هفت صبح/ چاشني ها جدايي ناپذيرترين خوراکي ها از وعده هاي غذايي اند و بسياري از غذاها طعم و رنگ خوبشان را مديون اين چاشني ها هستند. البته شيرين يا ترش بودنشان فرقي ندارد و ذائقه افراد درمورد آنها تصميم مي گيرد.
يکي از خوش خوراک ترين و مفيدترين اين چاشني ها سرکه سيب است که به دليل خواص فراواني که دارد، از چند سال پيش جاي خود را در سفره ايراني ها باز کرده است. اين سرکه، از عصاره طبيعي ميوه سيب به دست مي آيد و ويژگي اصلي آن سم زدايي از بدن است.
1- سرکه سيب يک آنتي بيوتيک و ضدعفوني کننده قوي است و خاصيت ضدباکتري و ضدقارچي آن موجب تقويت سيستم ايمني بدن در برابر عوامل بيماري زا مي شود.
2- فشار خون را تنظيم مي کند و مانع از بالارفتن آن مي شود.
3- با تنظيم پتاسيم بدن تعادل اسيدي – بازي آن را حفظ مي کند. همچنين پتاسيم از دست رفته بيماراني که داروهاي ادرارآور مصرف مي کنند را برمي گرداند. مصرف دو قاشق مرباخوري سرکه سيب در يک فنجان آب براي اين منظور کافي است.
4- داروي طبيعي مفيدي براي ناراحتي هاي گوارشي و مسموميت هاي غذايي است.
5- يک اسيد استيک ملايم و سالم است که کيسه صفرا و کبد را فعال و تصفيه خون را تقويت مي کند.
6- بعضي از دردها و مشکلات معده زمينه باکتريايي دارند. در اين صورت سرکه سيب مي تواند در از بين بردن آن موثر باشد. نوشيدن يک قاشق غذاخوري سرکه در از بين بردن باکتري هاي معده موثر است. سرکه سيب همچنين اسپاسم روده را نيز بهبود مي بخشد
7- طعم ترش سرکه در متوقف کردن سرکه نيز مي تواند موثر باشد.
8- اسيدهاي آمينه سرکه سيب مانند يک پادزهر اسيد لاکتيک موجود در بدن را از بين مي برد. اسيد لاکتيک بر اثر تمرين هاي ورزشي يا فعاليت هاي سخت در بدن ساخته مي شود. همچنين در سرکه سيب آنزيم هايي وجود دارد که خستگي بدن را رفع مي کند. نوشيدن يک ليوان آب خنک همراه با 2 قاشق سرکه سيب اثري جادويي در از بين بردن خستگي دارد.
9- ميکروب ها در محيط اسيدي سرکه مدت زمان زيادي زنده نمي مانند. به همين خاطر زماني که در ناحيه گلو احساس درد و سوزش مي کنيد، مقداري سرکه سيب بنوشيد. همچنين مي توانيد يک چهارم فنجان آب را با يک چهارم فنجان سرکه ترکيب کنيد و ساعتي يکبار آن را قرقره کنيد.
10- دو ليتر آب تصفيه شده را با دوقاشق غذاخوري سرکه سيب مخلوط کنيد و براي سم زدايي بدن و شست و شوي کليه ها در طول روز از آن بنوشيد.
11- اگر شب ها دچار گرفتگي عضله پا مي شويد، قبل از خواب دو قاشق غذاخوري سرکه سيب را با مقداري عسل درون يک ليوان آب بريزيد و قبل از خواب بنوشيد. بعد از مدتي اين مشکل در بدن شما از بين مي رود.
12- افراد در حال رژيم براي سوزاندن چربي هاي بدنشان مي توانند يک قاشق مرباخوري سرکه را در يک ليوان آب گرم بريزند و هر روز صبح ناشتا بنوشند.
13- ويتامين D، کلرور سديم، گوگرد، فسفر، کلرور منيزيم و ويتامين هاي گروه B که به ميزان زيادي در سرکه سيب وجود دارند، به سلول هاي بدن طراوات و نشاط مي دهند.
14- اگر بعد از خوردن غذا دچار سوءهاضمه مي شويد 30 دقيقه قبل از غذا، يک قاشق چايخوري سرکه سيب را با يک قاشق چايخوري عسل در يک ليوان آب گرم بريزيد و بنوشيد.
15- نوشيدن يک ليوان آب که با يک قاشق چايخوري سرکه سيب مخلوط شده، از گرفتگي بيني جلوگيري مي کند.
16- سرکه سيب به دليل داشتن بتا کاروتن که آنتي اکسيداني قوي است، راديکال هاي آزاد بدن را از بين مي برد و به اين ترتيب تا حدود زيادي از بروز سرطان جلوگيري ميکند. راديکال هاي آزاد سلول هاي بدن را تخريب و آنها را به پيري زودرس دچار مي کنند. علاونه بر بتاکاروتن، يک فيبر غذايي به نام پکتين نيز در سرکه سيب وجود دارد که با مواد سرطان زاي موجود در روده ترکيب مي شود و به دفع سريع آن از بدن کمک مي کند.