سلامت نيوز/ در اينجا زيان هاي مشاهده عکس ها و فيلم هاي مستهجن در کودکان بيان شده اند. يکي از عواقب مشاهده فيلم هاي پورن در کودکان بلوغ زودرس جنسي و خودارضايي و عوارض پس از آن است.
ديدن فيلمهاي مستهجن چه بلايي بر سر کودکان ميآورد؟ کامپيوتر، اينترنت، ماهواره، فيلم، ديويدي، موبايل و ... زياد شدهاند، رسانهها را ميگويم آنقدر زياد که ديگر نميشود با ممنوع کردن ماهواره و محدود کردن ساعات استفاده از اينترنت و پايين آوردن مدل موبايلها جلويش را بگيريم.
وقتي نوجوان يا جواني در خانه داشته باشي خوب ميداني که نميشود به زور چوبِ تر و بستن چشم بچهها، آنها را از ورطههاي خطرناک دور کرد.
به نظر شما تا کي ميتوان مثل يک نگهبان فرزندان را رصد کرد؟ از کي ميشود با اطمينان خاطر به آنها اعتماد کرد؟
اصلا چگونه به فرزندمان ياد بدهيم با تدبير و دقت، راههاي درست را از غلط باز شناسد تا در درياي رسانههايي که رو به فزوني است، غرق نشود؟ ضربالمثلي هست که ميگويد: «فلاني شناگر قابلي است، اما آب نديده است»، حالا در دوراني زندگي ميکنيم که دريايي در دسترس است، آيا شناگري درست را به فرزندمان آموختهايم؟
بيشترين تقاضا براي محصولات هرزهنگاري، در نوجوانان دوازده تا هفده ساله است. براي دستيابي به اين محصولات هم راه سختي پيش رو نيست، کافي است تا سر خيابان قدم بزنيد و تعداد ديويدي فروشهايي را که کنار خيابان بساط کردهاند بشماريد تا دستتان بيايد.
حتي بسياري از خانوادهها با ديدن سريالهاي شبانه ماهواره بستري را براي فرزندانشان فراهم ميکنند که آنها را به سوي محصولات هرزهنگاري ميکشاند.
اين والدين معمولا ميگويند که سريالها صحنههاي زننده يا تحريککننده ندارند، در حالي که موضوع سريال حول محور مسائل جنسي ميچرخد و همين مساله کافي است تا کودک و نوجوان را به کنجکاوي وا دارد.
در واقع اين محصولات تبديل به اولين و سادهترين مسير براي دريافت اطلاعات و آموزش جنسي اين دامنه سني شدهاند؛ در حالي که اين تصاوير و فيلمها، از هرگونه آموزش و بيان واقعيتها و مسائل بهداشتي خالي هستند و کودکان و نوجوانان را در معرض خطرهاي جسمي و رواني قرار ميدهند.
برخي از اين آسيبها و خطرات :
شکلگيري عقايد و نگرشهاي غلط جنسي
محصولات هرزهنگاري، به صورت اغراقآميز و غيرواقعي رابطه جنسي را نشان ميدهند، در نتيجه باعث ميشوند کودک و نوجوان، که هنوز نگرش و اطلاعاتي نسبت به امور جنسي ندارند، به صورت کامل اين عقايد و باورهاي غلط را قبول کنند و در واقع اين تصاوير و محتوا را به عنوان الگوي درست رابطه جنسي بپذيرند.
بلوغ جنسي زودرس
هنگامي که کودک با تصاوير و محرکهاي مختلف جنسي زودتر از سن مناسب خود برخورد کند، امکان بلوغ جنسي زودرس، انجام رفتارهاي جنسي زودهنگام، بروز هيجانات منفي ناشي از تغييرات بدني، طرد توسط همسالان، انتظارات بيش از حد اطرافيان و والدين و ... وجود دارد.
در معرض خشونت و تجاوز جنسي قرار گرفتن
برخي افراد بزرگسال که دچار انحرافات جنسي هستند، ممکن است از تصاوير و فيلمهاي محرک جنسي به روشهاي مختلف استفاده کنند، که هدفشان تحريک و فريب کودکان و نوجوانان است.
از سويي تماشاي اين تصاوير باعث ميشود کودک و نوجوان بيشتر در معرض برقراري رابطه جنسي قرار گيرد، که نتيجه آن خشونت و تجاوز جنسي خواهد بود.
