خراسان/ 19 ساله ام و شش ماه است با پسري آشنا شدم. متاسفانه او گُل(نوعي ماده مخدر) مي کشد و در صفحه شما درباره خطرات اين ماده، مطالبي را خواندم. يک بار و به مدت دو ماه به عشق من، مواد را ترک کرد اما بعد از مدتي گفت که دلم براي آن روزهايم تنگ شده و نمي توانم مصرف نکنم. الان دوباره مصرف مي کند و در برابر اصرار من براي ترک هم مي گويد: «نمي خواهي برو». دوستش دارم و نمي توانم از دستش بدهم و از طرفي هم نمي توانم شاهد گل کشيدنش باشم. چه کنم؟
پاسخ
مخاطب گرامي، ببينيد ما هم اکنون با دو مشکل روبه رو هستيم؛ مشکل اول مصرف گل توسط پسر مورد علاقه تان است که شما دوستش داريد و مشکل دوم، علاقه مندي شما به اين فرد است. همان طور که مطالبي در اين صفحه درباره ماده گُل خوانده ايد، متوجه شده ايد که مصرف اين ماده مي تواند باعث وابستگي شود و از طرف ديگر حالت هاي غيرطبيعي در روان فرد ايجاد کند که در اين مقال توضيح مجدد نمي گنجد اما مهم است بدانيد که شما قرار است چه نقشي در زندگي اين فرد داشته باشيد. آيا مي خواهيد به او در ترک وابستگي اش به گل کمک کنيد يا مي خواهيد با او ازدواج کنيد و نقش همسر را داشته باشيد؟ هر يک از اين اقدامات نقش مربوط به خود را مي طلبد. شما ممکن است بتوانيد او را تشويق به ترک مصرف يک ماده کنيد اما نمي توانيد درمانگر و ناجي او باشيد چراکه اين کار نياز به تخصص و پيگيري حرفه اي دارد.
او را به يک روان شناس معرفي کنيد
پسر مورد علاقه تان در بخشي از صحبت هايش به شما گفته «اگر نمي خواهي برو» يعني در واقع گفته که مي خواهد همان طور که هست او را بپذيريد يعني همان مصرف کننده. پس بهتر است فقط او را تشويق کنيد که با يک روان شناس صحبت کند و به موضوع ديگري بپردازيد از جمله دليل علاقه مندي خودتان به او و نگراني هايتان براي از دست دادنش که موضوعات مهمي است. همچنين ترس هايي که اين روزها با آن دست به گريبانيد مانند ترس از دست دادن. در اين زمينه چند نکته مهم وجود دارد که بهتر است مورد توجه قرار گيرد.
حواس تان را خيلي جمع کنيد
اگر تصميم به ازدواج با اين فرد را داريد، مراقب باشيد که راه را اشتباه نرويد. براي ازدواج مراحل تقريبا مشخصي وجود دارد از جمله: خواستگاري، آشنايي، گفت و گو، عقد و ازدواج. اگر رابطه خارج از اين چارچوب است، ممکن است به شما آسيب برساند چون رابطه يک رابطه دوستي خواهد شد و نتيجه آن تغيير انتظارات و آسيب هاي بعد از آن. به خصوص براي شما که دختر هستيد، حواستان بيشتر جمع باشد که در چنين رابطه اي ممکن است بيشتر مورد سوء استفاده قرار بگيريد، نه به خاطر دختر بودن تان بلکه به دليل نوع رابطه و محيطي که در آن زندگي مي کنيد و باورهايي که درباره چنين روابطي وجود دارد. پس اگر مراقب خودتان نباشيد ممکن است براي ديگران چندان اهميتي نداشته باشد.
دلايل علاقه مندي تان را بررسي کنيد
به دلايل علاقه مندي خودتان نگاهي بيندازيد و ببينيد چه ويژگي هايي در اين فرد وجود داشته که باعث علاقه مندي شما شده است. اين مي تواند نشان دهنده يک نياز مهم در شما باشد که لازم باشد با اين نياز رفتار بهتري داشته باشيد. مثلا نياز به صميميت يا نياز به داشتن يک همدم و ... . به نظرتان آيا راهي که براي پاسخ به اين نياز در نظر گرفته ايد، راه درستي است؟
شما عاشق اين مرد نشده ايد
بايد متوجه باشيد که شما عاشق اين مرد نشده ايد بلکه شما پاسخ برخي نيازهاي تان را در اين مرد يافته ايد اما اين کافي نيست و بايد ملاک هاي ديگر هم بررسي شود، مانند فرهنگي که در آن بزرگ شده ايد، موافقت خانواده، تحصيلات، نگرش ها، باورهاي مذهبي، انتظارات، آمادگي تان براي ازدواج و بسياري از موضوعات مهم ديگر. شايد به طور خلاصه همان چيزي که در جلسه مشاوره قبل ازدواج به آن پرداخته مي شود. بررسي اين موارد مي تواند با همراهي خانواده ها و اطلاع آنان از طريق مشاور خانواده انجام شود.
نويسنده : دکتر رضا يعقوبي | روان شناس
بازار