بيتوته/ اين روزها گياه بامبو يکي از پرطرفدارترين گياهان آپارتماني محسوب ميشود. البته اين نوع بامبويي که در خانهها نگهداري ميشود و معمولا پرپيچ و تاب است، نوع خاصي از بامبو است که به «لاکي بامبو» شهرت دارد و با نام علمي «دراسينا» در جهان شناخته ميشود. با ۶ نکته مهم درباره نگهداري از آن در ادامه مطلب آشنا شويد.
يک:
مهمترين نکاتي که در مورد اين نوع بامبو لازم است در نظر گرفته شود، نور کافي و آب تازه است و احتياج به رسيدگي خاصي ندارد. البته بامبو براي رشد، خاک هم نميخواهد. حتي ميتوان آن را در خاکهاي ژلهاي نگهداري کرد اما براي رشد بهتر است از تقويتکنندههاي مايعي استفاده شود که به آب بامبو اضافه ميکنند و گلفروشيها آن را «غذاي بامبو» مينامند.
دو:
بامبوها گياهان بسيار حساسي هستند و در صورت کوچکترين تماسي با موادشيميايي مثلا موادشوينده، نگهداري در هواي گرم، عدم تعويض آب، قرار گرفتن در مجاورت نور زياد و گاهي بيماري، کمکم زرد ميشوند و از بين ميروند. به همين دليل ظرف يا گلداني که در آن نگهداري ميشود بايد ماهي يک بار شسته شود و قبل از آنکه گياه در آن قرار گيرد، کاملا خشک شود.
سه:
اگر نکات بالا را مدنظر قرار دهيد و بامبو را در دماي ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتيگراد و دور از نور مستقيم خورشيد و باد مستقيم کولر نگهداريد و رطوبت لازم را براي آن فراهم کنيد، پس از مدت ۵ تا ۷ ماه شاهد قد کشيدن عجيب اين گياه پيچ خورده و سرسبزي آن خواهيد بود.
چهار:
بامبو برعکس بقيه گياهان، نگهداري ميشود؛ يعني وقتي نور کمتري به آن برسد، بيشتر در جستوجوي نور قد ميکشد و در تماس با نور زياد و گرما از داخل ميپوسد.
پنج:
تميز نگهداشتن آب بامبو و با تعويض هفتگي اثر بسزايي در سلامت گياه دارد. مقدار آب نيز بايد تا اندازهاي باشد که تقريبا تا ۲/۵ سانتي متر بالاتر از انتهاي پاييني ساقه قرار بگيرد.
شش:
دو عامل براي زرد شدن بامبو مطرح است. نور مستقيم يا بيش از حد و آب لوله کشي مورد استفاده براي گياه که حاوي مقدار بيش از حد نمک يا فلورايد است. اگر گياهتان بنابه دلايلي زرد شده و رشد آن متوقف شده است، آن را از تابش مستقيم نور آفتاب دور کرده و آب آن را تنها از آب فيلتر شده يا آب معدني طبيعي تامين کنيد تا دوره پربار و جديدي را آغاز کند.
بازار