شهرآرا آنلاين/ لباس هاي دست دوم يا تاناکورا اين روزها با اسم ورسم تازه اي نسبت به گذشته وارد بازار شده اند. بسياري از کساني که تا ديروز از کنار اين فروشگاه ها -به دليل دست دوم بودن اجناسشان- رد نمي شدند، امروز مشتري ثابت اين فروشگاه ها هستند. فروش اين نوع لباس ها در گذشته به چند پاساژ در شهرمان محدود مي شد، اما امروز اين فروشگاه ها در همه شهر و به صورت مجازي شعبه دارند و اسمشان هم از تاناکورا به فروشگاه هاي لباس هاي مارک تغيير يافته است. قاچاق يا مرجوعي بودن لباس ها توجيهي است که عرضه کنندگان اين محصولات براي ظاهر غيرطبيعي لباس ها استفاده مي کنند. عشق مارک ها هم که فقط مارک بودن برايشان ملاک است، مشتري دائمي اين فروشگاه ها هستند.
هرچند اين لباس ها در اسم و ظاهر جديدي ارائه مي شوند، در باطن هنوز همان مشکلات بهداشتي را دارند و مي توانند بلاي جان خريدارانشان شوند. ازآنجاکه تب خريد اين لباس ها بار ديگر داغ شده است، لازم است مصرف کنندگان اين محصولات، نکاتي را درباره مشکلاتي که اين لباس ها مي توانند براي سلامتي ايجاد کنند، بدانند.
مهم ترين دليلي که متخصصان پوست پوشيدن اين نوع لباس ها را منع مي کنند، بهداشتي نبودن آن هاست که بارها به شکل هاي مختلف در اين باره هشدار داده شده است. بيشتر مواقع اين لباس ها از مبادي غيرقانوني و به صورت غيررسمي وارد مي شوند؛ به همين دليل نظارت و سالم سازي روي آن ها صورت نمي گيرد و معمولا داراي بيماري هاي پوستي و عفوني هستند. بررسي هاي بهداشتي نشان مي دهد که درون تاروپود لباس هاي دست دوم به ويژه لباس هايي که ارتباط مستقيمي با پوست بدن دارند، ميکروب هايي وجود دارد که به محض اينکه شرايط زيستشان فراهم شود، شروع به فعاليت و انتشار مي کنند .
مطالعات آزمايشگاهي نشان مي دهد که اين لباس ها مي توانند منبع انتقال بيماري هاي عفوني مختلفي نظير گال، سيفيليس، سوزاک و هپاتيت Aو C باشند. همچنين ممکن است آن ها به عوامل باکتريايي يا قارچي آلوده باشند که باعث بروز شپش عانه، ساس، زگيل، تبخال و عفونت قارچي مي شود. هنگامي که از بهداشتي بودن اين لباس ها صحبت مي کنيم، منظورمان تميز بودن آن ها نيست. فروشندگان اين لباس ها هم که ادعاي ضدعفوني کردن و بهداشتي بودن اين لباس ها را دارند، چون از وضعيت بهداشتي صاحبان قبلي اين لباس ها اطلاعي ندارند، نمي توانند ادعاي بي خطر بودن آن ها را بکنند؛ به ويژه درباره کفش و لباس هاي زير.
نکته ديگر اينکه برخي باکتري ها و ميکروب ها با مواد ضدعفوني که براي اين نوع لباس ها استفاده مي شود، از بين نمي روند. درواقع هيچ کدام از مراحل شستن، جوشاندن و اتو کردن لباس ها شرط لازم براي از بين بردن همه اين عوامل بيماري زا نيست. متاسفانه برخي موادي هم که در ضدعفوني کردن اين نوع لباس ها استفاده مي شود، به دليل استاندارد نبودن يا استفاده بيش از حد، خود عامل بروز حساسيت و بيماري هاي پوستي است.
افزون بر همه اين نکات، برخي فروشندگان براي اينکه اين لباس ها شکل ظاهري مناسب تري پس از استفاده پيدا کنند، به آن ها موادشيميايي مي زنند که اين مواد هم مي توانند منجر به بروز آلرژي و حساسيت هاي پوستي شوند. اين لباس ها به ويژه در نواحي چين هاي پوستي به علت تعريق بيشتر و حل شدن مواد شيميايي در عرق بدن، باعث بروز حساسيت ، قرمزي و خارش مي شوند، ازاين رو توصيه مي کنيم اين لباس ها و حتي کفش ها را نخريد و درصورت خريدن هم، حتما آن ها را در دماي بيش از 70درجه شست وشو بدهيد و اتو کنيد که با اين روش هم، عملا چيزي از لباس نمي ماند.
بازار