تبيان/ قلمه زدن گل ياس يکي از سادهترين روشهاي تکثير اين گياه است. قلمه ساقه بهترين گزينه براي ازدياد گل ياس محسوب ميشود. دقت کنيد، بعد از کاشت قلمهها، بستر کاشت نبايد خشک شود و هميشه بايد مقداري رطوبت در خود داشته باشد. در ادامه با مراحل قلمه زدن گل ياس بهتر آشنا ميشويد.
کاشت قلمه يکي از راههاي تکثير گل ياس است. بهترين زمان براي قلمه زدن گل ياس، اواسط بهار تا اوايل تابستان از چوبهاي نرم و يا در اواخر تابستان و اوايل پاييز از چوبهاي نيمه رسيده است. براي آشنايي با مراحل قلمه زدن گل ياس و زمان مناسب براي تکثير اين گياه، با ما همراه شويد.
نحوه قلمه زدن گل ياس
از بين انواع روشهاي قلمه زدن گياهان، قلمه ساقه بهترين گزينه براي ازدياد گل ياس معروف به ياسمين است که در دو نوع "قلمه چوب نرم" و "قلمه چوب نيمه سخت"(نيمه خشبي) ميتوان براي قلمه گيري اقدام کرد.
مراحل قلمه زدن گل ياس
براي گرفتن قلمه، از گياه مادري سالم و بدن آفت، قلمههايي به طول ۱۰ تا ۲۰ سانتيمتر تهيه کنيد.
قلمه چوب نرم ياس، در واقع همان ساقه هاي حاصل از رشد فصل جاري و ساقههاي جديد گياه اند که هنوز سبز هستند و بافتي نسبتاً نرم دارند. قلمههاي با عنوان چوب نيمه رسيده، کمي سفتتر هستند و اگر اين ساقهها را زياد خم کنيد، احتمال شکستن آنها وجود دارد، در حاليکه قلمههاي چوب نرم قابليت خم شدن دارند و در اثر خم شدن نخواهد شکست.
براي بريدن قلمه از چاقوي تيز يا قيچي باغباني که قبلا ضدعفوني کردهايد استفاده کنيد و توجه داشته باشيد انتهاي قلمه به شکل اريب باشد.
قلمه ياس
تمامي برگهاي موجود در طول قلمه را حذف کنيد و فقط دو تا سه برگ انتهايي قلمه را باقي بگذاريد. اين کار باعث ميشود تا بيشتر انرژي گياه صرف ريشهزايي شود و قلمه زودتر بگيرد.
براي کاشت قلمه، بستر کاشت را با انگشت يا مداد سوراخ کنيد. سپس دو سوم از طول قلمه را به آرامي در بستر فرو کنيد و اطراف آن را مجددا با خاک پر کنيد.
قلمهها را در بستر کاشت مناسب حاوي مخلوط خاکبرگ + شن و يا کوکوپيت + پرلايت و يا پيت موس + پرلايت + شن بکاريد. لازم است بستر کاشت داراي بافت سبک و زهکشي مناسب باشد.
قلمهها را به مکاني با نور کافي، به دور از تابش مستقيم نور خورشيد ببريد و در دماي ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتيگراد نگهداري کنيد.
براي افزايش رطوبت در هواي اطراف قلمهها مي توانيد از روش کشيدن پلاستيک شفاف بر روي گلدان محتوي قلمه استفاده کنيد. توصيه ميشود، پلاستيک را عصر هنگام به مدت يک ساعت از روي گلدان برداريد تا به تهويه هوا و عدم شيوع بيماريهاي قارچي کمک شود. همچنين ميتوانيد بر روي پلاستيک چند سوراخ بزنيد تا تهويه به خوبي انجام گيرد.
با مشاهده اولين جوانههاي برگ بر روي قلمه، ميتوانيد از ريشهزايي قلمهها اطمينان حاصل کنيد. در شرايط مناسب محيطي، معمولا دو ماه طول ميکشد تا قلمهها ريشهدار شوند.
بعد از ريشهزايي از دفعات آبياري کم کنيد، همچنين لازم است در سال اول رشد گياهان جوان حاصل از قلمه، آنها را همواره در مکاني با دماي بالاي ۱۵ درجه نگهداري کنيد تا رشد ساقهها و توسعه ريشه به خوبي انجام شود. در اين زمان ميتوان، پلاستيک را از روي قلمهها برداشت.
توجه داشته باشيد، بعد از قلمه زدن گل ياس و کاشت قلمهها در بستر، نبايد اجازه داد که بستر کاشت خشک شود. بستر بايد هميشه مقداري رطوبت را در خود داشته باشد، اما اين به معناي آبياري فراوان و خيس بودن بستر نيست. قلمهها را در سال اول داخل گلدان نگهداري کنيد و در سال دوم به باغچه يا گلدان اصلي انتقال دهيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار