باشگاه خبرنگاران/ يک روانشناس گفت: توهين به همسر نوعي از خشونت کلامي است که باعث آسيبهاي جدي به روابط زناشويي ميشود.
زهرا زين الديني روانشناس و مشاور، درباره تاثيرات منفي توهين به همسر در زندگي مشترک دارد، اظهار کرد: توهين به همسر نوعي از خشونت کلامي است که باعث آسيبهاي جدي به روابط زناشويي ميشود و چه بسا منجر به فروپاشي رابطه شود.
زين الديني با اشاره به اينکه رفتارهاي تحقيرآميز به شکلهاي مختلفي انجام ميشود، افزود: بياحترامي کردن به همسر، مسخره کردن، متلک انداختن، بيان نقاط ضعف فرد با يک لحن تند و طعنهآميز و مسخره کردن خانواده فرد همگي به نوعي پرخاشگري، بياحترامي و توهين به طرف مقابل است.
اين روانشناس بيان کرد: عصبانيت و عدم مهارت مديريت خشم، موقعيتي است که افراد احتمال اينکه به طرف مقابلشان پرخاشگري کنند بيشتر خواهد بود و علاوه بر اين کاهش صبر و تحمل افراد، استرسهاي روزافزون زندگي، مشکلات مالي نيز بر روي رفتار افراد تاثيرگذار است.
او ادامه داد: اعتماد به نفس پايين، احساس حقارت و خودکم بيني از دلايل اصلي اين رفتار است، همچنين يادگيري و الگوسازي از رفتار والدين، فقدان مهارتهاي ارتباطي و قدرت نمايي نيز از ديگر دلايل انجام رفتارهاي توهينآميز در رابطه زناشويي است.
زين الديني با بيان اينکه داشتن يک رابطه شاد و سالم از مهمترين ارکان سلامت روان است، افزود: زمانيکه فردي به همسر خود توهين ميکند در واقع، شخصيت و عزت نفس او را زير سوال ميبرد و باعث افسردگي و ساير اختلالات رواني در او ميشود و مسلما اين مسئله تاثير مستقيم بر رابطه زناشويي آنها خواهد گذاشت.
اين روانشناس عنوان کرد: فردي که مورد تحقير و توهين همسرش قرار ميگيرد، بهتر است در مقابل اين رفتار سکوت نکند و اعتراض کند، اما مهم است که در يک زمان مناسب و با رعايت نکات خاصي، نظر و خواسته اش را مطرح کند.
زين الديني گفت: در زمانيکه فرد تصميم دارد ناراحتي و خواستهاش را مطرح کند، بهتر است از جملات سرزنش کننده و طعنه و کنايه استفاده نکند بلکه کاملا واضح و روشن انتظارش را مطرح کند و احساسش از اين رفتار او را نيز به فرد مقابل ابراز کند، او را با فرد ديگري مقايسه نکند، و او را تهديد نيز نکند.
او خاطرنشان کرد: يادگيري مهارتهاي ارتباطي، مديريت خشم، زوج درماني، مهارت حل مسئله، خودآگاهي و افزايش اعتماد به نفس به کاهش اين رفتارها کمک شايان توجهي خواهد کرد.
بازار