نماد آخرین خبر

گیاه هوازی‌تان در حال مرگ است؟ آن را نجات دهید

منبع
فوت و فن
بروزرسانی
گیاه هوازی‌تان در حال مرگ است؟ آن را نجات دهید
فوت و فن/ گياهان هوازي فوق العاده اند، شاخ و برگ خاکستري – نقره‌اي آنها خانه را مدرن و شيک مي‌کنند. ام اين گياهان هم مانند گياهان عادي دچار بيماري و مشکل مي‌شوند. اگر راه درمان آنها و مشکلي که دارند را نمي‌دانيد، اين مطلب را بخوانيد تا گياهان هوازي عزيزتان را از مرگ نجات دهيد. همانطور که از اسم اين گياهان پيدا است هوازي (اپي فيتيک) هستند و براي بقا نياز به خاک ندارند. آنها رطوبت و مواد غذايي را از طريق پوست برگ‌هاشان به درون مي‌کشند. به همين دليل است که نگهداري زيادي نياز ندارند اما اين به آن معني نيست که آنها مريض، پژمرده، شل و ول و قهوه‌اي نمي‌شوند.
خيساندن بهترين راه است
بهترين و اساسي‌ترين راه نجات يک گياه هوازي آن است که آن را درون آب بخيسانيم. گياه را براي ۶ تا ۸ ساعت، در شب يا روز، در آب بخيسانيد. بعد از اين زمان گياه را براي ۴ ساعت در مکاني روشن بگذاريد تا آب اضافي آن خارج شود. مي‌توانيد گياه را در آبکش يا روي دستمال کاغذي بگذاريد. اين مرحله بسيار مهم است چرا که رطوبت اضافي دشمن هر گياهي است. هر ۲ تا ۳ روز يکبار اين خيساندن را، براي مدتي زماني کوتاه‌تر، تکرار کنيد تا زماني که ديگر گياه خشک به نظر نرسد. بعد از مدتي مي‌توانيد هر ۱ هفته يک بار اين کار را انجام دهيد و تنها ۲۰ تا ۳۰ دقيقه گياه را بخيسانيد. در طول زمستان و در روزهايي که هوا مرطوب است کمتر و با فاصله‌هاي زماني بيشتر گياه را بخيسانيد. اگر در منطقه‌اي با آب و هواي گرم زندگي مي‌کنيد گياه‌تان را بيشتر بخيسانيد. هر هفته چند ساعت کفايت مي‌کند.
گرسنگي را ريشه کن کنيد
گياهان گرسنه مي‌شوند. غلط‌‌ترين فرض رايجي که در مورد گياهان هوازي وجود دارد آن است که آنها هر چه نياز دارند را از طريق هوا جذب مي‌کنند. گياه هوازي‌تان را هر ماه کود دهي کنيد. براي اين کار مقداري کود مخصوص گياهان هوازي را به آب اضافه کنيد. غلظت محلول کودي بايد به ميزان گفته شده روي بسته کود باشد. اگر نمي‌توانيد کود مخصوص گياهان هوازي را پيدا کنيد، هر کود مايع مخصوص گياهان خانگي که پيدا کرديد را تهيه کنيد و محلولي يک چهارم غلظت گفته شده روي بسته کود درست کنيد و با آن گياه هوازي‌تان را تغذيه کنيد.
تابش خورشيد
۳ نياز اصلي گياهان هوازي هوا، آب و آفتاب است. شايد گياه هوازي‌تان دارد به خاطر کمبود آفتاب مي‌ميرد. نوري فيلتر شده يا غير مستقيم که از فاصله ۹۰ تا ۱۵۰ سانتي متري از پنجره به گياه هوازي بتابد، براي گياهان هوازي خانگي ايده آل است. مقداري نور مستقيم هم عالي است اما بهتر است که اين نور، نور صبحگاهي باشد. هرگز اجازه ندهيد گياه هوازي‌تان تمام روز آفتاب مستقيم داشته باشد در غير اين صورت گياه‌تان حتما دچار سوختگي و خشکي مي‌شود. نور مصنوعي هم گزينه‌اي خوب است اما باز هم بايد گياه‌تان را در کنار منبعي از نور طبيعي نگه داريد؛ همچنين بايد منبع نور مصنوعي را شب‌ها خاموش کنيد. اين را هم در نظر داشته باشيد که گياهان هوازي در هواي خيلي سرد دوام نمي‌آورند و حتما بايد دماي محيط را بالاي ۵ درجه سانتي گراد نگه داريد.
گردش هوا مهم است
 همه ما به هواي تازه نياز داريد، گياهان هوازي‌مان همين طورند! گردش هواي ضعيف دليل ديگري است که گياهان ما مي‌ميرند. اگر مي‌خواهيد گياه هوازي‌تان سالم و شاداب بماند، آن را در جايي نگه داريد که هواي تازه دريافت کند. گياهان هوازي که در تراريوم‌هاي در بسته يا در محيطي خفه نگه داشته مي‌شوند زنده نمي‌مانند. گردش هواي خوب باعث متعادل شدن دما و جلوگيري از تجمع آب اضافي بر روي برگ‌هاي گياه مي‌شود. گياه هوازي‌تان را نزديک به وسايل خنک کننده يا گرم کننده هوا قرار ندهيد. حواس‌تان به آفات باشد. يکي از عمده‌ترين دلايلي که گياهان هوازي‌تان از روي غفلت مي‌ميرند، وجود آفاتي است که شما متوجه آنها نمي‌شويد. اگر تا به حال از گياه هوازي‌تان غافل بوده ايد، الان زمان مناسبي براي سر زدن و بررسي آنها است. اگر بر روي گياه موجودات پنبه شکلي مي‌بينيد، شپشک‌هاي آرد آلود به گياه‌تان حمله کرده اند. اين آفات خود را در ميان ترشحات مومي پنهان مي‌کنند و بعد بر روي گياه‌تان جشن مي‌گيرند!
درمان شپشک گياه
اولين کاري که بايد انجام دهيد آن است که گياهان آلوده را از گياهان سالم جدا کنيد تا ديگر گياهان آلوده نشوند. سپس گياه هوازي را با محلول رقيق شده‌اي از آب و مايع ظرفشويي بشوييد. گياه را به خوبي آبکشي کنيد. سپس مقداري پنبه را به الکل آغشته کنيد و با آن شپشک‌هاي مزاحم را از روي گياه‌تان برداريد. چند هفته گياه را تحت نظر بگيريد و اگر ديگر آفتي روي آن مشاهده نکرديد آن را به جاي قبلي‌اش در کنار بقيه گياهان منتقل کنيد. خلاصه آنکه بعد از اينکه فهميديد چه چيزي دارد گياه‌تان را از پاي درمي‌آورد، سريعا جلوي آن را بگيريد. اگر مشکل گياه تا حدي شديد است که ديگر راهي براي نجات آن باقي نمانده گياه را دور بياندازيد و از تجربياتي که به دست آورده ايد براي مراقبت بهتر از ديگر گياهان‌تان استفاده کنيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد