فوت و فن/ از محدوديت هاي دوران بارداري مي توان به منع مصرف خيلي از دارو ها اشاره کرد چرا که روي جنين تاثير مي گذارند. اما اين به آن معني نيست که نمي توانيد براي بيماري که به آن مبتلا شده ايد کاري انجام دهيد.
سرماي پاييز کم کم دارد از راه مي رسد و همراه آن سرما خوردگي و گلو درد هم شيوع پيدا مي کند. اگر باردار نباشيد درمان اين بيماري ساده است اما در دوران حاملگي قضيه فرق دارد. در اين دوران شما نمي توانيد خيلي از داروها را مصرف کنيد و يا بهتر است مصرف نکنيد. اما مي توانيد با درمان هايي ساده بيماري و دردتان را از بين ببريد.
دلايل گلو درد در دوران حاملگي
گلو درد در حاملگي بيشتر در اثر حمله ويروس ها يا باکتري ها (در بيماري سرما خوردگي) به وقوع مي پيوندد اما مي تواند به خاطر، رفلکس اسيد معده، آلرژي، فشار به عضلات گلو، قرار گرفتن در معرض مواد شيميايي يا آلودگي ها و يا سينوزيت هم باشد.
اگر گلو دردتان ميکروبي و شديد است، شايد بهتر باشد از اقدام خود سرانه خودداري کنيد و به دکتر مراجعه کنيد. اما اگر گلو دردي معمولي است، مي توانيد آن را با اين روش هاي خانگي ساده درمان کنيد، روش هايي که به کودک تان آسيب نمي زنند.
از اين چند درمان خانگي استفاده کنيد:
۱- غرغره با آب نمک
غرغره با آب گرم و نمک يکي از ايمن ترين روش ها براي درمان گلو درد در دوران حاملگي است. نمک گلو را نرم مي کند و التهاب آن را کاهش مي دهد. ترکيبات ضدعفوني کننده و آنتي باکتريال موجود در نمک از رشد باکتري ها جلوگيري کرده و هر عفونت باکتريايي را از بين مي برد.
نصف قاشق چايخوري نمک را در ۱ فنجان آب گرم به خوبي حل کنيد.
با اين محلول به مدت ۱ دقيقه غرغره کنيد و سپس آن را درون سينک تف کنيد.
حداقل روزي ۳ بار اين درمان را انجام دهيد تا از شر گلو درد خلاص شويد.
۲- استنشاق بخار
استنشاق بخار موکوس را نرم مي کند و کمک مي کند تا گلو دردتان زودتر خوب شود. بخار باعث مي شود راحت تر تنفس کنيد و در نتيجه خواب آرام تري داشته باشيد که خود موجب درمان سريع ترتان خواهد شد.
يک قابلمه بزرگ آب روي گاز بگذاريد و زير آن را تا زماني که بخار بياورد روشن نگه داريد.
آب داغ را درون کاسه اي بريزيد.
چند قطره از عصاره هر گياهي که دوست داريد درون آب داغ بريزيد (اسطوخودوس، نعنا و …).
روي سرتان را با يک حوله بپوشانيد و روي کاسه خم شويد و بخار آن را استنشاق کنيد.
اين کار را براي ۵ تا ۱۰ دقيقه ادامه دهيد. از اين درمان ۲ تا ۳ بار در روز استفاده کنيد.
مراقب باشيد، ممکن است بخار داغ پوست و چشم هاتان را بسوزاند. کم کم به بخار نزديک شويد و روي چشم تان را با حوله بپوشانيد. نفس هايي آرام و عميق بکشيد.
۳- زنجبيل
چه براي گلو درد ناشي از سرما خوردگي و چه براي گلوي دردي که به خاطر رفلکس اسيد اتفاق افتاده، زنجبيل کارساز است. در حقيقت زنجبيل درماني براي رفلکش اسيد در طول حاملگي است. ترکيباتي که در اين خوراکي معجزه گر وجود دارند باعث تنظيم اسيد معده مي شوند.
