خراسان/ دختري هستم که به تازگي وارد خوابگاه دانشگاه شدم ولي نميتوانم خيلي راحت با بقيه کنار بيايم. منظورم اين است که من تلاش ميکنم تا خيلي به همهشان احترام بگذارم و کمکشان کنم يا حتي اگر خوابند سر و صدا نکنم ولي اين احترام و ملاحظه را فقط من انجام مي دهم و بقيه اصلا اهميتي نميدهند که وقتي من خوابم سر و صدا نکنند يا وسايل من را اگر بر ميدارند، سر جايش بگذارند يا حتي اگر ميخواهند جايي بروند چيزي به من نميگويند. چه کنم؟
ورود به خوابگاه به معناي زندگي با افراد جديدي است که با شما متفاوت هستند. اين افراد علايق، سلايق، باورها، عادتها و گاهي حتي فرهنگي متفاوت با شما دارند. در اين ميان شما از خانواده خود فاصله گرفتهايد و ممکن است از حمايت کمتري نسبت به زمانيکه در کنار آنان زندگي ميکرديد، برخوردار باشيد اما در عين حال اين موقعيت ميتواند شروع تازهاي در زندگي شما باشد که به رشد بيشتر شما به لحاظ شخصيتي، ياد گرفتن مهارتهاي تازه و افزايش ظرفيت ارتباطي ياري رساند. پس سعي کنيد اين موقعيت را همچون يک چالش مفيد بنگريد و از فرصتهاي جديدي که براي يادگيري پيش آمده است، لذت ببريد.
تلاش کنيد تا اطرافيانتان را بيشتر بشناسيد
ايجاد ارتباط و دوستي نيازمند زمان و صبوري است. سعي کنيد دريابيد هم اتاقيهايتان چطور افرادي هستند، چه علايقي دارند، چه نيازها و باورهايي دارند و ديگر موارد. شما پيش از اين نيز روابط دوستانهاي را شکل دادهايد، اين نيز يک دوستي جديد است، پس براي آن زمان بگذاريد و تلاش کنيد. از سوي ديگر نيز سعي کنيد خودتان را به ديگران بشناسانيد. ميتوانيد به ديگران بگوييد که چه ميخواهيد و مرزهايتان را مشخص کنيد. براي مثال اشکالي ندارد زمانيکه وسايلتان را به آنان قرض ميدهيد، از آنان بخواهيد وسيلهتان را سر جايش بگذارند. لازم نيست در اين زمينه خيلي خشن و خشک برخورد کنيد.
فقط به شکل دوستانهاي بگوييد که چه ميخواهيد و دوست داريد با شما چگونه رفتار شود. دقت کنيد تا جاييکه برايتان امکانپذير است، سعي کنيد انعطاف به خرج دهيد. يادتان باشد دوستان شما هم از خانوادههايشان جدا شدهاند و احتمالا با مشکلاتي مشابه شما دست به گريبان هستند. پس سعي کنيد تا اندازهاي که برايتان مشکلي ايجاد نميکند با آنها کنار بياييد و آنان را درک کنيد.
ميتوانيد در ايجاد ارتباط پيش قدم شويد
در واقع نيازي نيست که همواره در انتظار پيشنهاد ديگران باشيد. پيش قدم شويد و روابط صميمانه را شروع کنيد. براي مثال ميتوانيد براي آغاز يک شب براي همه دوستان هم اتاقيتان شام بپزيد، يک فيلم خوب بگيريد و همه را به تماشاي آن دعوت کنيد. يک جاي خوب براي گردش انتخاب کنيد و به چند نفر از دوستانتان پيشنهاد دهيد که با هم سري به آنجا بزنيد. يادتان باشد که شما در ابتداي راه هستيد. افرادي که در اين خوابگاه با آنان وقت ميگذرانيد، ميتوانند از بهترين دوستان شما در زندگيتان باشند. ترس و انعطاف پذير نبودن را کنار بگذاريد. شما در آغاز يکي از زيباترين دوران زندگيتان هستيد. آن را تمام و کمال تجربه کنيد.
نويسنده : تينا اميري | روان شناس باليني و دانش آموخته انستيتو روان پزشکي
بازار