تقليد و انجام رفتارهاي جنسي
مشاهده ميشود برخي از کودکان و نوجوانان پس از تماشاي صحنهها و فيلمهاي مستهجن، به تقليد آن اعمال با دوستان و حتي افراد کوچکتر از خود مبادرت ورزيدهاند، که خود ميتواند زمينهساز بارداريهاي ناخواسته، ابتلا به بيماريهاي جنسي و حتي اعتياد و وابستگي به رابطه جنسي شود.
ايجاد ترس و سردرگمي از مسائل جنسي
در هرزهنگاري معمولا کودکان و نوجوانان خيلي زودتر از زمان لازم و به طور نابههنگام درباره روابط جنسي اطلاعات کسب ميکنند.
حتي مشاهده ميشود برخي از کودکان پس از رويارويي با اين تصاوير، به شدت حالتهاي اضطرابي و علائمي مانند کابوسهاي شبانه، ناخن جويدن و شب ادراري پيدا کردهاند.
خودارضايي و عوارض پس از آن
خودارضايي يکي ديگر از نتايج مشاهده تصاوير و فيلمهاي مستهجن است.
کساني که خودارضايي ميکنند در دام تکرار آن ميافتند و کمکم عوارض جسماني ناشي از خودارضايي، آنان را ضعيف ميکند و آنها را آماده بيماريهايي همچون افسردگي و اضطراب مينمايد.
نوجوانتان را به رسميت بشناسيد
بررسيها نشان داده است که معمولا مادران اطلاعاتي درباره بلوغ و مسائل جنسي به دختران خود ميآموزند و پدران براي آموزش اين مسائل به پسرانشان کمتر تلاش ميکنند.
معمولا سه مساله اصلي مانع ميشود تا والدين فرزندان را به رسميت شناخته و با آنها در اينباره صحبت کنند:
* فقدان آگاهي والدين از چگونگي آموزش جنسي
* ترس از شکستن حريمهاي خانوادگي
* آگاهي از زمان مناسب براي چنين گفتوگويي
پس والدين بايد ابتدا آگاهي خودشان را بالا ببرند و بدانند صحبت کردن در اين حوزه بسيار مهم و سرنوشتساز است و به دنبال زماني باشند که براي صحبت در اين حوزه مناسب است و بهترين زمان، وقتي است که فرزند خودش از والدين سوال ميپرسد، حتي اگر سوال کودک نشاندهنده يک کنجکاوي است، فرصت را غنيمت شمرده و با او در اين مورد صحبت کنيد. نکاتي که ذکر شد را با زباني پدرانه و اندکي قاطعيت برايش بگوييد.
کنترلگر نباشيد
امروز اينترنت را قطع کنيد، فردا ماهواره را جمع کنيد، پسفردا موبايلش را چک کنيد، با کافينت و دوستان و ساير ارتباطاتش چه ميکنيد؟
اگر نشانههايي مبني بر مشاهده تصاوير و فيلمهاي مستهجن پيدا کردهايد، به دنبال حل مشکل باشيد و با او حرف بزنيد، چرا که محدود کردن او سبب ميشود در اين زمينه کنجکاوتر شود و با شما مقابله کند.
حفظ حريم را از سوءاستفاده شناسايي کنيد
خيلي وقتها والدين شواهدي مبني بر مشاهده فيلمها و تصاوير مستهجن از طرف فرزندانشان دارند، اما گمان ميکنند سکوت سبب ميشود حرمت بينشان حفظ شود، در حالي که برخي فرزندان از اين سکوت سوءاستفاده ميکنند.
اگر با يکي از محصولات هرزهنگاري مواجه شديد، بدون اينکه پرخاشگري کنيد يا او را از امکاناتش محروم کنيد با او حرف بزنيد، حتي ميتوانيد از اين فرصت استفاده کنيد و درباره آموزش اين مسائل با او سخن بگوييد.
آنچه لازم است والدين توجه کنند
در حالي که تصاوير محرک جنسي به روشها و علل مختلف ميتواند بر روي کودکان و نوجوانان تاثيرگذار باشد، بايد به شما اطمينان دهم هر کودک و نوجواني که تصاوير محرک جنسي را نگاه کرد، لزوما تحت تاثير آن قرار نميگيرد و همه کودکان و نوجوانان به يک اندازه دچار آسيب در اين مقوله نميشوند؛ زيرا تاثير هرزهنگاري کاملا تدريجي است و اگر کودک و نوجوان شما تاکنون يک يا چند بار، با تصاوير و فيلم محرک جنسي روبرو شده است، هنوز جاي نگراني شديد نيست و ميتوانيد مداخله مناسبي انجام دهيد.