بعد از خوردن وعده غذايي يک فنجان چاي گرم زنجبيل بنوشيد. براي درست کردن اين چاي ۱ قاشق چايخوري زنجبيل رنده شده را به يک فنجان آب گرم اضافه کنيد و اجازه دهيد براي ۱۰ دقيقه دم بکشد. سپس آن را از صافي بگذرانيد و همانطور که گرم است بنوشيد. بيش از ۲ فنجان چاي زنجبيل در هر روز ننوشيد.
آبنبات زنجبيلي هم درماني خوب است.
احتياط: توصيه مي شود از زنجبيل متعادل استفاده کنيد.
۴- سوپ مرغ خانگي
نوشيدن چيزي گرم مانند سوپ مرغ خانگي به درمان درد گلو کمک مي کند. سوپ مرغ سرشار از ترکيبات ضد التهابي، ويتامين ها و مواد معدني است که با عوامل عفونت زايي که موجب گلو درد شده اند مقابله مي کند.
از مرغي ارگانيک براي درست کردن سوپ استفاده کنيد و سوپ را در خانه درست کنيد. پياز، زنجبيل، سير، هويج، کرفس، قارچ، جعفري و نمک دريا به آن اضافه کنيد تا هم خوشمزه شود و هم پر از مواد مغذي باشد.
۵- سرکه سيب
سرکه سيب خالص و خام هم درمان خوب و ايمن ديگري براي گلو درد در دوران حاملگي است. سرکه سيب بدن را قليايي مي کند و بيشتر ويروس ها نمي توانند در محيطي قليايي زندگي کنند. سرکه سيب باکتري هاي مفيدي دارد که با عفونت بدن مبارزه مي کنند.
۱ يا ۲ قاشق غذاخوري سرکه سيب طبيعي و خالص را با ۱ ليوان آب گرم مخلوط کنيد. با استفاده از اين محلول براي ۳۰ تا ۶۰ ثانيه غرغره کنيد. از اين درمان ۲ تا ۳ بار در روز استفاده کنيد.
براي رهايي از عفونت ۱ قاشق غذاخوري سرکه سيب طبيعي و خالص را به ۱ ليوان آب اضافه کنيد. براي بهتر شدن مزه آن مي توانيد کمي عسل هم با آن مخلوط کنيد. اين محلول را ۲ بار در روز بنوشيد.
۶- شير و زردچوبه گرم
زردچوبه باد کردگي و التهاب را کاهش مي دهد و درمان خوبي براي درد گلو است. زردچوبه ترکيبات دارويي دارد و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند، به همين دليل مي تواند گلو دردتان را درمان کند.
۱ قاشق چايخوري زردچوبه و مقدار کمي پودر فلفل سياه را در يک ليوان شير گرم مخلوط کنيد.
آن را با مقداري عسل شيرين کنيد.
اين محلول را ۲ بار در روز بنوشيد تا سريع تر درمان شويد.
۷- نوشيدن مقدار کافي مايعات
با ديدن اولين نشانه هاي گلو درد بايد ميزان نوشيدن مايعات را افزايش دهيد. مايعات موکوس را نرم مي کنند و از تجمع آنها در ديواره گلو، و در نتيجه التهاب آن جلوگيري مي کنند. مايعات سموم بدن را از آن خارج کرده و آب بدن را تامين مي کنند که در پروسه درمان امري ضروري است. نوشيدن ميعات کم باعث خشکي بدن مي شود و در نتيجه بزاقي براي نرم کردن گلو ترشح نمي شود.
به طور مرتب آب ولرم و گرم بنوشيد. بايد در هر روز ۸ تا ۱۰ ليوان آب بنوشيد.
همچنين بد نيست چاي بدون کافئين به همراه عسل و ليمو بنوشيد.
آب ميوه، سوپ سبزيجات و سوپ هاي آبکي هم به تامين آب بدن تان کمک مي کنند.
از نوشيدن نوشيدني هاي کافئين دار بپرهيزيد چرا که ممکن است بدن تان را با کم آبي مواجه کنند.
بازار