نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

آموزش راه های جلوگیری از سبز شدن و جوانه زدن پیاز و سیر

منبع
بروزرسانی
آموزش راه های جلوگیری از سبز شدن و جوانه زدن پیاز و سیر
آي آر ميکس/ پياز يکي از محبوب ترين سبزيجات جهت استفاده در انواع غذاها است. طعم و مزه اي که اين گياه بسيار پر خاصيت ايجاد مي کند در هر چه خوشمزه تر کردن غذاها نقش به سزايي دارد. به همين دليل استفاده و نگهداري از آن ها در خانه براي دسترسي به پياز در طول سال امري متداول است. با اين حال گاهي اوقات مشاهده مي کنيم که مشکلاتي نظير جوانه زدن پياز رخ مي دهد که استفاده از آن را مشکل يا حتي غير ممکن مي کند. در اين مطلب به روش هايي براي جلوگيري از اين اتفاق اشاره خواهيم کرد. چه کار کنيم پياز سبز نشود؟ چگونه پياز را نگهداري کنيم؟ شايد براي بسياري از شما اين سوال پيش آمده باشد که چکار کنيم پياز جوانه نزند! جوانه زدن پياز باعث تفيير رنگ و مزه آن مي شود. به گونه اي که حتي در برخي موارد استفاده از پيازي که به اين مشکل مبتلا شده است براي سلامتي مضر هم خواهد بود. از اين رو در اين مطلب آي آر ميکس ضمن برسي دليل بروز اين مساله به روش هاي جلوگيري از آن نيز خواهيم پرداخت. پياز سبز شده چيست؟ پياز در بسياري از غذاها و به شکل هاي متفاوت مورد استفاده قرار مي گيرد. فرقي نمي کند که از آن ها در سوپ استفاده کنيد يا به صورت کباب شده، جوشانده يا خام ميل کنيد، در هر صورت طعم و فوايد پياز باعث مي شود که نتوانيم از آن صرف نظر کنيم. يکي از خوبي هاي پياز اين است که براي رشد فقط به مقداري خاک با مقدار زيادي مواد آلي نياز دارد که به راحتي در هر منطقه اي قابل تهيه است و حتي مي توان در آپارتمان هم به کاشت آن پرداخت. ضمن اينکه مي توان آن را براي ماه ها به خوبي حفظ و ذخيره کرد. با اين حال يکي از معدود نقاط ضعف اين سبزيجات محبوب، جوانه زدن آن است. پس در اينجا اين سوال پيش مي آيد که چه کار کنيم پياز سبز نشود؟ در ابتدا بايد اين نکته را بدانيد اگر يک پياز در جعبه شروع به جوانه زدن کند به راحتي و به سرعت، ديگر پيازهاي موجود در آن جعبه را نيز مبتلا مي کند. بنابراين يک پياز که شروع به جوانه زدن کزده است مي تواند موجب خراب شدن يک انبار پياز هم شود. اين قضيه به اين دليل است که اين جوانه ها در واقعع نوعي قارچ هستند. اين قارچ ها معمولا به دليل برداشت نامناسب پيازها (مثلا ضربه زدن به آن ها) به وجود مي آيند و مي توانند مقدمه اي براي خراب شدن کل محصول باشند. معمولا پيازهايي که در مکاني مرطوب و بدون پوشش مناسب نگهداري مي شوند به راحتي به اين مشکل دچار مي گردند. زيرا رطوبت بيش از حد مي تواند شرايط را براي رشد قارچ ها فراهم کند. روش تشخيص پياز سبز شده اولين نشانه هاي سبز شدن پياز به اين مشکل در پوست آن به شکل نرم شدن لايه هاي پياز پديدار مي شود. در پياز هاي سفيد يا زرد، اين لايه ها به رنگ تيره تري در خواهند آمد. پيازهاي بنفش نيز در اثر مبتلا شدن به اين قارچ به رنگ بنفش خيلي تيره در خواهند آمد. در اثر گذشت زمان، بوي بسيار بدي بر اثر رشد اين قارچ ها از پيازها به مشام خواهد رسيد. بويي که به شدت تحريک آميز و تند است. وقتي چنين بويي را حس کرديد مطمئن باشيد که پيازها به اين جوانه ها مبتلا شده اند. به محض ديدن چنين پيازهايي که داري اين علائم هستند آن ها را کاملا جدا کرده و ديگر پيازها را به خوبي شسو شو دهيد. سپس ان ها را در جايي پهن کنيد تا خشک شوند يا دوباره به بسته بندي و تقسيم آن ها در جعبه مشغول شويد. با اين کار به احتمال زياد موفق به جلوگيري از شيوع بيشتر اين مشکل در بين ديگر پيازها خواهيد شد. روش جلوگيري از جوانه زدن پياز پيشگيري هميشه بهتر از درمان است. حقيقت اين است که وقتي تعدادي از پيازهاي يک جعبه به مشکل جوانه زدن مبلا شده باشند خيلي سخت است که تصور کنيم بقيه پيازهاي درون آن جعبه به زودي دچار همين مساله نخواهند شد. بنابراين بهتر است از همان ابتدا به فکر راهي براي براي جلوگيري از سبز شدن سير يا پياز باشيم. بهترين کار در اين مواقع اين است که روش نگهداري از پيازها را به شکلي استاندارد و اصولي پياده کنيد. به همين منظور در ادامه به مواردي که بايد در هنگام ذخيره و انبار کردن پيازها به آن ها توجه کنيد را مورد بررسي قرار داده ايم (در ضمن شما ميتوانيد از اين موارد براي جلوگيري از سبز شدن سير نيز استفاده کنيد ): مقدار دما: به طور معمول بهتر است مقدار دماي محيطط نگهداري پيازها بين ۴ تا ۱۰ درجه سلسيوس باشد. يعني کمي بيشتر از دماي يخچال و اندکي کمتر از دماي يک اتاق. دماي خيلي زياد هم مي تواند موجب جوانه زدن پياز شود. همچنان که دماي خيلي پايين هم مي تواند موجب نرم شدن آن و تغيير مزه اش گردد. بنابراين از نگهداري پياز در يخچال جدا خودداري کنيد. يک اتاق نسبتا خنک يا جايي در گاراژ خانه مي تواند مکان خوبي براي نگهداري از پيازها باشد. تاريک کردن فضا: تغييرات در مقدار روشنايي مي تواند موجب نوسانات دمايي نيز شود. چيزي که اصلا باب ميل پيازها نيست. بنابراين بهتر است محيط نگهداري آن ها همواره تاريک باشد. تهويه: پيازها را در يک کيسه مش يا در لايه اي نازک قرار دهيد تا از جريان داشن هوا در ميان آن ها مطمئن باشيد. هيچ وقت پيازها را در کيسه اي پلاستيکي نگه داري نکنيد. حتي نگهداري از آن ها در يک جوراب شلواري هم گزينه بهتري از پلاستيک خواهد بود. ايزوله کردن: از پيازها گازي خارج مي شود که مي تواند طعم و مزه غذاهاي اطراف آن را تغيير دهد. بنابراين بهتر است که فضايي کاملا جدا براي نگهداري آن ها اختصاص دهيد. براي مثال هيچوقت آن ها را در کنار گوجه ها نگذاريد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره