخممرغ با گذشت زمان به دليل آزاد شدن رطوبت و دي اکسيدکربن بزرگتر ميشود. زماني که کيسه هوا بزرگتر ميشود تخم مرغ به احتمال بيشتري روي آب غوطهور شده يا هنگام تکان دادن صدا ميدهد.
تست تخم مرغ پس از شکستن
تخم مرغ را روي يک سطح صاف، مانند يک بشقاب بشکنيد و زرده و سفيده تخممرغ را خوب نگاه کنيد:
اگر زرده کروي و اندکي رو به بالاست و سفيده نيز نزديک به زرده در اطراف آن قرار دارد (بيش از اندازه پخش نشده)، تخم مرغتان تازه است.
اگر زرده کمي پايينتر است و سفيده نيز پخشتر شده اما هنوز هم نزديک به زرده است، تخم مرغتان کمي قديميتر است، اما هنوز هم ميشود آن را خورد.
اگر زرده صاف است و سفيده شناور و شُل (تقريباً شبيه به آب) در بشقاب پخش شده، تخم مرغ سالم نيست و بهتر است خورده نشود.
چند نکته
اگر در مورد بارور بودن تخم مرغ نگران هستيد، در نظر داشته باشيد که اکثر تخم مرغهاي سوپرمارکتها از مرغداريهايي ميآيند که در آنها مرغها تا به حال حتي يک خروس هم نديدهاند، پس احتمال بارور بودن تخم مرغها وجود ندارد. اما اگر تخم مرغ را به صورت محلي از پرورشدهندگان محلي تهيه ميکنيد امکان بارور بودن تخم مرغ وجود دارد. در اين حالت نيز تخم مرغ بارور شده و نابارور تفاوتي با هم ندارند، مگر اينکه مرغ حداقل براي 24 ساعت روي تخم مرغ بنشيند، زيرا جنين داخل تخم مرغ سرد شکل نميگيرد. شما با انجام آزمايشي ميتوانيد اين مورد را نيز در تخم مرغ تشخيص دهيد. اما بايد بگوييم که تخم مرغ بارور و نابارور ارزش غذايي يکساني داشته و خوردن هر دوي آنها ايمن است.
نکتهاي که بايد به آن توجه کنيد اينست که لکههاي خون موجود در تخم مرغها به معناي بد بودن يا بارور بودن تخم مرغها نيستند. علت اين امر ممکن است يک رگ خوني پاره شده در هنگام تشکيل تخم مرغ باشد. اتفاقاً چون لکههاي خون با گذشت زمان در تخم مرغ حل ميشوند، حضور اين لکهها در تخم مرغ نشانه تازه بودن آن است. شما ميتوانيد تخم مرغتان را با خيال راحت بخوريد فقط لکه را با نوک قاشق يا کارد برداريد.
زمانيکه در يک دستور غذايي نياز است چند تخم مرغ اضافه کنيد، بهتر است هر کدام را در کاسه يا ظرفي جداگانه بشکنيد؛ زماني که از سلامت همه آنها اطمينان يافتيد آنها را به ظرف مورد نظر انتقال دهيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار