زندگي آنلاين/ امروزه معيارهاي ازدواج نسبت به زمانهاي گذشته تغيير زيادي کرده است و جوانان براي انتخاب همسر، بيشتر به موضعيت اجتماعي و اقتصادي طرف مقابل اهميت نشان ميدهند.
پول اصليترين و اولين معيار ازدواجهاي امروزي
ازدواج زناشويي پيوندي آييني است که طي احکام يا رسومي خاص بين زن و مرد در مذاهب و کشورهاي مختلف برقرار ميشود تا به تشکيل خانواده منجر گردد و ميتواند منجر به زايش فرزند شود.
برگزاري مراسم ازدواج در کشورهاي مختلف طبق آئين و رسوم همان کشور صورت ميگيرد. در ايران و در هر استان و شهري اين آئين سنتي طبق رسم و رسوم خاص آن منطقه برگزار ميشود.
در ايام قديم انتخاب همسر توسط والدين، بزرگان و ريش سفيدان انجام ميشد و دختر و پسر هيچگونه دخالت و اظهار نظري در مورد انتخاب همسر خود نداشتند.
در آن زمان سبک و شيوه زندگي خيلي راحت و ساده بود و با توجه به امکانات محدود در آن زمان سطح توقع همسران از يکديگر بالا نبود. به اصلاح «همسران با يکديگر مدارا ميکردند» و کدورت و ناراحتي کمتر بين آنها پيش ميآمد.
به مرور زمان روش زندگي کم کم تغيير کرد. امکانات رفاهي براي زندگي هر روز بيشتر و بهتر ميشد و همين امر سبب گرديد زندگي سنتي به يک باره به زندگي مدرن تغيير شکل پيدا کند.
استقبال مردم از زندگي و امکانات مدرن تاثير بسزايي در پيشرفت اين نوع زندگي در جوامع بشري به وجود آورد.
اتفاق بسيار مهم و تاثير گذار در تغيير سبک زندگي ورود تکنولوژيهاي ارتباطي نوين بود. پس از ورود انواع تکنولوژي به روز و مدرن در زندگي مردم به مرور زندگي سنتي را فراموش کردند، در مواردي نيز ديده ميشود برخي خانوادهها زندگي مدرن را به زندگي سنتي ترجيح دادند و اصل و اساس زندگي خود را تغيير دادند.
تغيير ديدگاه برخي خانوادهها در تربيت فرزندان و تقليد از برخي الگوهاي غربي که با فرهنگ ايراني مغايرت دارد باعث شد تا ديد خانواهها و هم چنين جوانان نسبت به خيلي از مسائل خانوادگي خصوصا ازدواج تغيير فاحشي پيدا کند.
ازدواج و انتخاب همسر که در قديم ترها به صورت سنتي بود کاملا تغيير پيدا کرد.
معيارهاي ازدواج در گذشته بر مبناي اخلاق، فرهنگ، اعتقادات مذهبي، سطح فرهنگي اجتماعي خانوادهها، تحصيلات و ديگر موارد بود، اما امروزه اگر جواني قصد ازدواج داشته باشد صرفا به موقعبت اقتصادي و اجتماعي طرف مقابل خود توجه خاصي نشان ميدهد.
اين تغيير در انتخاب همسر صرفا شامل دختران و يا فقط پسران نميشود بلکه هم برخي دختران و هم برخي از پسران گرايش خاصي به ماديات پيدا کردهاند و مادي گرا شدهاند. گويا ديگر اخلاق خوب داشتن مُد نيست و حرف اول و آخر را در ازدواجهاي امروزي فقط پول ميزند و ديگر هيچ.
ثروتمند بودن معيار اصلي انتخاب همسر
برخي جوانان امروزي ماديات معيار اصلي و در واقع اولين معيارشان در انتخاب همسر است. چرا که بر اين تصور هستند با پول به هر خواسته اي که داشته باشند ميتوانند برسند. اما متاسفانه اينگونه انتخابها در اکثر مواقع به ازدواجهاي ناموفق منجر ميشود.