با فناوريهاي جديد آشنا شويد
بسياري از روشهاي دسترسي فرزند شما به محصولات هرزهنگاري، فناوريهاي جديد مانند تلفن همراه، اينترنت و ... است، پس لازم است براي پيشگيري، با اين موارد آشنا شويد.
از روشهاي خشن و محرومسازي استفاده نکنيد
اينکه بخواهيد وسايل تفريحي فرزندتان را بگيريد يا اينترنت او را قطع کنيد، چاره کار نيست؛ زيرا نوجوان احساس حقارت ميکند و براي اين مسائل هم کنجکاو ميشود و هم مقابلهجو.
خودتان آموزش دهيد
به طور کلي بيشتر پدر و مادرها نگاه خوبي از صحبت کردن درباره مسائل جنسي با کودکان خود ندارند، چه برسد به صحبت کردن درباره هرزهنگاري.
والدين بايد آگاهي خود را در اين زمينه ارتقا ببخشند و تا آنجايي که ميتوانند به فرزندان خود آموزشهاي درست را بدهند.
يک هشدار براي ديدن فيلمها و تصاوير مستهجن
دکتر «استراچر» متخصص علم برانگيختگي جنسي که بر روي تاثير فيلمهاي مستهجن بر جوانان تحقيق ميکند، گفت: «در طي تحقيقاتم، زماني که از افراد ميخواستم تا اولين تجربه خود را از فيلم سکس بياد بياورند، بيشتر آنها اعلام ميکردند که اين تصاوير را بهطور تصادفي و غير عمدي در اينترنت مشاهده کردهاند و اصلا نميخواستند اين تصاوير را ببينند».
وي گفت: «بيشتر جوانان امروزه قربانيان اينترنت هستند و علاوه بر سايتهاي حرفهاي مخصوص مسائل ابتذال جنسي، بيشتر جوانان براي شوخي هم که شده تصاوير جنسي را به عناوين مجاز براي دوستان خود ارسال کرده و شخص ناخواسته بعد از بازکردن ايميل با تصوير مبتذل روبرو شده و دچار اختلالات مغزي ميشود که در نهايت او را به سمت هرزگي و ديدن دوباره اينگونه فيلمها و تصاوير هدايت و جذب ميکند.
شما نميتوانيد بعضي چيزها را ببينيد، ولي آنها به اين راحتي پاک نميشوند و به صورت يک خالکوبي در مغزتان حک ميشوند و در نهايت شوک بسيار قوي را بر کل سيستم بدنتان وارد ميکنند.
آنها بعد از گذشت سالها به قدري اولين تصاوير مبتذل و جزئيات آن را به ياد ميآورند که اگر از آنها تصاوير مبتذل جديد را بپرسيد، اين قدر دقيق يادشان نمانده است».
وي گفت: «دسترسي آسان به فيلمهاي مبتذل باعث ايجاد نسلي در آينده از جوانان ميشود که به مسائل جنسي به عنوان يک ابزاري براي سرگرمي مينگرند و ۸۰ درصد کودکاني که براي اولين بار اين تصاوير را ميبينند به کسي اين موضوع را نميگويند و با ادامه تحريک آنها به ديدن اين تصاوير بيشتر از لحاظ ارتباط اجتماعي منزوي ميشوند».
شايان ذکر است که تحقيقات حاکي از اين است که ديدن تصاوير و فيلمهاي مبتذل باعث تسريع در ايجاد ارتباط جنسي شده و تاثير بدي در اولين تجربه جنسي با همسر آينده فرد ميگذارد.
در حال حاضر اکثر والدين غربي بر عليه فيلمها و تصاوير مبتذل در اينترنت اعتراض کردهاند و خواستار فيلترگذاري بر روي چنين سايتهايي هستند.
قابل توجه کساني که ميخواهند تفکر اروپايي در اين مورد داشته باشند، حتي در غرب هم آموزش و تربيت جنسي زمان مناسب خود را دارد!
بازار