آشپزباشي/ مواد لازم:
فيله ماهي(شير، سنگسر، سرخو) 700 گرم
گشنيز 1 کيلو
شنبليله 100 گرم
سير 3 تا 4 حبه
پياز 1 عدد
تمر هندي 1 بسته
زردچوبه 1 قاشق چايخوري
آرد و زردچوبه و ادويه و نمک و فلفل و روغن به ميزان کافي
طرز تهيه:
پياز و سير رو تفت بديد و سبزي رو به اون اضافه کنيد و خوب تفت بديد. زردچوبه رو هم اضافه کنيد و تفت بديد.
بعد روي اون آب بريزيد و بذاريد تا جوش بياد و حرارت رو ملايم کنيد و بذاريد تا خوب خورش به روغن بيفته!
توي يه کاسه جدا تمر هندي رو بريزيد و روي اون آب جوش بريزيد و بعد چنگش بزنيد و از صافي رد کنيد و به خورش اضافه کنيد.
ماهي رو به تکه هاي کوچک و به دلخواه برش بديد و از قبل با نمک و فلفل و آب ليموترش و تخم گشنيز مزه دار کنيد حدود 1 تا 2 ساعت قبل. در ظرفي آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و ادويه رو قاطي کنيد.
ماهي ها رو توي اون بزنيد و در روغن سرخ کنيد.
حدود 10 دقيقه قبل از سرو خورش، به خورش اضافه کنيد و نمک و فلفل خورش رو هم اندازه کنيد.
***نکات
*شنبيله نبايد خيلي باشه وگرنه خورش تلخ ميشه.
*قليه ماهي از معروف ترين خورش هاي آبادان و خرمشهر و بندرهاي خليج فارسه!
*جنوبي ها قليه رو به 2 روش درست ميکنند: کم آب و پر آب، کم آب رو با چلوي ساده سرو ميکنند و پر آب رو تليد ميکنند.
*بهترين ماهي براي قليه، شير، سنگسر، راشکو، هامور(پوست ماهي هامور رو نميگيريم) فيله شوريده و ... و از بين ماهي هاي شمال فقط ازون برون مناسبه!
*براي اينکه خورش به روغن بيفته، آخر سر يه تکه کوچک يخ توي خورش ميندازيم و حرارت رو براي 5 دقيقه زياد ميکنيم و بعد شعله رو خاموش ميکنيم و 5 دقيقه صبر ميکنيم تا خورش به روغن بيفته!