انتخاب همسر به صرف داشتن موقعيت اجتماعي و اقتصادي، ثروت کلان داشتن مانند يک ويروس واگير بين جوانان شيوع پيدا کرده است و به گزينه اصلي و خاص انتخاب همسر تبديل شده است.
موارد بسياري ديده و شنيده شده دختراني صرفا براي دستيابي به آرزوهاي مادي خود با فردي که هم سن و سال پدر و يا پدربزرگاش است ازدواج کرده اند.
اينگونه ازدواجها به دليل تفاوت سني بالا قطعا به مشکل برمي خورد و با گذشت مدت زمان کوتاهي از ازدواج زوجين بايد پلهها دادگاه را طي کنند و از يکديگر جدا شوند.
متاسفانه در برخي از خانوادهها فرزنداني تربيت ميشوند که وابستگي زيادي به ثروت و اموال پدر خانواده پيدا ميکنند.
شايد از اين ثروت به تحصيلاتي هم دست پيدا کنند البته آن هم صرفا براي داشتن مدرک است نه چيز ديگري. پسرهاي اين خانوادهها به شدت نسبت به تحصيلات و ثروتي که دارند مغرور ميشوند و توقع دارند هر دختري با آنها ازدواج کند حتي اگر از نظر اخلاقي هم وضعيت مناسبي نداشته باشند باز هم ادعا ثروتمند بودنشان همه چيز را تحتالشعاع قرار ميدهد.
اکثر خواستگاران ثروتمند خود ساخته و مستقل نيستند
خانوادههاي متمول و ثروتمند همه امکانات عالي و رفاهي از قبيل منزل لوکس در بهترين منطقه از شهر، اتومبيل مدل بالا، حساب بانکي و ديگر امکانات را در ليست خود قرار ميدهند و اطمينان کامل هم دارند که دست پُر به خواستگاري هر دختري بروند جواب رد نخواهند شنيد.
اما بدست آوردن کليه امکانات زندگي آن هم در سطح عالي ميتواند نتيجه زحمت کشيدن يک جوان امروزي باشد؟!
چنين رفاهي صرفا با حمايت يک خانواده متمول صورت گرفته است.
کمتر جواني است که با درآمدهاي ناچيز بتواند امکانات اوليه زندگي را آن هم در سطح عالي فراهم کند. اينگونه زندگيهاي مرفه صرفا به حمايت خانوادههاي ثروتمند وابسته است.
برخي از دختران در جامعه امروز که به آرزوهاي کودکي خود نرسيده اند و به هر دليلي آرزوهايشان محقق نشده است با اين تفکر قصد ازدواج دارند که بايد فرد مورد نظر موقعيت اجتماعي و مالي بسيار مناسبي داشته باشد.
اينگونه دختران که تعداد کمي هم نداند بدون در نظر گرفتن سن و اخلاق همسر آينده خود را انتخاب ميکنند و تنها عامل خوشبختي خود را همان ثروت همسر خود ميدانند.
رواج چشم و هم چشمي در ازدواجهاي برخي جوانان امروزي
ازدواج در جامعه امروزي حرمت و ابهت خود را از دست داده است. ديگر مثل زمان قديم نه ازدواج پايداري صورت ميگيرد و نه کسي اطمينان خاطر دارد که زندگي مشترک دوام زيادي داشته باشد.
تغيير در روش و سبک زندگي تبعات زيادي به دنبال داشت. يکي از بدترين آنها رواج چشم و هم چشمي و فخر فروشي بين خانوادهها و اقوام بود. به طوري که اکثر زندگيهاي امروزي بر پايه چشم و هم چشمي ميچرخد نه دوستي و محبت.
چشم و هم چشمي به قدري در بين خانواده رواج پيدا کرده که هيچ راه گريزي براي آن پيدا نمي شود.
