خراسان/ چند نکته درباره صحبتهاي يک روانشناس در برنامه زنده که استفادهاش از عبارت «چه دُمي»، اعتراض خانمها را در شبکههاي اجتماعي در پي داشت!
روانشناس مدعو در برنامه زنده «از من بپرس» شبکه سلامت گفته است: «خانوما به تمجيد نياز دارن، بهشون بگين چه سري، چه دُمي، عجب پر و بالي!» سپس مجري صحبتش را قطع کرده و گفته است: «آقايون حالا دُم رو نميخواد بگين!» و بعدش هم اين روانشناس درباره نياز آقايان به تاييد و نياز خانمها به تمجيد ميگويد که پاسخ درست به اينها، فرمول معجزهآساي دوام عشق خواهد بود. چند نکته درباره ويدئوي کوتاه منتشر شده از صحبتهاي اين روانشناس وجود دارد که در ادامه خواهيد خواند.
نياز به تاييد و تمجيد بايد اصولي پاسخ داده شود
از کودکي به دختران ميآموزيم مهم ترين نکته براي آنان مورد تمجيد واقع شدن است و باز اين تمجيد را صرفا به بحث زيبايي فيزيکي محدود ميکنيم! براي همين معمولا اولين سوالي که در خصوص يک مراسم عروسي ميشود، اين است که آيا عروس خوشگل بود؟ اين نوع تعريف و تمجيد در شرايط فعلي نياز بسياري از زنان است اما هرچه خانمي خودشکوفاتر باشد و استعدادهاي دروني خويش را بيشتر پرورش داده باشد، نياز کمتري به اين نوع تمجيد دارد. با اين حال، همه زنان دوست دارند براي همسرانشان خاص و منحصر به فرد باشند. ايجاد حس خاص و متفاوت بودن در زنان بسيار مهم است. در مقابل نياز کلي مردان، تاييد است که باز هم هرقدر عزتنفس فرد بالاتر باشد، نيازش به اينگونه تاييد کمتر ميشود. متاسفانه برخي مردان تا حدي دچار خودکمبيني هستند که حتي انتظار تاييد در کارهاي اشتباه را نيز دارند و براي ارضاي نياز خود به آموزههاي قديمي مانند مردي گفتن، زني گفتن و ... استناد ميکنند. با اين حال و باز هم بيشتر مردان نياز کارآمدي دارند. هر مردي دوست دارد براي همسرش مفيد و کارآمد باشد. تاکيد بر نکات مثبت فرد مقابل، شناخت و قدرداني از خودگذشتگيهاي او و بيان محترمانه کاستيها و نقاط ضعف، کليد پايداري يک زندگي مشترک است که ميتوان از آن به عنوان فرمول معجزهآساي دوام عشق ياد کرد.
کلمات نامناسب، اصل حرف را زير سوال ميبرد
به بهانه اين ويدئو بايد گفت در نحوه بيان هر حرفي بايد دقت کرد. هر حرف زماني و هر نکته مکاني دارد. شايد کارشناس محترم ميتوانست کلمات بهتري انتخاب کند اما از آنجا که منظور کارشناس تعريف از زيبايي ظاهري زنان بوده است، با بي سليقگي با استفاده از امثال و حکم زبان فارسي منظور خود را بدون شکستن خطوط قرمز فرهنگي بيان کرده است. متاسفانه برخي افراد جامعه فقط به جنبه هاي منفي توجه دارند و حال اگر از همين افراد ايرادگير بخواهيد يک ريال براي آموزش خود و خانوادهشان هزينه کنند، صداي اعتراضشان به آسمان خواهد رفت اما از برنامههاي آموزشي رايگاني که رسانههاي عمومي تدارک ميبينند، ايراد ميگيرند. باز هم تاکيد مي کنم گاهي استفاده از کلمات نامناسب، اصل حرف را زير سوال ميبرد و افراد بايد در گفتوگوهايشان به اين نکته دقت کنند.
نويسنده : دکتر مهدي سودآوري| روان شناس و مدرس دانشگاه
بازار