نماد آخرین خبر

خورش قلیه ماهی

منبع
بروزرسانی
خورش قلیه ماهی
آشپزباشي/ مواد لازم: فيله ماهي(شير، سنگسر، سرخو) 700 گرم گشنيز 1 کيلو شنبليله 100 گرم سير 3 تا 4 حبه پياز 1 عدد تمر هندي 1 بسته زردچوبه 1 قاشق چايخوري آرد و زردچوبه و ادويه و نمک و فلفل و روغن به ميزان کافي طرز تهيه: پياز و سير رو تفت بديد و سبزي رو به اون اضافه کنيد و خوب تفت بديد. زردچوبه رو هم اضافه کنيد و تفت بديد. بعد روي اون آب بريزيد و بذاريد تا جوش بياد و حرارت رو ملايم کنيد و بذاريد تا خوب خورش به روغن بيفته! توي يه کاسه جدا تمر هندي رو بريزيد و روي اون آب جوش بريزيد و بعد چنگش بزنيد و از صافي رد کنيد و به خورش اضافه کنيد. ماهي رو به تکه هاي کوچک و به دلخواه برش بديد و از قبل با نمک و فلفل و آب ليموترش و تخم گشنيز مزه دار کنيد حدود 1 تا 2 ساعت قبل. در ظرفي آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و ادويه رو قاطي کنيد. ماهي ها رو توي اون بزنيد و در روغن سرخ کنيد. حدود 10 دقيقه قبل از سرو خورش، به خورش اضافه کنيد و نمک و فلفل خورش رو هم اندازه کنيد. ***نکات *شنبيله نبايد خيلي باشه وگرنه خورش تلخ ميشه. *قليه ماهي از معروف ترين خورش هاي آبادان و خرمشهر و بندرهاي خليج فارسه! *جنوبي ها قليه رو به 2 روش درست ميکنند: کم آب و پر آب، کم آب رو با چلوي ساده سرو ميکنند و پر آب رو تليد ميکنند. *بهترين ماهي براي قليه، شير، سنگسر، راشکو، هامور(پوست ماهي هامور رو نميگيريم) فيله شوريده و ... و از بين ماهي هاي شمال فقط ازون برون مناسبه! *براي اينکه خورش به روغن بيفته، آخر سر يه تکه کوچک يخ توي خورش ميندازيم و حرارت رو براي 5 دقيقه زياد ميکنيم و بعد شعله رو خاموش ميکنيم و 5 دقيقه صبر ميکنيم تا خورش به روغن بيفته!