متاسفانه وقتي در يک خانواده ملاک انتخاب همسر براي دختر پول باشد و نه هيچ چيز ديگر، قطعا تبعات آن بعد از چند ماه طي کردن پلههاي دادگاه براي جدايي و طلاق خواهد بود.
مهريههاي سنگين ضامن ازدواجهاي امروزي شده است
مهريههاي سنگين چند سالي است نقش ضامن زندگيهاي مشترک را بازي ميکند. چرا که برخي دختران با رقمهاي بسيار بالا و تخيلي ميخواهند پايههاي زندگي خود را محکم نگه دارند اما غافل از اين هستند که مهريه با رقم بالا و يا نداشتن مهريه هيچ ضمانتي براي دوام زندگي ندارد.
بسياري از دختران سال تولد خود را تعداد سکههاي مهريه انتخاب ميکنند و از بابت احساس غرور ميکنند و تصورشان بر اين است که هر چه تعداد سکهها بيشتر باشد شان اجتماعي آنها نيز بيشتر ميشود!
متاسفانه دغدغه برخي از اين دخترها همين است با نوسات قيمت سکه اوضاع روحي آنها دگرگون ميشود.
متاسفانه در همه موارد ازدواج چشم و هم چشمي رسوخ پيدا کرده است. در بعضي خانوادهها بزرگ ترها خصوصا مادران اصرار زيادي براي رقابت و چشم و هم چشمي دارند و فکر ميکنند با پول همه خوشبختي زندگي فرزندشان فراهم ميشود.
درست است پول رفاه نسبي و تا حدودي خوشبختي ميآورد اما با پول نمي توان آرامش و اخلاق خوب را نصيب کسي يا کساني کرد.
پول در برخي زندگيها محبت شرطي را به همراه خواهد داشت، يعني صرفا براي ثروت کسي و اينکه پول زيادي دارد به وي محبت ميشود.
در ازدواجهايي که معيار اصلي آن ثروت و پول باشد همين اتفاق رخ ميدهد. دختري که صرفا براي پول وارد زندگي مشترک ميشود بايد به خاطر پول دوست داشتن ظاهري همسر خود را داشته باشد چرا که صميميت و دوست داشتن واقعي بين آنها نيست تنها مسئله اي که آنها را در کنار يکديگر نگه ميدارد پول است.
البته در مواردي هم باز برخي زوجها زندگي مشترک با پول تحمل نمي کنند و طلاق را انتخاب ميکنند.
نکته آخر؛
جواناني که قصد ازدواج دارند و ميخواهند يک زندگي مطلوب و منطبق بر اصول اخلاقي داشته باشند بايد با آگاهي و چشم باز همسرشان را انتخاب کنند. مسئله مهم ميزان آگاهي و تقيّد کساني است که ميخواهند با تشکيل خانواده بهره مناسبي از گذران عمر بگيرند.
براي انتخاب همسر معيارهايي شامل شرايط و موقعيتها، شرايط اجتماعي و فرهنگي خانوادهها يعني طبقه و پايگاه اجتماعي پسر ودختر است که بايد اين شرايط در سطح همخواني باشد.
از شرايط ديگر ، تناسب جسمي و سني زوج است که براساس ديدگاهها ي بزرگان دين و همچنين روان شناسان ، بايستي به ميزاني معين از رشد جسمي و سني رسيده باشند و دقيق تر از رسيدن به اين رشد، تناسب اين دو با هم است.
اگر دختر و پسر از نظر هر يک از شرايط اجتماعي با يکديگر همخواني و همساني نداشته باشند قطعا ازدواج خوب و موفقي نخواهند داشت و با گذشت مدت کوتاهي از زندگي مشترکشان دچار مشکل خواهند شد.
بنابراين بهتر است جوانان براي انتخاب همسر معيارهاي اصلي را در نظر داشته باشند و هم چنين با مشاوران مناسب در اين زمينه مشورت کنند تا کمتر دچار مشکل شوند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار