دکتر سلام/ قبل از اينکه نوزاد را به خانه بياوريد، سعي کنيد دماي اتاق را بهطور مناسب تنظيم کنيد. هواي خنک هم سبب سرماخوردگي نوزاد شده و هم سبب بدخوابي او ميشود بنابراين قبل از اينکه نوزاد را به خانه بياوريد، سعي کنيد دماي اتاق را بهطور مناسب تنظيم کنيد.
مناسبترين دماي اتاق نوزاد ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتيگراد است
والديني که تازه صاحب فرزند شدهاند، به دماي مناسب اتاق نوزاد خود خيلي حساس هستند و گاهي اوقات لباس زياد به تن نوزادشان ميکنند و دوباره لباسهايشان را کم ميکنند و مدام نگران گرم و سرد شدن نوزادشان هستند. بعضي وقتها هم گرم شدن هواي اتاق نوزاد اينقدر زياد است که آنها به اشتباه تصور ميکنند که نوزادشان تب کرده است اما بهترين و مناسبترين دماي اتاق نوزاد چهقدر است؟ اين سوال بسياري از والدين است. از آنجايي که گرم کردن بيش از اندازه نوزاد خطر مرگ ناگهاني را در نوزاد افزايش ميدهد نبايد اتاق نوزاد خيلي گرم باشد.
هواي خنک هم سبب سرماخوردگي نوزاد شده و هم سبب بدخوابي او ميشود بنابراين قبل از اينکه نوزاد را به خانه بياوريد، سعي کنيد دماي اتاق را بهطور مناسب تنظيم کنيد. کارشناسان توصيه ميکنند که بهترين و مناسبترين دماي اتاق نوزاد ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتيگراد است و بهتر است نوزاد علاوه بر لباسهاي زير يک لباس بيشتر هم داشته باشد.
اين دما براي روزهاي سرد زمستان است که يک وسيله گرمايي در خانه روشن است. در تابستان بهتر است دماي اتاق کودک ۲۳ تا ۲۵ درجه باشد. بهخاطر داشته باشيد که هنگام خواب بايد لباسهاي سبک و راحت به نوزاد بپوشانيد و از پوشش خيلي زياد کودک خودداري کنيد.
پنجرهها را دوجداره کنيد
بيشترين اجزايي که در آپارتمانها موجب از دست دادن گرما ميشوند، پنجره ها هستند. پنجرهها باعث انتقال گرما به هواي سرد بيرون ميشوند.
اين مشکل وقتي بيشتر ظهور ميکند که پنجرههاي منزل شما دوجداره نباشند، زيرا پنجرههاي معمولي به نسبت پنجرههاي دوجداره و پنجرههاي درزبندي شده تا ۱۰ برابر بيشتر تلفات حرارتي دارند اما جهت عايق کردن پنجرههاي معمولي ميتوانيد از ورقهاي نازک و شفاف پلاستيکي که در بازار موجود است، استفاده کنيد. براي اين کار ابتدا سطح شيشه را کاملا تميز کنيد،
سپس از سمت چسبدار ورق آن را بکشيد و روي شيشه بچسبانيد. اين عايق هم مناسب تابستان و هم مناسب زمستان است. اگر بازشوهاي پنجرهها را درزگيري کنيد، بسيار به شما در جهت کاهش اتلاف حرارت منزل کمک ميکند. براي اين کار هم ميتوانيد از نوارهاي درزگيري ابري يا فومي پنجرهها استفاده کنيد که به آساني امکانپذير است و در دسترس هم هست. براي عايق کردن درها هم ميتوانيد از همين نوارهاي درزگيري استفاده کنيد.
عايقبندي کنيد
براي پاسخ به اين پرسش که شما به چه ميزان نياز به عايقکاري و ايزولاسيون داريد، نياز به دو نوع اطلاعات داريد. اول اينکه بدانيد بام، کف و ديوارهاي منزلتان اکنون در چه وضعيتي هستند. دوم اينکه اطلاعاتي راجع به مقدار عايق مورد نياز ساختمان خود با توجه به منطقهاي که در آن زندگي ميکنيد، به دست آوريد. تمام سقفها و ديوارها و کف منزلتان را تا آنجاکه ميتوانيد عايقبندي کنيد. منافذ بين ديوارها و سقف و همينطور ديوارها و کف را درزگيري کنيد. همينطور منافذ موجود در محل قرارگيري سيستمهاي تهويه و فنهاي ساختمان را درزگيري کنيد. به اين نکته هم توجه کنيد که يک منزل عايقکاري شده در زمستان دما را پنج درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنکتر ميکند.
به اين منظور ديوارها و سقف و کف منزلتان را عايق کنيد. با توجه به مواردي که در مورد درزگيري و عايقکاري منازل ذکر شد،شما ميتوانيد هزينه گرمايش منزل خود را بسيار کاهش دهيد و از دماي مطلوب منزل خود در سرماي زمستان، نهايت استفاده را ببريد. ضمن اينکه در مصرف انرژي نيز صرفهجويي کردهايد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار