ايسنا/ مشاور رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره ايران در حوزه سلامت، نحوه ارائه خدمات مراکز مشاوره به افراد، قبل و بعد از ازدواج را تشريح کرد.
امين رفيعيپور ، در اينباره بيان کرد: مراکز مشاوره ازدواج با مشارکت سازمان نظام روانشناسي و مشاوره کشور و وزارت ورزش و جوانان در تمامي استانهاي کشور فعاليت ميکند که در اين راستا هم در زمينه ارائه مشاورههاي پيش و حين ازدواج و مشکلات بعد از ازدواج خدمات تخصصي ارائه ميدهند.
وي درباره نحوه خدمات اين مراکز به زوجين گفت: اجباري براي دريافت اين خدمات وجود ندارد و همه زوجين پيش از ازدواج خود ميتوانند به صورت داوطلبانه از خدمات اين مراکز بهره گيرند که در اين راستا در ابتدا از پسر و دختر به صورت مجزا تستهاي شخصيتشناسي و نياز سنجي گرفته و سپس آنها ميتوانند در جلسات مشاوره روانشناسي که بين شش تا هشت جلسه برگزار ميشود حضور يابند. در اين جلسات به صورت تخصصي به زوجين مشاوره داده ميشود، اما در نهايت اين زوجين هستند که بايد تصميم قطعي خود را براي ازدواج با فرد مورد نظر بگيرند، چراکه مشاوران و روانشناسان در اين مراکز معمولاً نظر قطعي نميدهند مگر آن که اختلال رواني شديدي در يکي از طرفين مشاهده شود. در صورتي که مشاور تشخيص دهد زوجين صلاحيت ادامه رابطه را براي ازدواج دارند با ارائه راهنمايي و مشاورههاي تخصصي بحث را به سمتي سوق ميدهند که آنها بتوانند تصميمگيري کنند که آيا ميتوانند زندگي مشترکي را با يکديگر آغاز کنند يا خير؟.
متخصص روانشناسي سلامت ايران ادامه داد:
در صورتي که مشاور تشخيص دهد که آنها همسر مناسبي براي يکديگر هستند، جلسات پاياني مشاوره را به سمت مهارتآموزي که شامل نحوه گفتوگو، حل مسئله، مديريت خشم و ... سوق ميدهد تا زوجين در زندگي مشترک خود بتوانند مشکلات خود را به حداقل ممکن کاهش دهند.
رفيعيپور در ادامه درباره ارائه خدمات اين مراکز در زمينه زوج درماني نيز بيان کرد: زوج درمانگرها نيز به صورت تخصصي در اين مراکز مشاورههاي زوج درماني ارائه ميدهند.
مشاور رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره ايران در پاسخ به اين سوال که مراکز مشاوره ازدواج تا چه ميزان در کاهش آمار طلاق و افزايش ازدواج موثرند؟ اظهار کرد: طبيعي است اگر زوجين پيش از ازدواج با ديد بازتر و منطقيتري درباره تاهل خود تصميمگيري کنند قطعاً احتمال ماندگاري ازدواج آنها افزايش مييابد. با توجه به اينکه در زمينه ازدواج و طلاق فاکتورهاي متعددي چون مسائل مالي، اقتصادي، فرهنگي و... دخيل هستند در اين مشاورهها به افراد مهارتها آموزش داده ميشود و اين باعث ميشود که آنها در زندگي باهر مسئله کوچکي دچار مشکل نشوند، به همين دليل ميتوان گفت اين مراکز با توجه به تخصصي بودن ميتوانند تاثير بالايي در کاهش آمار طلاق داشته باشند.
بازار